Sprawa nr 1
Zabrałem się dziś za demontaż turbawki (w celu oględzinowo-czyszczącym) w swoim klekocie i po paru godzinach (

) udało mi się ją wymontować...
niestety przy rozbieraniu napotkałem kłopot... odkręciłem śruby od części gorącej (wylotowej) i... nie wiem co dalej... czy korpus powinien wychodzić do góry czy może jest tam jakiś gwint i powinienem próbować to okręcić w którąś stronę??
może obrazek bardziej wyjaśni o co mi chodzi... (zdjęcie z telefonu więc sory za jakość)
za cholerę nie mogę tego odczepić na żaden sposób (rozumiem też że może to być wszystko zapieczone) ale nie chcę też na głupa walić młotkiem by wyskoczyło do góry gdy okaże się że jest tam gwint, lub odwrotnie ciągnąć w którąś ze stron a okaże się że wychodzi normalnie do góry i jeszcze zerwę jakiś bolec ryglujący
korpusu części zimnej jeszcze nie zdejmowałem (zawsze można by się jakoś wzorować) ale oczywiście garrett musiał "ułatwić" sprawę montując go na śruby 7,5.... więc dopiero jutro postaram się kupić odpowiedni klucz
więc jeśli ktoś rozbierał już garretta gt 1749v w 320d... ba być może dowolną turbinę i wie jak to dziadostwo

powinno wyłazić to proszę o pomoc
Sprawa nr 2
to głupie pytanie... gdzie powinno się wkręcić śruby do wieszaka tylnego tłumika??
Wstyd się przyznać ale już pare miesięcy

(od kupna auta) jeżdżę bez tego wieszaka, i już dawno zakupiłem ten wieszak w aso ale do dnia dzisiejszego jeszcze nie zamontowałem....
sprawa dotyczy:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=20
części nr "10" i "11" + 2 x śruby "12"...
tłumik miałem z lekka przekrzywiony jednak nawet po "nagięciu" do prawidłowej pozycji bolec wypadał w miejscu gdzie nie wiadomo do czego przyczepić tą część "11"...
sprawdzałem u kumpla też w 320d jednak posiadał on mocowanie starszego typu (nr "6" na rysunku) i wieszak był zamontowany do wózka dyfra
jeśli wierzyć realoem to moje mocowanie a także i tłumik występowało po 11/2003 (moje auto z 06/2004) ale pytanie jest takie czy ten wieszak również powinien być mocowany do wózka dyfra?
jeśli ktoś zaglądał pod swoje auto (a ma taki sam rodzaj wieszaka jak ja) i pamięta gdzie to powinno być zamocowane lub całkiem przypadkowo lub nie

posiada jakąś fotkę podwozia (może nowszego tisa... ja mam niby z 2004r.

ale niestety pokazane jest mocowanie starszego typu) to proszę o pomoc