BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 00:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Egzorcyzmy Anneliese Miche...
PostNapisane: 8 lipca 2009, 22:33 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e60
Kod silnika: M54b25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134731
DLA LUDZI O MOOOOOOCNYCH NERWACH...

http://www.ethay.pl/video/372/Egzorcyzm ... iese-Miche

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2009, 22:52 
Przyjaciel forum

To nie jest dokument ;)

LOL myslalem, ze chodzi Ci o film o tym samym tytulem, mocno podkoloryzowany.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2009, 23:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2009, 23:36 

Vermilion napisał(a):
mocno podkoloryzowany.

mam troche inne zdanie na ten temat....

jiGsaw napisał(a):
Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web

peszek :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2009, 09:57 

Można się doszukać tutaj wielu niejasności, czy tez "teorii spiskowych", tylko trzeba na spokojnie i bez emocji oglądnąć ten film. :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2009, 10:13 

np ?

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2009, 15:20 

Prochy, które przepisywali jej lekarze mogły mieć taki skutek, etc. Ogólnie wolę ten temat przedyskutować na żywo. :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2009, 22:25 
:zdziwko:

nagrania autentyczne z kaset... masakra...

a to co sąd orzekł i te manewry teraz z aktami... też dobre :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2009, 09:06 

Fryderyk napisał(a):
nagrania autentyczne z kaset... masakra...

Fakt, za pierwszym razem, gdy to usłyszałem byłem w szoku. Gdy jednak przysiadłem i trochę dokładniej i na spokojnie to przeanalizowałem, kobieta, która miała zmieniać barwę głosu, brzmiała, jak solidnie przepuszczony przez syntezator krzyk, a barwa głosu, która miała wskazywać na zmianę postaci - nie zmieniała się znacząco, rzekłbym nawet, że w ogóle. Jeśli już taka intonacja miała miejsce, to bez problemu była ona możliwa do wykonania przez człowieka, a nie przez obce siły.
Ogólnie mam do takich spraw bardzo sceptyczne podejście i wolę je najpierw przeanalizować pod każdym możliwym kątem naukowym, a dopiero później, gdy to nie wyjaśni sprawy, uwierzyć w siły paranormalne. :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2009, 11:52 

bo jesteś niedowiarkiem :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2009, 11:53 

Oj, jestem, jestem. :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2009, 22:21 
ja tam zmianę postaci dostrzegałem, może nie tyle, że przez barwę, ale sposób mówienia i dobór słów.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2009, 22:41 

No tak, ale moim zdaniem nie takie są możliwości rzeczy paranormalnych. :)
Dodatkowo kobieta miała duży związek z religią (o ile dobrze pamiętam studiowała, bądź otarła się o teologię), więc postacie, które przytoczyła były jej dobrze znane, co dodatkowo wpływa na niekorzyść wiarygodności całej tej historii, jako opętania. Raczej kierowałbym się w strunę schizofrenii podlanej chemią, podawaną wtedy przez lekarzy psychiatrów. To, co ona przyjmowała (nazw już nie pamiętam, i nie bardzo mam czas zagłębiać się dokładnie w całą historię) było najnormalniejszą trucizną, tyle, że działającą na układ nerwowy i pewnie skutecznie go upośledzającą. A że czasy były, jakie były, to wsadzono do do szufladki "religia", dział "opętania".

Aaa, jeszcze odnośnie głosu. Chorowała na gruźlicę, co mogło mieć solidne odbicie w barwie i tonie głosu.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2009, 10:31 

ale tam wyraznie jest powiedziane, że po zaprzestali jej dawania jakikolwiek tabletek sam ten lekarz bał sie ich podać...

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2009, 13:33 
http://lewacki-blog.blog.onet.pl/Swirow ... 43481059,n

Tu jest ciekawy tekst. Sama brałam leki na epilepsję (no ale ewidentnie słabsze) i w sumie okazało się że mam nerwicę, nie padaczkę-ale jak widać nawet w dzisiejszych czasach lekarze mogą sie mylić w tak 'banalnej' sprawie... Ja nie miałam skutków ubocznych moich leków, już nie wspominając o takich jak ona miała :zdziwko: ale wierzę w sumie w to, że po końskich dawkach takich leków (bardzo silnych, już o nich słyszałam) mogła mieć jakieś jazdy psychiczne i to wcale nie byłoby dziwne. Niemożliwym raczej jest, że przez branie leków wpędziła sie w schizofrenię, bo żaden rozsądny lekarz nie przepisał by leków mogących wywołać schizofrenię (i też wątpię, aby leki na padaczkę miały wogóle taką 'moc'). O Annelise oglądałam keidyś długi film na religii. Zaciekawił mnie ten temat, troszkę czytałam. Znam pare osób cierpiących na stany schizofreniczne( znam z forum o nerwicy, jedną 'na żywo') i żadna z tych osób nie miała takich objawów jak Annelise. Ci ludzie bardziej węszą spisek, co chwile sprawdzają tętno, nie wypiją napoju w barze, grubsze fazy są ze słyszeniem głosów itp. Annelise wg mnie mogła być opętana. Wielu lekarzy próbowało jej pomóc. Dostawała różne leki, i choć leki ciężko jest dobrać to przy którymś wkońcu się udaje (to nie ejst tak że zmienia się lek 50razy aż sie znajdzie dobry, można trafić odrazu, można zmienić 3 razy). Wg mnie to nie była padaczka, ale wątpie też aby przy schizofrenii miała takie ataki i zmieniała osoby. Skomplikowany problem, ale skłaniam się ku opętaniu z tego co czytałam np jej wypowiedzi, widziałam, słuchałam, i z tego jaką mam wiedzę na temat padaczki, schizofrenii i leków psychotropowych (tak, nerwice też sie tym leczy jak już człowiek nie może sam dać rady :zalamany: ).
''Jako młoda studentka skarży się swojej mamie, że „coś stuka w moim pokoju”. Matka wysyła ją do laryngologa, ten jednak nie stwierdza w jej słuchu żadnych zaburzeń. Jednakże prawdziwy problem pojawił się wówczas, gdy inni w domu zaczęli słyszeć pukanie gdzieś spod połogi, sufitu czy szafy. A kiedy przestraszeni stawali do modlitwy przed figurą Matki Bożej, twarz Anneliese wykrzywiała się na różne sposoby, z jej czarnych oczu zionęła zaś przerażająca nienawiść. Modlitwa rodzinna, częsta Eucharystia i wieczorny różaniec przynosiły coraz mniejszą ulgę dziewczynie, która duchowo i fizycznie czuła się z dnia na dzień gorzej, skarżąc się na osaczające ją zjawy. Taki okropny strach – zwierza się swemu powiernikowi duchowemu, a w przyszłości egzorcyście, o. Arnoldowi Renzowi.''

Osoba cierpiąca na schizofrenię raczej nie ma objawów silnie fizycznych, nie pogarsza sie jej stan zdrowia. No i jej rodzina też słyszała stukania itp, też byli chorzy?

'Miała niewiarygodną siłę fizyczną: gdy siostra usiłowała ją schwycić, to rzuciła ją o podłogę jak lalką'

Schizofrenik nie dostaje nagle super mocy.

' Za wyraźnym pozwoleniem Anneliese o. Arnold nagrywał na magnetofon przebieg egzorcyzmów, których w sumie odbyło się kilkadziesiąt.'

To właśnie te nagrania- z egzorcyzmów, z taśmy.
Przerażające co?

'Któregoś razu diabeł zmuszony był do uczynienia wyznania: Mam wam coś do powiedzenia. Ona się cieszy… ponieważ ciągle się modliliście… Macie modlić się dalej. Rzecz wręcz niewiarygodna: poprzez krzyk demonów Matka Boża dawała znać, że jest nieustannie obecna i panuje nad całą sytuacją. Usłyszawszy to tak niezwykłe i zarazem upragnione pocieszenie, o. Arnold zamierza rozpocząć pieśń maryjną. Jednakże nie daje rady, ponieważ wybucha przeraźliwy i nigdy wcześniej nie słyszany dotąd ryk. Dławiąc się, jakby miał zaraz zwymiotować swoje wnętrzności, diabeł krzyczy: Idzie Ona, idzie Ona! Wielka Pani! Przesłuchując ten fragment taśmy magnetofonowej, prof. Goodman – wytrawna i doświadczona specjalistka z dziedziny religioznawstwa – przeżyła szok. Na marginesie stronicy w swej książce zapisała:
To, co słychać, jest tak przygniatające i tak sugestywne, że musiałam wyłączyć magnetofon, aby się uspokoić i zwalczyć mdłości, które z trudem opanowałam '

I pisze to kobieta, która o egzorcyzmach ma największy zbiór na świecie.

'Anneliese położyła się i spokojnie zasnęła, nie budząc się już nigdy. Umarła z wycieńczenia. Po kilku latach doktor Theo Weber-Arma przestudiował orzeczenia lekarskie, odkrywając fakty, które zostały przemilczane w czasie głośnego procesu nad egzorcystami. Z odkryć tego szwajcarskiego uczonego wynika, że Anneliese Michel trzykrotnie poddawana była badaniom EEG. Każdorazowo wykluczano u niej istnienie epilepsji, a jednak podawano jej przez szereg lat m.in. zentropil i tegretol – środki antyepileptyczne o rujnującym dla organizmu działaniu ubocznym. Doktor nie ma wątpliwości, że wysokie stężenie tych preparatów i ich wieloletnie stosowanie musiało kiedyś doprowadzić organizm Anneliese do wycieńczenia i śmierci. Za błędną diagnozą i leczeniem szła oczywiście odpowiedzialność konkretnych lekarzy, do której jednak nigdy nie zostali oni pociągnięci'

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2009, 13:43 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
MadziaWU napisał(a):
Ja nie miałam skutków ubocznych moich leków

Najważniejsze to w coś mocno wierzyć...

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2009, 14:03 
Bobby_Valentino napisał(a):
MadziaWU napisał/a:
Ja nie miałam skutków ubocznych moich leków

Najważniejsze to w coś mocno wierzyć...

To nie jest wiara tylko fakty. Ja miałam inne leki i napewno dużo mneijsze dawki, pozatym brałam je tylko pare miesięcy. Więc nie ma co równać. Ja skutków ubocznych nie miałam, znając swój organizm można to łatwo wyłapać że coś sie dzieje 'nie tak'. Proste.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2009, 14:13 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
MadziaWU napisał(a):
To nie jest wiara tylko fakty. Ja miałam inne leki i napewno dużo mneijsze dawki, pozatym brałam je tylko pare miesięcy. Więc nie ma co równać. Ja skutków ubocznych nie miałam, znając swój organizm można to łatwo wyłapać że coś sie dzieje 'nie tak'. Proste.

Mhm... Oczywiście masz rację.

* Lekarz kazał przytakiwać

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2009, 14:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
MadziaWU napisał(a):
Ja skutków ubocznych nie miałam

a to co obserwujemy od dwóch lat na forum to nie są skutki uboczne? :niepewny: :niepewny: :niepewny:

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2009, 15:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Ania napisał(a):
MadziaWU napisał(a):
Ja skutków ubocznych nie miałam

a to co obserwujemy od dwóch lat na forum to nie są skutki uboczne? :niepewny: :niepewny: :niepewny:

Nie, to jest poprawa po leczeniu.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1