A wiec jednak udalo mi sie znalesc troche czasu i wybrac do serwisu Bmw w Clopenburgu (Niemcy). W dziale informacje powiedzili mi ze musze poczekac przyjdzie do mnie majster i bedzie ze mna rozmawial. Za pare minut przyszedl do mnie no i zaczela sie rozmowa. Opisalem mu problem jaki mam z autem po czym wziol moje kluczyki wsiadl w auto i zwyczajnie pojechał. Po 5-10minutach wraca i rozkladajac rece mowi mi ze on nie widzi zadnego problemu ze wzystko z autem jest ok. Wiec poszlismy razem do auta i mowie mu ze ja mu pokaze co sie dziej. Wsiedlismy do auta i wierzcie mi lub nie jak na złosc nie udawalo mi sie zrobic cos takiego zeby zaczelo telepac

probowalem chyba jakies 5 minut i nic

po prostu nic

Tak jakby bunia sie wsytraszyla doktorka

hehe wkoncu wjechalem gdzies na poboczny parking no i proboje 1 sprzeglo malo gazu i nic hamulec do zera i tak kilka razy

niemiec patrzy sie na mnie jak na idiote

wkoncu chyba po setnym ruszeniu nastal wreszcie jakze oczekiwany telepot. I juz potem kilka razy sie powtorzyl i bylo go slychac i nareszcie moglem pokazac mu o co chodzi. Przesiadlismy sie i on zaczol autem ruszac no i tez juz bylo slychac ze cos sie dzieje. wrocilismy z powrotem do serwisu wysiedlismy z auta i mowi do mnie ze to co sie dzieje z autem to nic groznego, mowi ze auto ma juz przebieg 202 tys i ze sprzeglo jest juz lekko zmeczone i stad ten objaw takiedu stuku. Powiedzial ze ten problem nie stanowi zadnego zagrozenia dla auta i ze spokojnie bez zadbych obaw moge jezdzic ale jezeli sie tak bardzo upieram to moze mi on wymienic sprzeglo na nowe za 600 euro

czylo 2400zl

wiec powiedzialem ze narazie wystrzymam sie z wymiana. Przy okazji dowiedzialem sie tez ile kosztuje 30 minut sprawdzania auta plus rozmowa o aucie w serwisie
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
zaplacilem 10 euro po czym ponownie udalem sie do salonu w celu zaciagniecia innych informacji
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
poniewaz posiadam 1 kluczyk od auta(poza kluczykiem serwisowym) chce dorobic sobie jeszcze jeden zapasowy i ku mojemu zdziwieniu za nowy kluczyk trzeba zapalcic od 50 do 70 euro

to taniej niz w kraju bo w Bmw obok Warszawy za kluczyk do auta zycza sobie 800zl

Jednak nie wszystko maja takie drogie

jak wroce do kraju to udam sie do mechanika umowie sie na wymiane sprzegla i jak juz bedzie po zabiegu wtedy napisze czy wymiana dala pozytywny efekt. Ale przed wymiana dla pewnosci podskocze jeszcze gdzies na kanal badz na rolki i niech zbadają to inny ludzie. Moze serwisant jest w bledzie i uda sie wyeliminowac to mniejszym kosztem. Pozdro.