BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 07:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2695 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 135  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Biedni uchodźcy z Afryki i Bliskiego Wschodu
PostNapisane: 19 lipca 2016, 20:19 
Taki to był 'łuchodżcca' http://wiadomosci.onet.pl/swiat/napastn ... ych/jqdegz :shoot: ............... :]

PostNapisane: 19 lipca 2016, 20:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
"Deputowana Zielonych Renate Kuenast skrytykowała na Twitterze policjantów pytając, czy nie można było unieszkodliwić napastnika, nie zabijając go."

:wstyd:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 lipca 2016, 21:12 
jiGsaw napisał(a):
"Deputowana Zielonych Renate Kuenast skrytykowała na Twitterze policjantów pytając, czy nie można było unieszkodliwić napastnika, nie zabijając go."

:wstyd:

Niemiecka , pusta pała powinna zapakować się w TAXI i przyjechać poprosić aby przestał machać siekierą nad głowami POLIZEI. :faint:
Ta niemra powinna być przebadana przez psychiatrę. :]

P.S. U nas zapewne po wbiciu siekiery w pierwszego policjanta najpierw padłyby szczały oszczegawcze i wezwanie do zaprzestania działania. :zdegustowany:

PostNapisane: 19 lipca 2016, 21:28 
Uzależniony od forum :)

sirek napisał(a):
szczały

Mowi sie, sikaly :P

PostNapisane: 19 lipca 2016, 22:03 
Przyjaciel forum

Frank napisał(a):
I bardzo dobrze, niech wiedzą, że nie mają tu wolnej ręki i nie mogą sobie bezpiecznie tworzyć siatki terrorystow, planującej kolejne zamachy.

Oby nie doprowadzilo to do innej sytuacji, gdy ludzie beda bali sie cokolwiek powiedziec na temat swoich podejrzen. Tutaj ktos mocno nie trafil, bo Armenia jest krajem chrzescijanskim znacznie dluzej niz Polska (i z rak Turcji sporo przez to wycierpiala)

sirek napisał(a):
Niemiecka , pusta pała powinna zapakować się w TAXI i przyjechać poprosić aby przestał machać siekierą nad głowami POLIZEI. :faint:
Ta niemra powinna być przebadana przez psychiatrę. :]

Mysle, ze doskonale wie co sie dzieje i jakie sa konsekwencje tych dzialan.

PostNapisane: 20 lipca 2016, 05:00 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Vermilion napisał(a):
Oby nie doprowadzilo to do innej sytuacji, gdy ludzie beda bali sie cokolwiek powiedziec na temat swoich podejrzen
Zgadzam się, to by była bardzo niezdrowa sytuacja. Sądzę jedna, ze w Polsce nam to nie grozi.
Vermilion napisał(a):
Tutaj ktos mocno nie trafil, bo Armenia jest krajem chrzescijanskim znacznie dluzej niz Polska (i z rak Turcji sporo przez to wycierpiala)
Z moją Żoną pracuje hindus - wielokrotnie zaczepiany w drodze do pracy na tle anty - muzułmanskim. Ale co powiedział ? Ze on to rozumie, bo to co robią muzułmanie na swiecie MUSIAŁO wywołac szeroką falę nienawiści wobec mocno opalonych. Tłumaczy zaczepiajacym ,ze jest z Indii i poki co 100 % skutecznosc :)

PostNapisane: 20 lipca 2016, 06:54 
Poloczki już robia w pory
http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/pol ... id=SK2MDHP

- głupia baba ,
- potem clowny z ABW pełen profesjonalizm ,
- na koniec mega idiotyzm obsługi :rotfl:

PostNapisane: 20 lipca 2016, 06:59 
Administrator

sirek napisał(a):
A dlaczego ? Ciapaci utrudniaja zycie nam, to my utrudniamy zycie im, proste jak drut :)

PostNapisane: 20 lipca 2016, 08:09 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Frank napisał(a):
sirek napisał(a):
A dlaczego ? Ciapaci utrudniaja zycie nam, to my utrudniamy zycie im, proste jak drut :)

I bardzo dobrze, tym razem gość był niegroźny, ale następnym razem już może okazać się prawdziwy terrorysta..
Lepiej zapobiegać wcześniej, niż później płakać, że można było coś zrobić ale poprawność wzięła górę.

PostNapisane: 20 lipca 2016, 11:51 
Forumowy terrorysta

Daniel_85 napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Zaczyna się...

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiat ... 61933.html

chyba będzie trzeba odmawiać wyjazdów służbowych do państw muzułmańskich, jak francja czy niemcy.

tvn24 - jedna z najbardziej zakłamanych stacji pseudoinformacyjnych..
Niech ich ubogacają w każdy możliwy sposób, może wtedy coś do tych idiotów dotrze..

Historia zatoczyła koło, w tv, którą założyli TW Mewa i TW Konarski w roli eksperta występuje generał WSI szkolony przez GRU.

Daniel_85 napisał(a):
Frank napisał(a):
sirek napisał(a):

I bardzo dobrze, tym razem gość był niegroźny, ale następnym razem już może okazać się prawdziwy terrorysta..
Lepiej zapobiegać wcześniej, niż później płakać, że można było coś zrobić ale poprawność wzięła górę.

Zgadzam się, prawidłowa postawa polskich służb w przeciwieństwie do ''mondrych'' Norwegów, wpuszczających imigrantów na rowerach :rotfl: czy zapraszającego imigrantów Federalnego Kalifatu Germanistanu z Merkel na czele :rotfl: .

Obrazek

PostNapisane: 20 lipca 2016, 14:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
http://euroislam.pl/wedlug-muzulmanow-z ... uzulmanie/ bezczelne gówna

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 20 lipca 2016, 14:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
jiGsaw napisał(a):
http://euroislam.pl/wedlug-muzulmanow-z-nicei-najwieksza-ofiara-zamachu-sa-muzulmanie/ bezczelne gówna

"Muzułmanie występujący dla brytyjskiej telewizji narzekają po arabsku, że czują się dyskryminowani, że pojawiły się groźby, a ludzie odwracają się do nich plecami."

Tyle lat żyją we Francji i narzekają po arabsku, nie no pełna asymilacja.
Powinno być tak, że jak ktoś żyje w danym kraju i nie mówi w języku obowiązującym to won na zbity pysk..
Oczywiście we Francji niedługo urzędowym językiem będzie arabski, więc ciapaki nie mają po co się uczyć innych języków..

PostNapisane: 20 lipca 2016, 21:34 
Tymczasem w Belgii http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... aid=11766e

To już paranoją zalatuje. :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 21 lipca 2016, 17:33 
Administrator

http://wawalove.pl/Rasistowski-atak-w-p ... kac-a23412

:rotfl:

Nie rozumiem, po co ją dotykał, dotykacie kobiety jak jedziecie PKP/ komunikacją miejską ?

Oczywiscie atak " rasistowski " :rotfl:

PostNapisane: 21 lipca 2016, 18:54 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Frank napisał(a):
Nie rozumiem, po co ją dotykał, dotykacie kobiety jak jedziecie PKP/ komunikacją miejską ?

Oczywiście, bo bywa na tyle ciasno, że nie da się przejść bez mimowolnego dotknięcia innych pasażerów.

Paranoja.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 21 lipca 2016, 19:14 
Administrator

maaaad napisał(a):
Oczywiście, bo bywa na tyle ciasno, że nie da się przejść bez mimowolnego dotknięcia innych pasażerów.
No nie wiem, otarcie się o kogoś przechodząc, nie jest jednoznaczne z umyślnym dotykaniem :)

Paranoja to parasol " rasizmu " wiszący nad każdym mocno opalonym zbokiem :) (Vide wydazenia w Kolonii )

Atmosfera gęstnieje :hyhy: Ojej, mocno opalony się prawie poplakał :(

PostNapisane: 21 lipca 2016, 19:36 
Naczelny bimbrovnik

Frank napisał(a):
No nie wiem, otarcie się o kogoś przechodząc, nie jest jednoznaczne z umyślnym dotykaniem :)

A kto, prócz "pokrzywdzonej" twierdzi, że została umyślnie dotknięta?

Paranoją jest popadanie w skrajność, z jednej i z drugiej strony.

PostNapisane: 21 lipca 2016, 19:40 
Administrator

maaaad napisał(a):
A kto, prócz "pokrzywdzonej" twierdzi, że została umyślnie dotknięta?
A widziałes kiedys w pociagu, zeby kobieta bez powodu zaczeła krzyczec, ze ktos ją dotykał, nawet jesli jej nie dotykał ? Ja swego czasu się wiele pociągami najezdziłem i nic takiego nie widziałem. Na tej podstawie i na podstawie obserwacji jak się zachowują mocno opaleni wobec białych kobiet, zakładam, ze nie udawała celowo dotkniętej.

Jesli trzymasz a priori stronę " pokrzywdzonego " mudżina, to Twoja sprawa. Też mogę zapytać - a kto oprócz mudżina twierdzi, ze nie dotykał umyślnie tej pasażerki ?

PostNapisane: 21 lipca 2016, 20:32 
Naczelny bimbrovnik

Frank napisał(a):
A widziałes kiedys w pociagu, zeby kobieta bez powodu zaczeła krzyczec, ze ktos ją dotykał, nawet jesli jej nie dotykał ? Ja swego czasu się wiele pociągami najezdziłem i nic takiego nie widziałem.

Byłem świadkiem sytuacji nieco podobnej - baba narobiła rabanu, że ktoś jej portfel podwędził. Po czym, gdy dokładnie przejrzała torebkę, to się okazało, że ma w niej taki syf, że portfel się w niej zawieruszył. Ot, jej pomyłka. Zdarza się? Zdarza.
Frank napisał(a):
zakładam, ze nie udawała celowo dotkniętej.

A skąd takie założenie? Co Cię uprawnia do jego poczynienia?
Ja liczę się z taką możliwością, że na fali "miłości" do ciapatych, której objawy przewijają się w - głównie "prawicowych" mediach - dała upust swoim poglądom, antypatiom i mogła (podkreślam - mogła) odebrać zachowanie ciemnego inaczej, niż było w rzeczywistości. Kiedyś o wszystko obwiniało się Żydów, dziś - kolorowych. Mało tego, cytuję z artykułu:
Cytuj:
Żaden z pasażerów nie potwierdził wersji dziewczyny. Zaczęła się szarpanina, wyzywanie i grożenie - do dziewczyny i jej chłopaka dołączył widoczny na obu filmach starszy mężczyzna

No ale cytat przytoczony za tvn, więc pewnie się nie liczy.
Niemniej, inni świadkowie twierdzą tak:
Cytuj:
"Zarówno obcokrajowiec, jak i osoby, które go obrażały, zachowywały się wobec siebie agresywnie. Wyraźnie dało się dostrzec, że obie strony zachowują się wobec siebie bardzo niekulturalnie"

I dalej, by nie być posądzonym o wybiórczość:
Cytuj:
"Trudno zatem mówić o rasistowskich, bądź ksenofobicznych gestach wobec obcokrajowca. Nie był on do końca w porządku, zachowywał się bardzo niewłaściwie"

Ale konia z rzędem temu, kto w takiej sytuacji nie starałby się bronić, również w sposób, który może być przez postronne osoby uznany za agresywny.
Frank napisał(a):
Jesli trzymasz a priori stronę " pokrzywdzonego " mudżina, to Twoja sprawa. Bo mogę zapytać - a kto oprócz mudżina twierdzi, ze nie dotykał umyślnie tej pasażerki ?

A Ty trzymasz a priori stronę panny, mając za dowód jedynie jej słowa - trąci to inkwizycją.
Ja nie trzymam niczyjej strony i właśnie to jest również problem tych, co najgłośniej krzyczą "zabić czarnucha" - każdy, kto nie krzyczy razem z nimi jest lewakiem, ciotą itp itd. A jest to nieprawda i nie mam zamiaru szufladkować się po którejkolwiek ze stron. Jestem przeciwnikiem bezpodstawnych nagonek na śniadych/czarnych/żółtych/czerwonych/zielonych i innych, a równocześnie uważam, że w przypadku popełnienia niektórych czynów, takiemu "turyście" powinna być zafundowana - niech już stracę, na koszt podatnika - podróż w jedną stronę do kraju pochodzenia. Oczywiście jeśli czyn wypełnia znamiona przestępstwa lub wykroczenia, za które skazano na karę pozbawienia wolności - najpierw kara pozbawienia wolności, a później wypad z Rzeczypospolitej.
Generalnie staram się trzymać zasady, zgodnie z którą kto twierdzi, że fakt miał miejsce, powinien ten fakt udowodnić. Ot, takie zboczenie zawodowe - wiadomo, że ta zasada nie w każdej sytuacji się sprawdza, ale tu chodzi o wolność, czasami zdrowie, a bywa że i życie człowieka (potencjalny lincz!) - tu nie powinno być miejsca na założenia i domniemania.

PostNapisane: 21 lipca 2016, 20:41 
Administrator

maaaad napisał(a):
A skąd takie założenie? Co Cię uprawnia do jego poczynienia?
A co Cie uprawnia, zeby zakładac odwrotnie ?
maaaad napisał(a):
Ja liczę się z taką możliwością, że na fali "miłości" do ciapatych, której objawy przewijają się w - głównie "prawicowych" mediach
Powiedz to rodzinom ofiar w Nicei :) A gdyby nikt nie chciał rozmawiać, to może rodziny zgwałconych kobiet w Kolonii. Podobno było ich nieco więcej niż początkowo podały niemieckie media.
maaaad napisał(a):
Ale konia z rzędem temu, kto w takiej sytuacji nie starałby się bronić, również w sposób, który może być przez postronne osoby uznany za agresywny.
Broń czarnucha na siłę, życzę Ci wręcz, zebyś na własnej skórze odczuł polityczną poprawność multi-kulti.

Moze dla Ciebie to zabawne, ale niektorzy mają rodziny za granicą, bywają w miejscach gdzie doszło do rzezi, zamachow i gwałtów.

maaaad napisał(a):
A Ty trzymasz a priori stronę panny, mając za dowód jedynie jej słowa - trąci to inkwizycją.
To nie inkwizycja tylko POLSKOŚĆ. Dla niektorych obce słowo. Więcej mam z nią wspólnego niż z opalonym z koranem w głowie.

maaaad napisał(a):
Generalnie staram się trzymać zasady, zgodnie z którą kto twierdzi, że fakt miał miejsce, powinien ten fakt udowodnić. Ot, takie zboczenie zawodowe - wiadomo, że ta zasada nie w każdej sytuacji się sprawdza, ale tu chodzi o wolność, czasami zdrowie, a bywa że i życie człowieka (potencjalny lincz!) - tu nie powinno być miejsca na założenia i domniemania.
Śmieszy mnie to domniemanie prawnikow o wyzszosci intelektualnej nad resztą świata. Ale skoro znow jestem przed nią postawiony to odpowiem - niech mocno opalony najpierw udowodni ,ze miał miejsce fakt przesladowania na tle rasistowskim.

Nie przekonują mnie tez osoby, ktore głosno krzyczą ,ze nie stoją po zadnej ze stron.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2695 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 135  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1