BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 07:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e46] Różnica przed i po lifcie
PostNapisane: 27 lutego 2011, 21:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 535d++
Kod silnika: N57S
Mariusz325 napisał(a):
jnx napisał(a):
Cytuj:
Sorry, ale skąd u Ciebie ta wiara w "zadbanie" aut za granicą?
Z moich - wieloletnich doświadczeń, kupowania/sprzedawania aut za granica, życia tutaj i przynajmniej kilkudziesięciu wizyt w różnych garażach - autoryzowanych i nie,
nic takiego nie wynika. A co do jakości pracy autoryzowanych serwisów, to uwierz mi,
że sto razy bardziej wolałbym serwisować auto w Polsce niż w UK.

Nie z wiary a z faktów. Wujek mojego przyjaciela w Londynie ma serwis od 14 lat z 4 halami gdzie robią wszystko od A do Z i mówi co innego => http://www.margarage.co.uk/index.php?page=home . Zdecydowania auta w Anglii są lepiej utrzymane niż w Polsce. Choćbyś sprzedawał nie wiem ile aut to nie przerobiłeś tyle aut co on.

Ja nie zajmuje się handlem autami, jestem użytkownikiem prywatnie i służbowo.
Tak jak napisałem, średni wiek aut tutaj jest mniejszy niż w Polsce - to chyba dla każdego jest oczywiste? Stąd i wrażenie że auta lepiej utrzymane.
Nie będę opowiadał przygód z serwisów autoryzowanych i czego mi tam nie zepsuli a czego nie naprawili, bo szkoda czasu.
Różnica między nami taka, że ja muszę z ich usług korzystać a ty nie.

O jakich Ty wrażeniach mówisz? Porównanie jest do aut równorzędnych czyli np modelu E46. Nie mów mi że w Anglii trudniej o dobry egzemplarz niż w Polsce. Proszę Cię. A odnośnie różnicy to oczywiście jest: Ty jesteś pojedynczym klientem który miał kilka kilkanaście autek, a mój przyjaciel kilkanaście autek rocznie sprowadza do Polski z Anglii a jego wujek przerabia kilka autek dziennie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 lutego 2011, 20:44 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 Touring Auto
Kod silnika: M54B25
jnx napisał(a):
O jakich Ty wrażeniach mówisz? Porównanie jest do aut równorzędnych czyli np modelu E46. Nie mów mi że w Anglii trudniej o dobry egzemplarz niż w Polsce. Proszę Cię. A odnośnie różnicy to oczywiście jest: Ty jesteś pojedynczym klientem który miał kilka kilkanaście autek, a mój przyjaciel kilkanaście autek rocznie sprowadza do Polski z Anglii a jego wujek przerabia kilka autek dziennie.

Przecież nie mówię, że o dobre E46 trudniej w UK bo tutaj to jedno z NAJPOPULARNIEJSZYCH aut!
BMW seria 3 to najczęściej poszukiwane auto w UK, sprzedaż tego bywała nawet wyższa niż Mondeo, więc skąd coś takiego przyszło Ci do głowy?
Swoje E46 też tutaj kupiłem, choć szukałem go prawie pół roku i poszedłem na pewien kompromis - jak to przy zakupie używanych aut bywa.
Akurat w Polsce pracowałem w firmach które miały w swoim parku setki aut i tutaj również, i gdybym miał wybierać które z tych kilkuset kupić po np. 6 latach to bez wahania wybrałbym te z Polski.
Jak chcesz się czegoś o tym dowiedzieć, to przyleć sobie na wycieczkę do Londynu i przy okazji obejrzyj tylko jak wyglądają garaże które robią przeglądy techniczne - he, he... i wszystko będzie jasne! Podpowiem Ci tylko, że w Polsce złomowiska lepiej wyglądają...

PostNapisane: 1 marca 2011, 02:19 
Przyjaciel forum

Tak i ty te kilkaset aut przebadałeś pod kątem "zużycia" bavarianem, tech'iem opla, robiłeś testy przelewowe wtrysków itd.... Ahh nie ma co gadać. Jak już napisałem : W ANGLII ŁATWIEJ O DOBRE AUTO NIŻ W POLSCE. Skoro kwestionujesz opinie człowieka który ma w "ręce kilka aut dziennie" no to Twoja sprawa :)

Przeglądy techniczne? Zapytam się. Ale zapraszam do Niemiec gdzie aktualnie mieszkam. PRRROOOSZE CIEEEEE :) Podjeżdżam w świętokrzyskie do znajomego z papierami i mam przegląd na co chce. Nie ma co nawet porównywać... :piwo:

Koniec OT.

Ma ktoś może dostep do bazy danych BMW ? Jest tam informacja o zmianach dokładnych odnośnie wersji polift ?

PostNapisane: 1 marca 2011, 22:00 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 Touring Auto
Kod silnika: M54B25
jnx napisał(a):
Tak i ty te kilkaset aut przebadałeś pod kątem "zużycia" bavarianem, tech'iem opla, robiłeś testy przelewowe wtrysków itd.... Ahh nie ma co gadać. Jak już napisałem : W ANGLII ŁATWIEJ O DOBRE AUTO NIŻ W POLSCE. Skoro kwestionujesz opinie człowieka który ma w "ręce kilka aut dziennie" no to Twoja sprawa :)
Przeglądy techniczne? Zapytam się. Ale zapraszam do Niemiec gdzie aktualnie mieszkam. PRRROOOSZE CIEEEEE :) Podjeżdżam w świętokrzyskie do znajomego z papierami i mam przegląd na co chce. Nie ma co nawet porównywać... :piwo:
Koniec OT.

Ma ktoś może dostep do bazy danych BMW ? Jest tam informacja o zmianach dokładnych odnośnie wersji polift ?

Kolego, Ameryki nie odkryłeś - w każdym kraju, w którym średni wiek jeżdżącego auta jest mniejszy niż w w Polsce a rynek o wiele większy, łatwiej będzie o dobre auto, przecież to truizm.
Pisaliśmy o tym jak tutaj ludzie bardziej dbają o auta niż w Polsce, ty znasz to ze słyszenia a ja z autopsji, tak jak profesjonalizm tutejszych serwisów i warsztatów - w Polsce myślałem, że gorzej już być nie może, no i pomyliłem się - tutejsze partactwo i powszechny brak wiedzy serwisantów naprawdę mnie zaskoczyły.
O skali problemu niech świadczą 'informacje dla klienta' które spotkałem w kilku autoryzowanych serwisach, wiszące na ścianie - za przyjmującymi samochody do naprawy, tablice wielkości szyby autobusu i tekstem ostrzegającym, że każdy atak słowny na personel będzie natychmiast zgłaszany na policję! he, he - gdyby to było w Polsce to musieliby tam postawić biurko z policjantem, ale tubylcy są jak wiadomo wyjątkowo cierpliwi i spokojni.
Z tego co napisałeś wynika że masz bardzo wyidealizowane pojęcie o tutejszym rynku motoryzacyjnym.
Przyjrzyj się lepiej Top Gear, wiele z ich numerów to wcale nie są żarty...

PostNapisane: 1 marca 2011, 23:25 
Przyjaciel forum

Cytuj:
ty znasz to ze słyszenia a ja z autopsji

Odpowiedz sobie na pytanie : jak się ma twoja autopsja do doświadczenia ludzi którzy przerabiają kilka aut dziennie od kilkunastu lat? Podałem Ci adres strony, proszę zadzwoń i sobie porozmawiaj po polsku czy angielsku jak ci wygodniej.

Większość aut w gorszym stanie jest sprzedawana na wschód: ohne Garantie. Nasza dyskusja nie jest o poziomie warsztatów, schodzisz na inny temat. Chcesz dalej dyskutować to pisz mi na PW bo tu mały burdel już się zrobił..

PostNapisane: 2 czerwca 2012, 15:44 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320d 525d
Kod silnika: M47 M57
Witam,
Mam zamiar kupić tylny zderzak i klapę bagażnika do mojego e46 kombi przed liftem. Na allegro jest dosyć sporo części ale mało kto pisze czy są to części przed czy po lifcie. Pewnie już gdzieś ktoś na to pytanie odpowiedział ale szukam pewnej odpowiedzi bo nie chciałbym niespodzianek przy montażu.
A więc moje pytanie brzmi czy jest różnica między zderzakiem tylnym i klapą bagażnika z modelu przed liftem i po lifcie?
Z góry dzięki.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1