rorafalki napisał(a):
DP tylko na + dla turbiny, nie będzie się grzać i szybciej spaliny będą z niej wychodzić = lepsza reakcja na gaz oraz większa moc
na minus - smród z wydechu
w twoim przypadku trzeba wykodować DPF
Ogólnie już wykodowany DPF, pucha wcześniej została rozcięta i pozbawiona katalizatora oraz dpfu, Nie podoba mi się dźwięk jaki wydobywa się z puchy i w związku z tym chcę puchę wymienić na downpipe.
Miłosz napisał(a):
Co do wykodowania dpf'a, nie musisz jechać do tunera
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=158864Dzięki, już wcześnie oblokałem
przemek4net napisał(a):
dałnpajpy "gotowce" sa tak robione aby pasowaly plug&play zamiast oryginalnego DPFa/kata... znaczy sie srednica wlotowa i wylotowa w DP jest taka jak seryjna. W przypadku e60 530D seryjnie jest okolo 56mm na wylocie z DPFa wiec nawet jakby taki DP lśnił podswietlany ledami jest o d... rozbic i lepiej wziac ori DPF/KAT, wywalic czesc DPFowa, wyciac rurke wychodzaca z puchy (bo ta jest wlasnie waskim gardlem), wspawac kawalek 3calowki i tez do takiego rozmiaru dostosowac wydech. Pod autem nie musi lśnic

Wydech 530D E60 LCI 235ps jest PRZELOTOWY (jedna z 2 rurek w ostatnim wydechu podobnie jak w 272ps jest przelotowa). Obstawiam, ze taki wydech + wywalenie DPFa jezeli jest + wywalenie wszelkich zwezek bedzie ok dla 2 litrowki
Pozdrawiam,
Przemek
Dzięki za rady, muszę do konkretnego fachowca od wydechów podjechać aby coś zaproponował.
Pozdro