Jak się odpowietrza sprzęgło? Trzeba je odpowietrzyć po wymienianie oleju?hmm chyba wymienię olej w skrzyni w najbliższym czasie. Tylko mam problem doboru oleju.
Bylem na stronie Motula
http://ew5.earlweb.com/recommendations. ... 3&brand=45"Ręczne skrzynie przekładniowe: zespoły z pomarańczową wywieszką z napisem 'ATF Oil', Multi ATF / DEXRON III / DEXRON IID; zespoły z zielona wywieszką z napisem 'Special Oil', BMW Part No. 81 22 9 407 305. Wywieszki są umieszczone obok korka wlewu oleju",
"Zespoły ręcznych skrzyń biegów z żółtą naklejką z napisem 'MTF-LT-1': BMW Part No. 83 22 9 408 942; zespoły z żółtą naklejką z napisem 'MTF-LT-2': REFER TO TECHNICAL; zespoły bez naklejek: GEAR 300 75W-90 / MOTYLGEAR 75W-90 / Gear MB 80W. Naklejki są umieszczone obok korka wlewowego oleju."
Czyli rozumiem ja to tak pomarańczowa wywieszka ATF Oil ---- wlewamy Multi ATF / DEXRON III / DEXRON IID
z zielona wlewamy---- BMW Part No. 81 22 9 407 305 ( co to za olej) ????
Zółta naklejka 'MTF-LT-1' ---- wlewamy BMW Part No. 83 22 9 408 942
żółta 'MTF-LT-2'/bez naklejki --- wlewamy GEAR 300 75W-90 / MOTYLGEAR 75W-90 / Gear MB 80W
Może mi ktoś wyjaśnić czy dobrze myślę??? Hmm ile tego oleju się mieści tam, bo słyszałem że 1.3l a butelki są tylko sprzedawane 1litrowe. Czy może wystarczy jak kupie 1litr tylko ? Trzeba mieć jakaś pompkę żeby ten olej wymienić, czy może duża strzykawka i godzinę machania nią???