Witam
Od jakiegoś roku może więcej borykam się z problem w mojej E39. Piszę w końcu na forum bo mam już tego k**** za przeproszeniem dość. Mianowicie, podczas gwałtownego przyspieszenia (nie zależne od obrotów i nie zawsze jest to pedał w podłodze) pojawia się takie zadławianie, odcięcie po czym odpuszczam gaz i ponownie wciskam gaz przyspiesza normalnie ale też nie zawsze bo nie raz zdarza się pare razy pod rząd takie odcięcie (najgorzej podczas wyprzedzania )

Przestudiowałem już całe forum, ale widzę że tam problem rozwiązywała wymiana pompy bo zazwyczaj to ona była przyczyną.
Najlepsze jest to że inpa wykazuje błąd 4074 pre-supply pressure monitoring przy prawidłowym ciśnieniu bo ok 4bar. Przy starej pompie pokazywał trochę mniej ale i tak powyżej 3bar.Błąd jak jest wymieniony to jest rozpisany przy jakich warunkach i przy jakim ciśnieniu wyskoczył i wskazuje przy tych 4 barach czy tam okolicach

Normalnie jaja jakieś. Do tej pory wymieniłem już:
Pompa progowa ori
pompa w baku ori
czujnik ciśnienia turbiny
zawór turbiny (ten z filterkiem)
filtr paliwa w sumie przez ten czas juz ok 4 razy

Czyszczony EGR
Odma też już dwa razy wymieniana.
Rozebrałem turbinę, idealny stan, brak luzów, geometria gitara, nic nie zapieczone.
Korekcje wtrysków w normie.
Testowałem jazdę z odłączonym czujnikiem na filtrze paliwa ale bez zmian.
Pewnie jeszcze coś było po drodze ale nie pamiętam już

I nic to nie dało. Bywa tak, że przez dłuższą jazdę potrafi nie odciąć jazdy w ogóle, chociaż się staram żeby to wywołać, przyspieszenia gwałtowne z niskich i wysokich obrotów, redukcje itd i nic się nie dzieje. Bywa tak, że odcina sobie przy delikatniejszej jeździe a jak chce polatać dynamicznie to lipa bo odcina co rusz ;/ Na kompie nic nie wychodzi

Dodam tylko, że autko jest po programie, robiony przez firmę Ecuproject Wrocław (były oddział dynosoft) Moc na hamowni 231km i 507nm.
Nie wiem już co robić

Może ktoś na forum pomoże? Jutro postaram się wrzucić zrzut z inpy z błędem (jak podłącze i przeskanuje), bo teraz coś nie mogę znaleźć na kompie.