Witam grono forumowiczów, mam problem z odpaleniem auta i chciałbym żebyście się wypowiedzieli co w trawie piszczy??
Auto to BMW E39 535i V8 1996 rok
Mianowicie mój problem przedstawia się tak, przekładałem silnik w tym samochodzie, auto - dawca to 535i 97' Anglik, auto - biorca 535i 96' Europa
silnik przełożony, rozrusznik kręci, olej nówka, pompa wody nówka, wiążka wraz z komputerami przekładana z anglika, potem przy podłączeniu wszystkiego do auta biorcy zmiana komputerów z europy aby nie było konieczności zmiany EWS-a i kluczyka
Teoretycznie przy takiej zmianie i podłączeniu wszystkiego tak jak byc powinno silnik powinien zagadać, lecz tak nie jest, silnik kręci lecz nie daje oznak życia
Sprawdziłem przewody od paliwa, odłączyłem szybkozłączki i paliwa wogóle nie podaje po przekręceniu kluczyka, a powinno! przełożyłem przekaźniki od anglika i też nic
Może ktos przerabiał juz ten temat i podpowie mi co i jak bo nie ukrywam ze chciałbym autkiem pojechać na zlot a narazie siedze i kombinuje i czytam co tu może byc nie tak po forach
Pozdr Grucha