BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 20:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Silnik strasznie drży i chodzi jak traktor.
PostNapisane: 7 kwietnia 2009, 18:01 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e90 318i, e70 3.0d
Kod silnika: n46,m57n2
Witam.

W 320d z 2001 r (touring) silnik - nie ważne czy ciepły czy zimny cały się trzęsie i chodzi głośno jak traktor. Wtryski i pompa były wstępnie sprawdzane, więc na 99% odpadają. Komputer pokazał błąd czujnika ciśnienia w kolektorze ssącym - wykręciłem, przeczyściłem - jak czujnik się odepnie to auto chodzi trochę głośniej ale dużo się nie zmienia.

Spaliny są czyściutkie, auto ma kopa....

Co jeszcze trzeba by sprawdzić? Stawiam na jakiś czujnik ale nie wiem co może dawać takie objawy...

Proszę o odp.
pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2009, 19:58 
Forumowicz

A jak chodzi traktor? :wstyd: możesz nagrać filmik bo pracuje tak się złożyło w zetorze i silniki chodzą pięknie hhhmmmm nie rozumiem! :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2009, 21:43 
Pierwsze kroki

ja jeździłem kiedyś w nagonce na polowaniach w przyczepce za ursusem i do dzisiaj ten dźwięk kojarze hehe :hyhy: . ale żeby nie było off topic to zapytam jeszcze raz - co może powodować takie drgania silnika? możliwe że czujnik bo reszta sprawna na 99%, ale nawet nie wiem jak się za to zabrać...

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2009, 21:57 
Pierwsze kroki

widze ze jest z torunia.., wiec jak ja byl bym Toba to machnal bym sie do poznania na serwis, bydgoszcz nie..
pwenie powiesz ze drogo i wogole, ale sluchaj, miale podobny przypadek w e39 3,0D tylko ze z czujniekiem polozenia walu, auto jak zapalilo ty bylo ok a jak nie chcialo zapalic to juz hugu, moglo stac 15 minut i zapalilo albo dzien dwa.., jestem z okolic wloclawka, pojechalem do fachowac, ktory podobo zajebiaszczy.., wyeminil mi to, wziol 600 zl.. po 2 tygodniach od nowa polska ludowa, wiec umowilem sie do smorawinskiego, chlopaki obsluzyli elegnacko, powiedzieli na starcie ze ma drugie tyle przejachane :] ale to pominmy.., wymienili ten czujnik na oryginalny, jakis tyaki maly przeglad elektroniki, myscie oczywiscie.. zaplacielm 800 zł, czyli duzej roznicy nie ma a auto do dzis funkcjonuje bez zarzutu..

A teraz bedziesz szukal i pytal, a kazdy bedzie mwoil co innego i bedziesz kombinowal i wymienial, i bedzie tak, ze wydasz kase a nic nie zrobisz.. :zdziwko:

a takie pytanie, moze poduszka uwalila Ci sie na silniku..??

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwietnia 2009, 01:06 
Zacna persona forum

racja - ja zawsze do bmki serwisu jezdze maja odpowiednie programy i jak cos pokaze to sam wymieniam nie szukam w ciemno bo szoda czasu i pieniedzy -a szukanie w ciemno lub na jakis czarnych programach to tylko nabijanie kasy innym- bo jak juz kolega wspomnial wymienisz pare czesci i zero efektu -pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwietnia 2009, 13:39 
Pierwsze kroki

wlasnie na poduszke padlo pierwsze podejrzenie, wiec chyba od tego zaczne, bo komputer autentycznie nic, poza czujnikiem w kolektorze nie pokazal...

w razie czego faktycznie do poznania:)

dzieki chlopaki
pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1