piotrekgol napisał(a):
Mam BMW e39 525d automat 2000r. Od pewnego czasu mam następujące objawy: na biegu jałowym mam dziwne drgania najbardziej odczuwalne na kierownicy oraz głośne "buczenie" w kabinie. Wystarczy ze lekko dodam gazu i jest wszystko ok. Dwa dni wcześniej wymieniano mi tłumiki drgań, węzyki od pompy wtryskowej, wszystkie filtry oraz olej.To buczenie to jest taki odgłos jakby całe auto wpadało w wibracje, w taki rezonans. Cały silnik mocniej drga, zreszta jak i wydech , katalizator. Byłem w dwóch różnych warsztatach; zdejmowali wydech i było troche lepiej ale po założenu znowu to samo. Obydwa warsztaty mówiły to samo że wydech jest ok. i zadnej nieprawidłowości niewidzą.
Dodam jeszcze ze mam dodatkowo następujące objawy:
1. Dziwne odgłosy jakby zgrzytanie jak ruszam z biegu D lub R
2. Gdy gasze silnik trzęsie(telepota) silnikiem
3. Przy nagłym dodaniu gazu a potem nagłym puszczeniu dziwny trzask i szarpnięcie
Może mi ktoś pomóc!!!!!
Z góry dziękuje.
Ja też od 3 dni mam tak samo!!!
na poniedziałek jestem umówiony z mechanikiem co mi 3 dni temu wymieniał podpore wału i wspawywał jakiś łącznik tłumika na wysokości skrzyni bo podobno puszczało tam coś i trochę skrzynia była obkopcona...
Martwi mnie co to może być?
Wcześniej tego nie było! nie wierzę żeby poduszki silnika tak nagle padły!!!
Zdejmowane też miałem jakieś osłony silnika, żeby sprawdzić czy to one nie mają nic wspólnego z wyciem w okolicy środka auta przy prędkości 100-120km/h. Zreszto na temat tego założyłem osobny temat na forum...
Może te osłony złożyli nie tak jak potrzeba?