|
Witam,
3 dni temu odebrałem od mechanika po wymianach olej, filtry, rolka prowadząca 2 paski, pompa wody, alternator, poduchy pod silnikiem, termostat. Wspomniał mechanik, że chyba łożysko sprężarki klimy lekko się zaciera ale jeszcze jest ok.
dziś z racji temperatur włączyłem klimę i szok. Nie dość, że słabo działa to jescze co 3 sekundy włącza się jakieś głośne buczenie-tarcie-ślizganie nie wiem jak nazwać tak na 2 sekundy i cichnie. Po 3 sekundach znowu się włącza i buczy... nie było tego jeszcze przed oddaniem do serwisu. Czy to może być faktycznie ta sprężarka? czy wymiana tych elementów mogła na to wplynąć? bo dziwne, że zaczęło się to po wymianie...dodam, że towarzyszy temu podczas tego buczenia jakby lekkie uskoki obrotów na biegu jałowym... maskara jakaś. Co to może być? ile coś takiego może kosztować, ponieważ ten mechanik, za te elementy skasował mnie ponad 2500zł i wiem, że dosyć dobrze sobie poiczył, więc jak wrócę do niego aby zrobił to łożysko sprężarki (jeśli to jest to) to chcę mieć pogląd, żeby znowu mnie nie naciął na nie wiadomo ile...
i czy jest możliwe, żeby po wymianie tych rzeczy nagle to padło... zeszły sezon, i przed wymianami bylo ok... proszę o pilne info...
|