BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 21:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dlaczego lubimy lub nie lubimy u Niemców ?
PostNapisane: 23 lipca 2010, 23:22 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 325 coupe
przestańcie pitolić już co !!! WSZyscy są zli i niedobrzy dookoła a co Polski Naród taki dobry i najlepszy tak ??? co ile razy byłem zagranica w pracy i zdarzylo sie mi pracować z RODAKAMI to na dzieńdobry podziekowałem!!! tu pieknie i ładne z Tobą a za plecami by nóż wbił!!!dookola zazdrość i beszczelonsc i podkładanie nóg bo po co ma sie Tobie udaći masz miec lepiej niz ja!!!albo patrzyli i szukali błedów jakie zrobileś zeby doniesc na ciebie pracodawcy !!! Pracowłem z Niemcami to pomagali , pokazywali a jak przypadła wspólpraca z polakami to tylko chamstwo i obluda a na ulicy specjalnie sie odwracali żeby Cie nie widziec bo a nóż ich poprosisz o pomoc !!! POLSKA THE BEST i co tu macie ... - bida !!! Socjalna pomoc jest ??? Władza tylko obiecuje i wymieniaja stolki ??? z bezrobocia ile kto dostal zapomogi ??? po 10 latach pracy dostałem 400zl po 6 tygodniach od zwolnienia !!!!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 lipca 2010, 23:23 
Pierwsze kroki

Niemcy są zli ale polacy jezdzą tam pracować tak dlaczego ???

PostNapisane: 23 lipca 2010, 23:46 
qqiz napisał(a):
Kurcze, czy zawsze trzeba skakać po skrajnościach w tego typu dyskusjach?
Jak nie skrajność w jedną to w drugą.

A czym jest odwoływanie się do faszyzmu w wypowiedziach na temat Niemców, jak nie skrajnością? Ma ktoś odwagę powiedzieć, że w każdym Niemcu siedzi nazior? To niech też ma odwagę przyznać, że każdy Polak, to pijak i złodziej - proste.

qqiz napisał(a):
Tym bardziej nie można pominąć dość poważnej różnicy między mordem dokonanym przez bandę zwyrodnialców i zdrajców Polski

Paru zwykłych wieśniaków podpuszczonych przez Niemców.

qqiz napisał(a):
Różnica jest diametralna. Zbrodniami takich grup, dokonywanymi wbrew polskiemu prawu i przeciw polskim obywatelom, które mogły się dokonać jedynie dlatego, że polskie państwo nie istniało, nie można obciążać sumienia całego narodu.
Zbrodniami zorganizowanymi na kształt faszystowskich niemiec natomiast można, To 2 zupełnie, ale to zupełnie różne zjawiska!!!

A czym niby jest to prawo? Czy Hitler doszedł do władzy zgodnie z prawem? Słyszałeś o nocy długich noży? Czy jak by zebrać z 15 tyś takich bestii jak pod Jedwabnem, dać im broń i władze, to czy nie ustalili by nowych praw? Prawa, państwa tworzą ludzie i to oni za nie odpowiadają, a nie na odwrót. Ja nie twierdze, że naród Niemiecki nie powinien wstydzić się swej historii (bynajmniej tej z XX w.), a jedynie przestrzegam przed hipokryzją jaką jest twierdzenie, że oni są winni, a my w ogóle, bo tamci to byli zbrodniarze wyjęci z pod prawa. O nie kolego! W Jedwabnem byli tacy sami ludzie jak również dziś są wśród nas, żadne ewenementy. Nie wierzysz? To daj paru co zagorzalszym fanatykom z radyjka Maryja broń i trochę swobody, to byś się zdziwił jak szybko by stosy zapłonęły w XXI wieku... W Niemczech po prostu znalazła się większa grupa takich zbrodniarzy, która siłą zdobyła na tyle dużą władze, aby podporządkować sobie państwo, naród i wszelkie prawa.

PostNapisane: 23 lipca 2010, 23:56 
Pierwsze kroki

no i w czasie Wojny Polcy naiwniacy waleczny naród pomagal wszystkim krajom a jak napadli na polske to reszta świata miała wyjeb..e na to !!!

PostNapisane: 24 lipca 2010, 00:04 
Częsty bywalec

Moje BMW: F34 335i
ja mieszkam w De od 1995 roku i co o tym mysle-
Polacy i Niemcy maja bardzo podobne cechy i uwazam nasze narody za "bratnie" mimo animozji i uprzedzen jakie nawzajem mamy....- Polacy za 2 wojne sw, Niemcy za Polakow pracujacych sezonowo-nieogolonych, pijanych i kradnacych... Obydwa narody- chcemy sie rozwijac, pracowac, mamy podobne przyzwyczajenia i hobby.
O wiele wiecej roznic widze miedzy Niemcami a Francuzami, czy Wlochami.
Niemcy sa naszym wiekszym i bogatszym bratem i na dobrych ukladach z nimi mozemy tylko skorzystac.
Technologicznie i mentalnie- sa o dekade przed nami, niestety....wypracowali to sobie solidnoscia pracy i dokladnoscia.
Mysle ze mozemy wniesc w ten "zwiazek" nasza "ulanska" fantazje i tworzyc razem zgrany duet.
Jestem na kierowniczym stanowisku i podlega mi kilkunastu Niemcow- nie mialem z tego powodu zadnych problemow czy komplexow,- mlodzi Niemcy na prawde odcinaja sie od 2 wojny sw i mysla inaczej- takze inaczej niz Polacy-
sa bardziej Europejscy i chca budowac wspolna Europe.
Aczkolwiek spotykam w swoim zyciu wystarczajaco duzo Polskich jak i Niemieckich -prostakow i glupkow...
Jezdzenie niemieckim autem i nieakceptowanie ich kultury to hipokryzja...
powiem szczerze w czym widze niebezpieczenstwo-
mieszkam na Zach Europy i co widze-
sa dzielnice Paryza gdzie jako bialy czlowiek nie wejdziesz- bo juz nie wyjdziesz,
kolega spod Amsterdamu wyslal mi fotki swojego dziecka w przedszkolu gdzie 4-5 dzieci na 20 jest biale,
jakos samochodow we Francjii nie pala emigranci z Polski czy wschodniej Europy...
a emigranci z Afryki ktorzy nie potrafia/nie chca sie przystosowac do naszych praw.
Zdarzaja sie wyjatki- ale na tym nie ma co potwierdzac reguly
Europa jest kolebka kultury i postepu na calym swiecie i
nalezy sie bronic sie przed wynarodowieniem, zatraceniem wlasnej swiadomosci
w kazdym innym kraju kraju na swiecie jest to uwazane za dobra ceche-
sluzaca rozwojowi danemu krajowi/narodowi
a u "Nas" za rasim
Uwazam ze My w Europie mozemy i musimy sie mieszac ze wzgledu na rynek pracy-
ale przybyszow z Afryki czy Azjii- nalezy postawic tame.
Wystarczy ze wygra we Francji taki Le"Penn, Szwajcaria juz przeglosowala zakaz stawiania nowych minaretow a we Wloszech Berlusconi prowadzi bardzo twarda polityke imigracyjna- bardzo malo jest tam "kolorowych".
Kto mysli podobnie niech zajrzy tutaj- http://www.europa21.pl/

PostNapisane: 24 lipca 2010, 01:08 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
szajbol napisał(a):
POLSKA THE BEST i co tu macie ... - bida !!! Socjalna pomoc jest ??? Władza tylko obiecuje i wymieniaja stolki ??? z bezrobocia ile kto dostal zapomogi ??? po 10 latach pracy dostałem 400zl po 6 tygodniach od zwolnienia !!!!

Nooo, o 400 za duzo...

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 24 lipca 2010, 06:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Zakov napisał(a):
qqiz napisał(a):
Kurcze, czy zawsze trzeba skakać po skrajnościach w tego typu dyskusjach?
Jak nie skrajność w jedną to w drugą.

A czym jest odwoływanie się do faszyzmu w wypowiedziach na temat Niemców, jak nie skrajnością? Ma ktoś odwagę powiedzieć, że w każdym Niemcu siedzi nazior? To niech też ma odwagę przyznać, że każdy Polak, to pijak i złodziej - proste.

qqiz napisał(a):
Tym bardziej nie można pominąć dość poważnej różnicy między mordem dokonanym przez bandę zwyrodnialców i zdrajców Polski

Paru zwykłych wieśniaków podpuszczonych przez Niemców.

qqiz napisał(a):
Różnica jest diametralna. Zbrodniami takich grup, dokonywanymi wbrew polskiemu prawu i przeciw polskim obywatelom, które mogły się dokonać jedynie dlatego, że polskie państwo nie istniało, nie można obciążać sumienia całego narodu.
Zbrodniami zorganizowanymi na kształt faszystowskich niemiec natomiast można, To 2 zupełnie, ale to zupełnie różne zjawiska!!!

A czym niby jest to prawo? Czy Hitler doszedł do władzy zgodnie z prawem? Słyszałeś o nocy długich noży? Czy jak by zebrać z 15 tyś takich bestii jak pod Jedwabnem, dać im broń i władze, to czy nie ustalili by nowych praw? Prawa, państwa tworzą ludzie i to oni za nie odpowiadają, a nie na odwrót. Ja nie twierdze, że naród Niemiecki nie powinien wstydzić się swej historii (bynajmniej tej z XX w.), a jedynie przestrzegam przed hipokryzją jaką jest twierdzenie, że oni są winni, a my w ogóle, bo tamci to byli zbrodniarze wyjęci z pod prawa. O nie kolego! W Jedwabnem byli tacy sami ludzie jak również dziś są wśród nas, żadne ewenementy. Nie wierzysz? To daj paru co zagorzalszym fanatykom z radyjka Maryja broń i trochę swobody, to byś się zdziwił jak szybko by stosy zapłonęły w XXI wieku... W Niemczech po prostu znalazła się większa grupa takich zbrodniarzy, która siłą zdobyła na tyle dużą władze, aby podporządkować sobie państwo, naród i wszelkie prawa.
bardzo ladnie napisane, podpisuje sie pod tym

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 24 lipca 2010, 08:36 
Częsty bywalec

uote]
Thomas_HD napisał(a):
sa dzielnice Paryza gdzie jako bialy czlowiek nie wejdziesz- bo juz nie wyjdziesz,
kolega spod Amsterdamu wyslal mi fotki swojego dziecka w przedszkolu gdzie 4-5 dzieci na 20 jest biale,
jakos samochodow we Francjii nie pala emigranci z Polski czy wschodniej Europy...
a emigranci z Afryki ktorzy nie potrafia/nie chca sie przystosowac do naszych praw.
Zdarzaja sie wyjatki- ale na tym nie ma co potwierdzac reguly
Europa jest kolebka kultury i postepu na calym swiecie i
nalezy sie bronic sie przed wynarodowieniem, zatraceniem wlasnej swiadomosci
w kazdym innym kraju kraju na swiecie jest to uwazane za dobra ceche-
sluzaca rozwojowi danemu krajowi/narodowi

:ok:

W Berlinie takze Turcy zaczynali od Kreuzbergu, a co dzis maja...? Nie wspomne juz o duzych miastach Niemiec. Szczerze to bardzo jest mi ich szkoda.

Boje sie rowniez, ze podobne teksty jak o Francji czy Holandii za kilkadziesiat lat bede czytal o Warszawie, o Polsce. :(

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

PostNapisane: 24 lipca 2010, 08:50 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
partii napisał(a):
Boje sie rowniez, ze podobne teksty jak o Francji czy Holandii za kilkadziesiat lat bede czytal o Warszawie, o Polsce.

Dlatego nie mozemy do tego dopuscic! :hyhy:

PostNapisane: 24 lipca 2010, 09:50 

I tak będzie.

PostNapisane: 24 lipca 2010, 09:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
partii napisał(a):
Boje sie rowniez, ze podobne teksty jak o Francji czy Holandii za kilkadziesiat lat bede czytal o Warszawie, o Polsce.

Co prawda Janusz koci podpalacz stwierdził przedwczoraj, że Warszawie jest potrzebny prezydent gej. Ja myślę, że lepiej by było gdyby był to murzyn-gej wyznający islam :P .... to by było dopiero "cywilizacyjne wyzwanie" :rotfl:

PostNapisane: 24 lipca 2010, 10:06 

Będąc w Rzymie przeraził mnie ogólny syf na ulicach... Przykre ale raczej rodowici włosi nie rzucali śmieci na ulicę... A emigranci z afryki czy rumunii owszem... A u nasz jak jest. Jeden z drugim rumun ma w dupie prawo...

PostNapisane: 24 lipca 2010, 10:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
WojtekE36 - z tym strzelaniem to żebyś się nie zdziwił, z resztą największymi rasistami są murzyni, nawet odcienie skóry swojej rozróżniają. Skoro jesteś taki otwarty, modny i tolerancyjny to zapraszam do dzielnic, o których wspominał Thomas_HD. "przyjeżdżają sobie tutaj żyć" - za nasze i Twoje pieniądze.

PS. Coś czuję, że zostaniesz męską MadziąWU.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 24 lipca 2010, 10:40 
Przyjaciel forum

Azjaci są spoko generalnie, problem dotyczy ciapatych i czarnych.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 24 lipca 2010, 10:41 
Thomas_HD, :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam:

czekałem na tą wypowiedź :ok:

PostNapisane: 24 lipca 2010, 10:50 
Przyjaciel forum

Masz jakieś rozdwojenie jaźni? Rozmawiamy o czasach obecnych, nie II. WŚ. Wychodzę do sklepu, podejmę temat później, o ile napiszesz coś z głową.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 24 lipca 2010, 10:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
jiGsaw napisał(a):
Azjaci są spoko generalnie, problem dotyczy ciapatych i czarnych.
spoko? ciekawe podejscie...bo dobre maja jedzenie? zamkniete enklawy zoltych , majace poparcie swoich ambasad i wiadomych sluzb, zakladajacy firmy w europie wschodniej i tak obracajacy fakturami ze w zadnym kraju nie placa podatkow i wywazacy ten hajs do siebie...w porzadku??? mysle ze oni sa najwiekszym zagrozeniem
moze ktos pokaze mi jakies groby zoltych w wawie , bo oni sa chyba niesmiertelni...a maja poparcie spoleczne bo sie ...nie wyrozniaja ,pracuja ,pracuja nie awanturuja sie ,robia wszystko by nikt od nich nic nie chcial

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 24 lipca 2010, 11:01 
Częsty bywalec

problem z Afrykanskimi i Arabskimi emigrantami polega na tym ze
srednio taka rodzina ma 6,3 dzieci- dane Niem. Urzedu Stat.-
a biala- 1,8....
i nad wyraz dobrze opanowali korzystanie z opieki socjalnej panstwa-
w praktyce wyglada to tak ze cala rodzina pracuje na czarno w bistro albo warsztacie ojca ale
oficjalnie sa bezrobotni i pobieraja wszystkie zasilki jakie sie da.
Nastepny problem widze tez w ich religi- nie akceptujacej naszej kultury i sposobu zycia-
wszystkie Niemieckie czy Francuskie kobiety to dla nich dziwki itd jakby mogli to od razu wprowadzili by tutaj Szariat,-
nie asymiluja sie tylko zyja tak u siebie w Afryce czy Bliskim Wschodzie-
morderstwa na tle religijnym sa w DE czy FR plaga- bracia i ojcowie morduja siostry czy corki bo te maja chlopaka Niemca i ubieraja sie po Europejsku...
Gwoli sprawiedliwosci musze dodac ze maly przelom dokonal sie 4 lata temu na Mundialu gdzie Turcy zaczeli kibicowac Niemcom i jezdzili z obydwoma flagami.

PostNapisane: 24 lipca 2010, 11:23 
Częsty bywalec

Nie rozumiesz-
w zach EU opieka socjalna jest na innym poziomie niz w PL i zasilki ida w setki Euro- w takiej kilkuosobowej rodzinie w tysiace Euro- i faktem jest emigranci opanowali korzystanie z tego do perfekcji- pisalem juz o tym w poprzednim poscie.
A przyrost naturalny- wiesz co bedzie za kilkadziesiat lat ?- Bedzie Ich po prostu wiecej i nic nie przeszkodzi IM w tym zeby zmienic prawo i np kazac Ci sie modlic 5 razy dziennie w strone Mekki :przestraszony: a Twojej corce kaza chodzic w burce.

Ostatnio edytowano 24 lipca 2010, 11:31 przez Thomas_HD, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 24 lipca 2010, 11:27 

Thomas_HD napisał(a):
Nie rozumiesz-
w zach EU opieka socjalna jest na innym poziomie niz w PL i zasilki ida w setki Euro- w takiej kilkuosobowej rodzinie w tysiace Euro- i faktem jest emigranci opanowali korzystanie z tego do perfekcji- pisalem juz o tym w poprzednim poscie.
A przyrost naturalny- wiesz co bedzie za kilkadziesiat lat ?- Bedzie Ich po prostu wiecej i nic nie przeszkodzi IM w tym zeby zmienic prawo i np kazac Ci sie modlic 5 razy dziennie w strone Mekki

Otóż to. Karol Młot wiedział co z tym fantem zrobić i zatrzymał ekspansję ciapatych na Europę. Niestety dzisiejsza moda i tolerancja jest przeciwko takim zabiegom.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1