Witam,
Jeżeli temat powinien znaleźć w dziele "Zrób to sam" to proszę o przerzucenie.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=05 (nie wiem jak wstawić ten obrazek do postu)
W sobotę razem ze szwagrem wzięliśmy na warsztat moją 330xi. Do zrobienia było min. wymiana wahaczy przedniej osi. Plan był taki aby wymienić tylko wahacze zostawiając sworzeń nr.4 oraz tuleję z uchwytem nr. 3, 2. Niestety przerosło nas zdjęcie w/w tulei nr. z wahacza.
Jutro kupuję nowe tuleje i będę zakładał na nowy wahacz. Prośba o podpowiedź czy jest to jakoś mocno problematyczne? Bo jeżeli tak to mogę podjechać do mechanika żeby złożył mi ten wahacz+tuleje i wtedy przykręcę do samochodu już komplet. Generalnie ta tuleja jest metalowo gumowa i plan mam taki aby wcisnąć ją na jakiś np. Ludwik.
Tuleje można kupić beż uchwytów (jest taniej). No i zastanawiam się czy mogę zastosować stare uchwyty do tulei, część nr.2 - jeżeli tak to jak zdjąć je ze starej tulei i założyć na nowe?
Będę wdzięczny za szybkie i klarowne odpowiedzi, bo jutro muszę zakupić ewentualne elementy i składać furę do końca.
Pozdrawiam