Witam
Mam "mały" problem ;p Co by nie przedłużać przejdę od razu do rzeczy.
Od niedawna nie mogę zmienić wyświetlanej informacji w boardcomputer.
Przyciskam na przycisk w lewej manetce i bez reakcji komp pokazuje ciągle temperaturę na zewnątrz.
W standardzie miałem: temp zewnętrzna, średnie spalanie, godzina, sr. prędkość i coś jeszcze jeśli dobrze pamiętam.
Teraz przyczyny imo mogą być dwie.
1. Awaria przełącznika (jakoś nie chce mi się w nia wierzyć bo przełącznik pod względem mech. działa idealnie)
2. Nie do końca jestem pewien ale: pewnego dnia miałem podpięte lapa do auta i DIS-em skanowałem auto.
Niestety lapek złapał dziwną zwieche i musiałem go zrestartować, po czym normalnie dokonałem ponownego skanowania w poszukiwaniu błędów
(błędów brak) i normalnie poprawnie zamknąłem disa.
Po okolu 2-3dniach zauważyłem, że nie mogę zmienić opcji - zazwyczaj trzymam na wyświetlaczu średnie spalanie.
Spadła jednak temperatura na dworze do 3,5*C - auto wydało swój specyficzny dźwięk ostrzegawczy i przełączyło mi na
opcje temp. zewnętrzna. W tym momencie chciałem przełączyć z powrotem na sr. spalanie i już nie bylem w stanie tego zrobić.
Podłączałem ponownie disa i starałem się doszukać jakiegoś rozwiązania w czeluściach opcji ale bez skutku.
Z tego co czytałem to pozostała by jeszcze opcja kodowania funkcji - czy mam racje ?
Czy może być tak, ze komp zgubił zakodowane opcje w funkcjach zegarów podczas gdy lap złapał zwieche
podczas skanowania auta?
Jeśli tak to jak to naprawić? Bardzo tęsknie za moim średnim spalaniem, a dodatkowo nie mogę przestawić godziny na zimowy czas ...
Pozdrawiam