BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 05:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] LIQUI MOLLY
PostNapisane: 9 listopada 2007, 17:11 
Forumowicz

Witam właśnie odebrałem poczty złoty środek LIQUI MOLLY .Jeszcze dzisiaj go wleje i zobacze czy to cykanie ustąpiło :)

Ostatnio edytowano 11 listopada 2007, 00:37 przez kamil, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2007, 17:22 
Uzależniony od forum :)

nie ustąpi. auto domaga sie wymiany czesci :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2007, 17:55 
Forumowicz

Kornelio, myślisz że taka firma jak LIQUI MOLY wypuściła wałka? Nie sądzę. Myślę że to faktycznie wycisza to cykanie. Wiadomo że ich nie naprawia, ale wycisza.

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2007, 17:59 
Forumowicz

pitekantrop napisał(a):
Wiadomo że ich nie naprawia, ale wycisza.

Mi chodzi tylko o wyciszenie

Już wlałem doktorka,ale jeszcze nigdzie nie jezdzilem

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2007, 18:08 

pitekantrop napisał(a):
Kornelio, myślisz że taka firma jak LIQUI MOLY wypuściła wałka? Nie sądzę. Myślę że to faktycznie wycisza to cykanie. Wiadomo że ich nie naprawia, ale wycisza.

oczywiscie ze nie wyciszy zarznietego rozrzadu w m40. lekko cykajace POPYCHACZE moze, ale nie wytarty walek,dzwigienki.

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2007, 18:56 
Forumowicz

Kornelio napisał(a):
oczywiscie ze nie wyciszy zarznietego rozrzadu w m40. lekko cykajace POPYCHACZE moze, ale nie wytarty walek,dzwigienki.

Kornelio nie dobijaj mnie :(

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2007, 18:59 

taki lajf.nie ma co ukrywac ze czeka cie remont rozrzadu.

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2007, 22:28 
Forumowicz

Nie gadaj mu głupot bo na cykaniu M40 to i ponad 150 000 km można jeszcze zrobić, pod warunkiem że będzie się sosowało olej półsyntetyczny lub mineralny, co by te luzy po części filmem olejowym przykasować. No chyba że nie cykają a walą, jakby chodziły na sucho, wtedy już długo nie pojeździ. Bo jest różnica między tym, że wałek wygląda jak wałek mamy do ciasta, a tym że są jakieś milimetrowe luzy pod dźwigienkami. I to jest właśnie różnica: klepie czy cyka.

Kamil pisze o cykaniu, więc właśnie chodzi o to, że uciszy.

Rozumiem Kornelio, że w swoim BMW byś najchętniej pół samochodu wymienił, by cieszyć się jego salonowym stanem, ale niektórym wystarczy aby taki M40 jeszcze w ciszy kilka lat pochodził, rozumiesz?

A skoro taka firma jak LIQUI MOLY pisze, że wycisza, to w większości sytuacji tak też się stanie, nie sądzisz? ;)

No. To pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2007, 22:34 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
pitekantrop napisał(a):
Rozumiem Kornelio, że w swoim BMW byś najchętniej pół samochodu wymienił, by cieszyć się jego salonowym stanem, ale niektórym wystarczy aby taki M40 jeszcze w ciszy kilka lat pochodził, rozumiesz?

Pitekantrop, ja własnie przez ponad lata 2 wymieniłem pół 740 ktore niedawno sprzedałem, zeby sie cieszyc jego jak najlepszym stanem i chyba kazdy , kto nie traktuje swojego auta jak dupowozu do przemieszczania sie z punktu a do punktu b , tez tak robi.

A ten srodek Liqui Moly to shit, moj kolega to wlał do swojego auta, nic nie ucichło tylko sie gluty w oleju porobiły.

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2007, 22:37 

pitekantrop napisał(a):

jezeli jakis element wymaga wymiany to poprostu to robie.chyba nic dziwnego?

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2007, 22:38 
Forumowicz

Frank napisał(a):
Pitekantrop, ja własnie przez ponad lata 2 wymieniłem pół 740 ktore niedawno sprzedałem, zeby sie cieszyc jego jak najlepszym stanem i chyba kazdy , kto nie traktuje swojego auta jak dupowozu do przemieszczania sie z punktu a do punktu b , tez tak robi.

A ten srodek Liqui Moly to shit, moj kolega to wlał do swojego auta, nic nie ucichło tylko sie gluty w oleju porobiły.

Ale niektórzy mają pieniądze ledwie na wymianę oleju, tankowanie i OC, zrozum ;)

A ten środek jest pewnego rodzaju zagęszczaczem oleju, i z niektórymi olejami może się dokładnie nie rozmieszać, cóż, ryzyk fizyk. Ja tego środka nie będę stosował, bo u mnie to ledwie słychać to cykanie, a swój wałek oglądałem i jak na eksploatację na mineralnym wygląda jak nowy pod względem krzywek i czystości.

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2007, 22:40 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
pitekantrop napisał(a):
Nie gadaj mu głupot

a Ty dalej to samo? :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2007, 22:41 
Forumowicz

Kornelio napisał(a):
jezeli jakis element wymaga wymiany to poprostu to robie.chyba nic dziwnego?

Pewnie że nic w tym dziwnego. A nawet się chwali. Ale skoro ktoś nie ma albo nie chce wydawać kasy a jedynie jeszcze te kilka lat pojeździć, to czemu nie.

[ Dodano: 9 Listopad 2007, 22:43 ]
stones1 napisał(a):
pitekantrop napisał(a):
Nie gadaj mu głupot

a Ty dalej to samo? :kwasny:

Lubisz tak wyrywać zdania z kontekstu, nie? :]

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2007, 22:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Pikantrop tym razem się z Tobą nie zgadzam.Cykanie cykaniu nie równe a m40 nawet i zdrow delikatnie "gra" i żaden środek cudownie cykania nie uzdrowi.Wszystko to to półśrodki ale jak dla mnie silnik silnikowi równy nie jest zwłaszcza w naszym kochanym kraju gdzie co 2,3 auto jest "kombinowane" tylko po to żeby zarobić.Liquid Molly lipy by nie wypuścił?TeoretycZnie BMW też nie ;) Taki jest urok tego silnika i tak jak napisał CZARNY niech sobie cyka po co kombinować.Skoro planuje swapa to na ki grzyb kombinować.Jak jest głośny cóż Kornel ma rację jak "gra" niech gra bo można sprawę pogorszyć.Dla mnie to takie rozwiązanie jak ktoś na forum pisał że znalazł gościa na allegro który za grosze oferował patent z jakimiś podkładkami zamiast remontu/wymiany popychaczy ipt.Dobre dla handlarza.Podobno efekt rewelacja.
A ja mówię że to półśrodek a remont i tak nie minie.A zamiast remontu ewentualnie można zrobić operację plug&play z drugim takim samym silnikiem w podobnej cenie.

Kończąc te wszystkie motor flushe,motor doktory czy inne specyfiki-magiki odciągają tylko czas remotu.Zawsze pozostaje tylko pytanie na jak długo i czy oby nie na gorsze.

CiOoS :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2007, 22:56 
Przyjaciel forum

czasu nie odciągną ale raczej " głos stukania zabiją" na pewnien czas i pogorszą stan silnika bo olej będzie gęstrzy niż mineralny

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 03:43 
CiOoS i elektron85 wraz z Kornelio i resztą drużyny Zachodu powiedzieli chyba wszystko w tym temacie :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 09:30 
Forumowicz

Witam,przetestowałem doktorka :) ,przejechałem około 20 km ,strzeliłem parę bąków bo akurat śnieg u mnie spadł :hyhy:,ale efektów za bardzo nie widze :( Zimny silnik chodził beznadziejnie :zalamany: .przez chwile myślałem,że jade traktorem.Dopiero po rozgrzaniu to cykanie nawet ucichło,ale odnosze wrażenie,że jak było tak jest.Jeszcze dzisiaj to sprawdze jednak złoty środek nie załatwił sprawy :( Co do remontu mojego m40 to nie ma najmniejszego sensu bo:

1.Obroty mi falują
2.Mam zalany półsyntetyk ,a i tak są wycieki
3.Ktoś przede mną majstrował w pokrywie zaworów i zerwał trzy gwinty(debil)
4.Nie widze sensu włożyć jakieś 1300 zl w silnik który jest do bani.

Swapa na 2.0 i tak dopiero bede mogl zrobic na wakacje,a do tego czasu to m40 szlak trafi.Znalazlem goscia który handluje czesciami do e30 od 8 lat i ma dwa m40 w super stanie(tak twierdzi),ale daje sobie ręke obciąć,że są w lepszym stanie od mojego.Jedem silnik to 1.6 140 tys. i chodzil w automacie i nadal jest w aucie ,drugi to 1.8 160 tys.Najważniejsze to to,że gośc daje gwarancje.Sporo gadalem z nim o tym cykaniu i twierdzi ,że jego silniki są w super stanie.Ja to tak chciałbym wlożyć tego 1.8 albo 1.6 i pośmigac około rok czasu i potem wrzucić 2.0.

Jak ktoś chce więcej info o tym LIQUI MOLLY ,oto moje gg :8869747

Pozdrawiam

[ Dodano: 10 Listopad 2007, 09:41 ]
Czarny,albo już sobie zalej ten magiczny środek :) albo zacznij zbierać kase na swapa ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 09:45 

zastanow sie nad zrobieniem.wtedy masz pewnosc ze silnik jest zdrowy i bedzie chodzil a kupno uzywki to jak kupowanie kota w worku :znudzony:

komplet nowych czesci to jakies 900zl z uszczelkami, za robote dasz moze z 200-300zl i masz swiety spokuj i zdrowy silnik.tkaze ja polecam wymiane w.w czesci. tak zrobilem w swoim m40 i byla to dobra decyzja.

pzdr :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 10:04 
Forumowicz

Kornelio napisał(a):

zastanow sie nad zrobieniem.wtedy masz pewnosc ze silnik jest zdrowy i bedzie chodzil a kupno uzywki to jak kupowanie kota w worku

komplet nowych czesci to jakies 900zl z uszczelkami, za robote dasz moze z 200-300zl i masz swiety spokuj i zdrowy silnik.tkaze ja polecam wymiane w.w czesci. tak zrobilem w swoim m40 i byla to dobra decyzja.

Masz racje kornelio ,ale mój m40 jest zajechany i kwestia remontu nie załatwi sprawy.A tak poza tym ,to bym musial jeszcze dołożyć do wymiany paska rozrządu i napinaczy ,a to juz jest wydatek rzędu ok 250 zl plus oleje.A jeśli ten gosc daje gwarancje to rok czasu moglbym pojezdzic na innym m40.Operacja troche ryzykowna no ale cóż....

pzdr

[ Dodano: 10 Listopad 2007, 10:05 ]
cos mi sie namieszalo w tych postach

[ Dodano: 10 Listopad 2007, 10:09 ]
Masz racje kornelio ,ale mój m40 jest zajechany i kwestia remontu nie załatwi sprawy.A tak poza tym ,to bym musial jeszcze dołożyć do wymiany paska rozrządu i napinaczy ,a to juz jest wydatek rzędu ok 250 zl plus oleje.A jeśli ten gosc daje gwarancje to rok czasu moglbym pojezdzic na innym m40.Operacja troche ryzykowna no ale cóż....

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 12:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Kamil sam widzisz jak to działa.Jeśli jest tak jak mówisz z Twoim silnikiem to rzeczywiście myślałbym o tym gościu z silnikami. :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1