BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 09:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2009, 09:30 
Pierwsze kroki

KaZi zobacz PW

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2009, 17:44 
Pierwsze kroki

Mieszkam jeszcze w Irlandii i pracuje przy budowie autostrad o ile można nazwać to pracą:)3 lata i może tydzień się uzbiera z tego wszystkiego,że ciężko fizycznie popracowałem.Owszem zarobki są pięciocyfrowe ale spędzam codziennie 11 godzin na dworze a pogoda w Irlandii naprawdę nie rozpieszcza.Obecnie jest 12stopni:)Rezygnuje z pracy sam za miesiąc i wyjeżdżam próbować swoich sił w Niemczech,posiadam prawko B,C,E .Mieszkajać w Irlandii ostatnio kupiłem po dachowaniu rozbitą Hondę Integrę Type R która trzeba przyznać jest u nas w PL dość egzotycznym autem.Załatwiłem transport do PL który kosztował 700e sprzedałem auto w całości i zarobiłem na nim 3500zł.Rok wcześniej taka sama historia tylko auto rozebrałem w PL na części i zarobiłem na nim 5500zł ale to są b drogie części bo używanego swapa pogoniłem za 12tyś zł.Na autach można się dorobić,a szczególnie na japońskich rodzynkach jak np nissan pulsar,civic type r integra type r(jdm) toyoty rozne ktore nigdy nie były dostępna na naszym rynku a jest bardzo duże zapotrzebowanie na takie części.Aftermarketowe graty typu zawieszenie gwintowane nowe firmy Mugen,Spoon itp są bardzo chodliwe.Sam myśle,żeby się tym zając,ale jakoś nie mogę się zebrać.Druga opcja to myjnia i wulkanizacja w dobrym punkcie na pewno przyniesie pieniążki ale warunek jeden,grunt musi być twój a nie dzierżawiony.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 września 2009, 11:31 
Poszukaj zanim zapytasz

Ja do 7 września pracowałem w firmie stolarskiej, praca ciężka bo trzeba się wyrobić z terminem a dostawcy nie rozpieszczają i zarobki marne bo za 10h na nogach było 1200-1300 zł , zrezygnowałem i teraz szukam pracy jako kierowca w piekarni .

Tytuł:
PostNapisane: 14 września 2009, 11:46 
Pierwsze kroki

Pracowałem jako kierowca w piekarni miesiąc czasu i zrezygnowałem. Była to praca 7 dni w tygodniu, od pon do soboty po min 12h dziennie (często 15h), w niedziele krócej bo jakieś 3h. Dostawałem za to całe 6zł\h, w niedziele dwa razy tyle. Może warunki pracy zależą od szefa, ale ja już nie pójdę pracować w piekarni. Teraz szukam innej pracy, najchętniej jako kierowca.

Tytuł: Re: Praca
PostNapisane: 14 grudnia 2009, 06:55 
Częsty bywalec

chłopaki mam pytanie zwiazane z praca
znam dobrze jezyk angielski i tak zastanawiam sie czy nie zaczac sie
uczyc jezyka niemieckiego jakis kursik czy cos w tym stylu

ale co mi da znajomosc jezyków obcych ?? jaka prace mozna podjac ??
oczywiscie myslalem o wyjezdzie za granice ale nie wiem jak sie za to zabrac nie mam znajomych ktorzy pracuja za granica ...
jestem po szkole sredniej . jakies podpowiedzi ??

Tytuł: Re: Praca
PostNapisane: 14 grudnia 2009, 15:08 
Pierwsze kroki

Jestes kawalerem?Jezeli tak i nie masz nic co Cie trzyma w PL to ruszaj na podboj europy lub swiata.Mi zycie na obczyznie bardzo odpowiadalo,jestes komplrtnie niezalezny pod warunkiem ze znajdziesz dobra prace.Jak wiadomo obecnie wieksza czesc globu ziemskiego dosiegnal kryzys gosp,ale znajomos jezykow obcych zawsze sie przyda.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1