BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 18:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 273 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Bojkot zimnego Lecha
PostNapisane: 7 sierpnia 2010, 18:17 
Forumowy terrorysta

becek napisał(a):
renoraines napisał(a):
W swoim poście Ty sam odpowiadasz także na swoje pytanie i podajesz dane o zwiększeniu zatrudnienia urzędników o 40 tys etatów w latach 2008-2009, czyli za rządów PO-PSL
heheheh mam Cie niczym kaminski Donka...
zobacz na liczby, lwia czesc to samorzady

Samorządy to budżetówka, a budżet tworzy rząd, w tym wypadku PO-PSL :). Są pieniadze z budżetu, są zatrudnienia urzędników i na szczeblu centralnym, i też samorządowym.

maaaad napisał(a):
renoraines napisał(a):
to autorytet władzy nie ucierpiał, bo ta władza nigdy autorytetu nie miała

Tak tak, a większość miejsc w parlamencie to wygrała w konkursie audiotele

Zapominasz o miejscu na liście wyborczej dla partyjnych przydupasów :rotfl: i tak będzie, dopóki nie zostaną wprowadzone jednomandatowe okręgi wyborcze.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 7 sierpnia 2010, 18:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
renoraines napisał(a):
Samorządy to budżetówka, a budżet tworzy rząd, w tym wypadku PO-PSL
sorki ale piszesz bzdury
poczytaj o samorzadach, zebys wiedzial o czym mowisz
PO ,PSL nie ma wplywu na samorzady bo one sie S A M O R Z Ą D Z Ą
kumasz roznice??
nie wiem jak wyglada podzial polski na barwy partyjne samorzadow ale jakie to ma znaczenie?
zeby Ci ulatwic:
Samorząd terytorialny – organizacja społeczności lokalnej (gmina, powiat) lub regionalnej (województwo samorządowe) i jednocześnie forma administracji publicznej, w której mieszkańcy tworzą z mocy prawa wspólnotę i względnie samodzielnie decydują o realizacji zadań administracyjnych, wynikających z potrzeb tej wspólnoty na danym terytorium i dozwolonych samorządowi przez ustawy, pod określonym ustawowo nadzorem administracji rządowej.

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 7 sierpnia 2010, 18:42 
Forumowy terrorysta

becek napisał(a):
renoraines napisał(a):
Samorządy to budżetówka, a budżet tworzy rząd, w tym wypadku PO-PSL
sorki ale piszesz bzdury
poczytaj o samorzadach, zebys wiedzial o czym mowisz
PO ,PSL nie ma wplywu na samorzady bo one sie S A M O R Z Ą D Z Ą
kumasz roznice??
nie wiem jak wyglada podzial polski na barwy partyjne samorzadow ale jakie to ma znaczenie?
zeby Ci ulatwic:
Samorząd terytorialny – organizacja społeczności lokalnej (gmina, powiat) lub regionalnej (województwo samorządowe) i jednocześnie forma administracji publicznej, w której mieszkańcy tworzą z mocy prawa wspólnotę i względnie samodzielnie decydują o realizacji zadań administracyjnych, wynikających z potrzeb tej wspólnoty na danym terytorium i dozwolonych samorządowi przez ustawy, pod określonym ustawowo nadzorem administracji rządowej.

:rotfl: :rotfl: :rotfl: poczytaj ze zrozumieniem ustawę o finansach publicznych. Mówie o finansowaniu samorzadów z budżetu państwa. Kumasz ? Dochodami jednostek samorządu terytorialnego są dochody własne, subwencje ogólne i dotacje celowe z budżetu państwa.
Samorząd musi wydawać pieniądze zgodnie z przepisami. Czyli jak są środki na drogi to muszą być wykorzystane na drogi, nie mogą być wydane na festyn czy limuzyne dla burmistrza. Samorząd o tyle sam się rządzi, że może wybrać na jaką drogę wyda pieniądze. Są pieniadze z budżetu na wynagrodzenie, zatrudnienie urzędników, to te pieniądze muszą być wydane na wynagrodzenie, zatrudnienie. Samorząd o tyle sam się rządzi, że może wybrac jakie osoby zatrudnia. Czyli potocznie mówiac rząd PO PSL daje pieniadze samorządowi, samorząd zatrudnia, gdyby nie dał rzad PO PSL pieniedzy nie wzrosłoby zatrudnienie w samorządach.

PostNapisane: 7 sierpnia 2010, 21:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
brat zimnego lecha....
http://www.tvn24.pl/-1,1668327,0,1,zapr ... omosc.html
nie jest młotem?

PostNapisane: 7 sierpnia 2010, 22:24 
Cytuj:
To zaprzysiężenie było wynikiem śmierci mojego brata, mojej bratowej, moich przyjaciół i wielu innych ludzi.

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

żeeeeeenaaaaaaaada!

a gdyby jednak wygrał Jarek? zaprzysiężenie nowego prezydenta byłoby świętem demokracji i triumfem sprawiedliwości??

Jarek wielce oburzony postawą Bronka w sprawie krzyża, a sam bezcześci pamięć o tragedii, wykorzystując ją do walki politycznej :mur:

PostNapisane: 7 sierpnia 2010, 22:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
nie dosc tego to jeszcze

http://www.tvn24.pl/12690,1668166,0,1,p ... omosc.html
http://www.tvn24.pl/12690,1668242,0,1,k ... omosc.html

wieśniak jakich malo, takie cos miało byc naszym prezydentem?
dzieciak bez klasy nie potrafiący pogodzić sie z przegrana

potem sie rodzą takie moherowe berety...

PostNapisane: 7 sierpnia 2010, 22:56 
Co za cep... I on się odwołuje do Francji i Sarkozy'ego... Takiego jak on, to by tam nawet do zamiatania ulic nie chcieli. :mur: A Swoją drogą gdyby PIS'owcy mieli szacunek dla zmarłych, to nie robili by szumu wokół takich bzdur jak reklama piwa, bo to tylko daje powody do śmiechu i drwin wokół zmarłej osoby. Ale skoro tak, to ja też się z "Zimnego Lecha" chętnie pośmieje... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ostatnio edytowano 7 sierpnia 2010, 23:06 przez Zakov, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 7 sierpnia 2010, 23:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e92 LCI 330i
ogółem mam ich głeboko w dupiee ;)

E32 735i 92'
E36 318i 92'

PostNapisane: 7 sierpnia 2010, 23:45 
w kampanii wyluzował... zdobył dzięki temu poparcie, a teraz- wielkie do licha you- nawet do osób, którzy go w końcu poparli :/

z drugiej strony- on nic więcej nie może, oprócz garstki fanatyków, jego pozycja jest... beznadziejna, jakoś próbuje się ratować, no ale... do końca nie rozumiem, czemu zrezygnował z taktyki, która przynosiła mu efekty.

PostNapisane: 8 sierpnia 2010, 01:09 
Uzależniony od forum :)

Fryderyk napisał(a):
w kampanii wyluzował... zdobył dzięki temu poparcie, a teraz- wielkie do licha you- nawet do osób, którzy go w końcu poparli :/

z drugiej strony- on nic więcej nie może, oprócz garstki fanatyków, jego pozycja jest... beznadziejna, jakoś próbuje się ratować, no ale... do końca nie rozumiem, czemu zrezygnował z taktyki, która przynosiła mu efekty.

zgadza się. Po mojemu już pododził się, że nie wygra już żadnych wyborów i walczy o te 15-20% fanatyków...

PostNapisane: 8 sierpnia 2010, 09:34 
Pierwsze kroki

Byczus napisał(a):
zgadza się. Po mojemu już pododził się, że nie wygra już żadnych wyborów i walczy o te 15-20% fanatyków...

Nie za wysoko? to co teraz wyprawiają to może im spaść nawet do 10%, to chyba około tyle ile słuchaczy ma torunskie radio. Generalnie to ludzie nie bedą mieli na kogo głosować, więc pewnie sld będzie największą opozycją

PostNapisane: 8 sierpnia 2010, 10:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Fryderyk napisał(a):
do końca nie rozumiem, czemu zrezygnował z taktyki, która przynosiła mu efekty.
widocznie nie wytrzymał psychicznie duszenia złości w sobie, może takim zachowniem odreagowuje stres związany z porażką.. porażka :wstyd:

PostNapisane: 8 sierpnia 2010, 10:56 
Byczus napisał(a):
Fryderyk napisał(a):

Nie miejcie złudzeń. On nadal stanowi ogromne zagrożenie i ma spore poparcie. Akurat w Polsce nigdy nie zabraknie takich, którzy przełkną jak wąż jajko wszystkie jego kłamstwa i absurdy i na niego zagłosują.

PostNapisane: 8 sierpnia 2010, 11:51 
Forumowy terrorysta

Powinien Jarek być obecny miesiąc temu na ogłoszeniu wyników wyborów przez PKW,powinien być także obecny na zaprzysiężeniu Bronka. Tym bardziej, ze Jarek to poseł więc mógł uczestniczyć w posiedzeniu Zgromadzenia Narodowego, a gdyby nawet nie był posłem, to jako były premier byłby zaproszony.

Zabawne jest jednak zupełnie coś innego. Obecnie krytykują Jarka za nieobecność ci, którzy sami w przeszłości byli nieobecni na zaprzysiężeniu innego prezydenta, bo byli przeciwni jego wyborowi. Mowa o zaprzysiężeniu Olka Kwaśniewskiego w 95r i nieobecności Niesiołowskiego i Wałęsy :rotfl:.

PostNapisane: 8 sierpnia 2010, 12:17 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
renoraines napisał(a):
Czyli jak są środki na drogi to muszą być wykorzystane na drogi, nie mogą być wydane na festyn czy limuzyne dla burmistrza. Samorząd o tyle sam się rządzi, że może wybrać na jaką drogę wyda pieniądze. Są pieniadze z budżetu na wynagrodzenie, zatrudnienie urzędników, to te pieniądze muszą być wydane na wynagrodzenie, zatrudnienie. Samorząd o tyle sam się rządzi, że może wybrac jakie osoby zatrudnia. Czyli potocznie mówiac rząd PO PSL daje pieniadze samorządowi, samorząd zatrudnia, gdyby nie dał rzad PO PSL pieniedzy nie wzrosłoby zatrudnienie w samorządach.

Nie do końca jest tak, jak piszesz. Samorządy realizują zadania własne i zadania zlecone. Na zadania zlecone muszą mieć zabezpieczone środki z budżetu państwa, w tym czasami środki na utworzenie nowych etatów (ale nie zawsze - niekiedy zadania te zlecane są podmiotom z zewnątrz, samorząd tylko koordynuje i nadzoruje wykonanie danego zadania). Ale nigdy nie jest tak, że z budżetu państwa idą środki "na zwiększenie zatrudnienia w administracji" - to jest bzdura. Wzrost zatrudnienia jest konsekwencją nałożenia zadań i tyle, a nigdy celem samym w sobie.
Natomiast co do zadań własnych, realizowanych ze środków niepochodzących z dotacji, samorząd ma praktycznie pełną swobodę w zatrudnianiu osób. Dodam tylko na marginesie, że zatrudnione osoby, o których wspomniałem w poprzednim poście, nie zostały zatrudnione w związku z realizacją zadań zleconych. Po prostu, była możliwość to stworzyło się parę etatów albo bez konkursu obsadziło wakaty "swoimi", a co 8-) i nie miało to nic wspólnego z PO ani PSL ani nawet Partią Krasnoludków :-)
A prócz ustawy o finansach publicznych to można by tak jeszcze poczytać ustawę o samorządzie gminnym (zwłaszcza art. 51 i następne) oraz ustawę o dochodach jednostek samorządu terytorialnego.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 8 sierpnia 2010, 13:15 
renoraines napisał(a):
Powinien Jarek być obecny miesiąc temu na ogłoszeniu wyników wyborów przez PKW,powinien być także obecny na zaprzysiężeniu Bronka. Tym bardziej, ze Jarek to poseł więc mógł uczestniczyć w posiedzeniu Zgromadzenia Narodowego, a gdyby nawet nie był posłem, to jako były premier byłby zaproszony.

W sumie wiadomo, przegrał się, wkurzył się, nie przyszedł, bo ma go gdzieś- w sumie spoko, większość tak samo by zrobiła, gdy największy rywal triumfuje. Niezbyt grzecznie, no ale mnie to nie razi jakoś mocno.

Jednakże teksty z drugim dnem... niesmaczne, to mało powiedziane :/

PostNapisane: 8 sierpnia 2010, 13:36 
Forumowy terrorysta

maaaad napisał(a):
renoraines napisał(a):
Czyli jak są środki na drogi to muszą być wykorzystane na drogi, nie mogą być wydane na festyn czy limuzyne dla burmistrza. Samorząd o tyle sam się rządzi, że może wybrać na jaką drogę wyda pieniądze. Są pieniadze z budżetu na wynagrodzenie, zatrudnienie urzędników, to te pieniądze muszą być wydane na wynagrodzenie, zatrudnienie. Samorząd o tyle sam się rządzi, że może wybrac jakie osoby zatrudnia. Czyli potocznie mówiac rząd PO PSL daje pieniadze samorządowi, samorząd zatrudnia, gdyby nie dał rzad PO PSL pieniedzy nie wzrosłoby zatrudnienie w samorządach.

Nie do końca jest tak, jak piszesz. Samorządy realizują zadania własne i zadania zlecone. Na zadania zlecone muszą mieć zabezpieczone środki z budżetu państwa, w tym czasami środki na utworzenie nowych etatów (ale nie zawsze - niekiedy zadania te zlecane są podmiotom z zewnątrz, samorząd tylko koordynuje i nadzoruje wykonanie danego zadania). Ale nigdy nie jest tak, że z budżetu państwa idą środki "na zwiększenie zatrudnienia w administracji" - to jest bzdura. Wzrost zatrudnienia jest konsekwencją nałożenia zadań i tyle, a nigdy celem samym w sobie.
Natomiast co do zadań własnych, realizowanych ze środków niepochodzących z dotacji, samorząd ma praktycznie pełną swobodę w zatrudnianiu osób. Dodam tylko na marginesie, że zatrudnione osoby, o których wspomniałem w poprzednim poście, nie zostały zatrudnione w związku z realizacją zadań zleconych. Po prostu, była możliwość to stworzyło się parę etatów albo bez konkursu obsadziło wakaty "swoimi", a co 8-) i nie miało to nic wspólnego z PO ani PSL ani nawet Partią Krasnoludków :-)
A prócz ustawy o finansach publicznych to można by tak jeszcze poczytać ustawę o samorządzie gminnym (zwłaszcza art. 51 i następne) oraz ustawę o dochodach jednostek samorządu terytorialnego.

Naiwnością jest sądzenie, że jakikolwiek rząd w ustawie budżetowej zapisze pozycje ,, zwiększenie zatrudnienia w administracji’’. Powszechnie jednak wiadomo, że celem każdej opcji politycznej, jest obsadzenie stanowisk swoimi ludźmi, a to powoduje zwiększenie administracji. Po drugie sam odpowiadasz ,,Na zadania zlecone muszą mieć zabezpieczone środki z budżetu państwa, w tym czasami środki na utworzenie nowych etatów.’’ W jednym samorządzie to mogą być np. dwa etaty, a w skali całego kraju to są już tysiące etatów. Nie można zapominać, że głównym źródłem dochodów samorządów jest jednak budżet.
Po trzecie nepotyzm i kumoterstwo w urzędach panuje, a zatrudnienie swoich partyjnych czy swoich znajomych bez konkursu czy tez z konkursem nie jest problemem. Nawet przy konkursie wymagania związane ze stanowiskiem pracy można stworzyć pod konkretne osoby. Podobnie przy przetargach, obowiązują odpowiednie przepisy, ale pod konkretne firmy można napisać warunki zamówienia. Np. przetargi na auta służbowe-wystarczy wpisać odpowiedni rozstaw osi, moc, rodzaj napędu, minimalną pojemność zbiornika paliwa i z góry można przewidzieć wynik postępowania.

PostNapisane: 8 sierpnia 2010, 14:05 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
renoraines napisał(a):
Naiwnością jest sądzenie, że jakikolwiek rząd w ustawie budżetowej zapisze pozycje ,, zwiększenie zatrudnienia w administracji’’

Naiwnością jest sądzenie, że jakikolwiek rząd kierowałby się zwiększeniem zatrudnienia w administracji jako celem samym w sobie.
renoraines napisał(a):
Powszechnie jednak wiadomo, że celem każdej opcji politycznej, jest obsadzenie stanowisk swoimi ludźmi, a to powoduje zwiększenie administracji.

Tylko że to jest miecz obosieczny, że się taką analogią posłużę. Kowalski, którego zatrudni wójt z PiS nie będzie świadom tego, że pieniądze na jego etat dała PO, która jest u władzy i uchwaliła ustawę nakładającą na gminę obowiązek. Będzie tylko wiedział, że zatrudnił go ktoś z PiS. Oczywiście to działa w dwie strony. A powiedz mi, po co podrzucać kasę politycznym oponentom, skoro wiadomo, że to wójt z opcji przeciwnej zatrudni "swoich"? Po wtóre - po co pakować kasę w gminy, w których poparcie już sie ma? Mało tego, w wielu samorządach rządzi np. SLD albo lokalne twory polityczne, na dodatek nierzadko w koalicjach - one zatrudnią kogo będą chciały, nie ma na to żadnego wpływu.
renoraines napisał(a):
Nie można zapominać, że głównym źródłem dochodów samorządów jest jednak budżet.

I te kwestie reguluje właśnie ustawa o dochodach jednostek samorządu terytorialnego i inne ustawy. Nie jest tak i nie może być, że jeden samorząd jest uprzywilejowany bardziej niż inny, jeśli chodzi o rozdział środków państwowych, że w budżecie państwa gminom, w którym poparcie ma PiS zapiszemy mało, a tam, gdzie poparcie ma PO/PSL - dużo.
renoraines napisał(a):
Np. przetargi na auta służbowe: wystarczy wpisać odpowiedni rozstaw osi, moc, rodzaj napędu, minimalną pojemność zbiornika paliwa i z góry wiadomo jaka marka/dealer przetarg wygra.

No, ostatnio BOR nieświadomie zażyczył sobie w warunkach zamówienia samochodów, które miały mieć zbiorniki paliwa o pojemności min. 80 litrów (co, moim zdaniem, jest uzasadnione akurat dla BOR). Niestety, taki warunek spełniało jedynie Audi, więc przetarg unieważniono. Paranoja.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 8 sierpnia 2010, 14:56 
Forumowy terrorysta

maaaad napisał(a):
renoraines napisał(a):
Naiwnością jest sądzenie, że jakikolwiek rząd w ustawie budżetowej zapisze pozycje ,, zwiększenie zatrudnienia w administracji’’

Naiwnością jest sądzenie, że jakikolwiek rząd kierowałby się zwiększeniem zatrudnienia w administracji jako celem samym w sobie.

Celem samym w sobie po objęciu władzy jest przysłowiowe nachapanie się, zatrudnienie swoich, nieważne czy to na etatach urzedniczych (na szczeblu centralnym czy lokalnym), czy też na etatach, kontraktach w spółkach Skarbu Państwa.

maaaad napisał(a):
renoraines napisał(a):
Powszechnie jednak wiadomo, że celem każdej opcji politycznej, jest obsadzenie stanowisk swoimi ludźmi, a to powoduje zwiększenie administracji.

Tylko że to jest miecz obosieczny, że się taką analogią posłużę. Kowalski, którego zatrudni wójt z PiS nie będzie świadom tego, że pieniądze na jego etat dała PO, która jest u władzy i uchwaliła ustawę nakładającą na gminę obowiązek. Będzie tylko wiedział, że zatrudnił go ktoś z PiS. Oczywiście to działa w dwie strony. A powiedz mi, po co podrzucać kasę politycznym oponentom, skoro wiadomo, że to wójt z opcji przeciwnej zatrudni "swoich"? Po wtóre - po co pakować kasę w gminy, w których poparcie już sie ma? Mało tego, w wielu samorządach rządzi np. SLD albo lokalne twory polityczne, na dodatek nierzadko w koalicjach - one zatrudnią kogo będą chciały, nie ma na to żadnego wpływu.

Jeśli Kowalski nie jest inteligentny, to tego nie rozumie i tym bardziej nie powinien pracować jako urzędnik. Na pytanie po co płacić na samorząd PIS, SLD itd sam odpowiedziałeś:

maaaad napisał(a):
renoraines napisał(a):
Nie można zapominać, że głównym źródłem dochodów samorządów jest jednak budżet.

I te kwestie reguluje właśnie ustawa o dochodach jednostek samorządu terytorialnego i inne ustawy. Nie jest tak i nie może być, że jeden samorząd jest uprzywilejowany bardziej niż inny, jeśli chodzi o rozdział środków państwowych, że w budżecie państwa gminom, w którym poparcie ma PiS zapiszemy mało, a tam, gdzie poparcie ma PO/PSL - dużo.

maaaad napisał(a):
renoraines napisał(a):
Np. przetargi na auta służbowe: wystarczy wpisać odpowiedni rozstaw osi, moc, rodzaj napędu, minimalną pojemność zbiornika paliwa i z góry wiadomo jaka marka/dealer przetarg wygra.

No, ostatnio BOR nieświadomie zażyczył sobie w warunkach zamówienia samochodów, które miały mieć zbiorniki paliwa o pojemności min. 80 litrów (co, moim zdaniem, jest uzasadnione akurat dla BOR). Niestety, taki warunek spełniało jedynie Audi, więc przetarg unieważniono. Paranoja.

Rozpisany był nowy przetarg, wpisano pojemność zbiornika paliwa 70 l i wygrało audi.

PostNapisane: 8 sierpnia 2010, 16:53 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Trzeba przyznać że polityka św. pamięci Lecha w skłócaniu ze sobą ludzi i mąceniu była i jest niesamowicie skuteczna. Nawet 4 miesiące po jego śmierci Polacy skaczą sobie do gardeł tym razem z powodu krzyża :kwasny: Co za tym idzie dalej dajemy piękne obrazki ludziom z innych państw jakim dzikim narodem jesteśmy.

Pójdźcie sobie pod krzyż w weekend kiedy jest dużo turystów z zagranicy i posłuchajcie sobie co oni mówią o tej całe sytuacji :wstyd: Siara taka że głowa mała. Wrócą do domów pokażą swoim bliskim film, zdjęcia z wakacji, opowiedzą i już więcej ich tu nie zobaczymy w naszym crazy Państwie.,

Bronek ma u mnie na dzień dobry wielkiego minusa za to że tylko upewnia wszystkich że jest straszną pizdą i nie radzi sobie z grupką kilkudziesięciu obłąkanych osób.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 273 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1