jnx napisał(a):
Tak i ty te kilkaset aut przebadałeś pod kątem "zużycia" bavarianem, tech'iem opla, robiłeś testy przelewowe wtrysków itd.... Ahh nie ma co gadać. Jak już napisałem : W ANGLII ŁATWIEJ O DOBRE AUTO NIŻ W POLSCE. Skoro kwestionujesz opinie człowieka który ma w "ręce kilka aut dziennie" no to Twoja sprawa

Przeglądy techniczne? Zapytam się. Ale zapraszam do Niemiec gdzie aktualnie mieszkam. PRRROOOSZE CIEEEEE

Podjeżdżam w świętokrzyskie do znajomego z papierami i mam przegląd na co chce. Nie ma co nawet porównywać...
Koniec OT.
Ma ktoś może dostep do bazy danych BMW ? Jest tam informacja o zmianach dokładnych odnośnie wersji polift ?
Kolego, Ameryki nie odkryłeś - w każdym kraju, w którym średni wiek jeżdżącego auta jest mniejszy niż w w Polsce a rynek o wiele większy, łatwiej będzie o dobre auto, przecież to truizm.
Pisaliśmy o tym jak tutaj ludzie bardziej dbają o auta niż w Polsce, ty znasz to ze słyszenia a ja z autopsji, tak jak profesjonalizm tutejszych serwisów i warsztatów - w Polsce myślałem, że gorzej już być nie może, no i pomyliłem się - tutejsze partactwo i powszechny brak wiedzy serwisantów naprawdę mnie zaskoczyły.
O skali problemu niech świadczą 'informacje dla klienta' które spotkałem w kilku autoryzowanych serwisach, wiszące na ścianie - za przyjmującymi samochody do naprawy, tablice wielkości szyby autobusu i tekstem ostrzegającym, że każdy atak słowny na personel będzie natychmiast zgłaszany na policję! he, he - gdyby to było w Polsce to musieliby tam postawić biurko z policjantem, ale tubylcy są jak wiadomo wyjątkowo cierpliwi i spokojni.
Z tego co napisałeś wynika że masz bardzo wyidealizowane pojęcie o tutejszym rynku motoryzacyjnym.
Przyjrzyj się lepiej Top Gear, wiele z ich numerów to wcale nie są żarty...