bercik2008 napisał(a):
witam
mam od niedawna bmw w automacie a mianowicie 330i e 90 i nie wiem jak to jest z wymianą oleju w skrzyni biegów może ktoś przerabiał ten temat.Powiem tak niedawno wymieniałem olej w silniku w Aso i pytałem się tam zaufanego mechanika (człowiek zna się za rzeczy i zawsze mi robi auto)czy trzeba wymieniać i przy jakiej ilości kilometrów ,a on mi na to że bmw zalewa do automau dożywoni olej i nie trzeba wymieniać a nawet gdybym się uparł to i tak całego mi nie wymienią bo zleci tylko60% bo reszta tam gdzieś zostaje.Ale czytając rózne posty widze że ludzie wymieniają oleje w tych nowych 535d.No i sam niewiem bo niechciałbym przez brak wymiany oleju wymieniac skrzynie a z drugiej strony jeśli nie trzeba no to chyba jest zalany taki olej żeby wytrzymał.Jeśli ktoś ma jakiej doświadczenie albo sugestje to byłbym wdzięczny
pozdrawiam hubert
Skrzynie są zalewane olejem long-life który nie wymaga wymiany, przez okres gwarancyjny przynajmniej

Niema nawet w nich korka spustowego oleju. Jeżeli masz przejechane już 150 tyś i masz zamiar jeszcze jeździć dłuższą chwilę tym autem to przydałoby się go zmienić.