Tu nie chodzi o tępotę, czy coś (jestem przeciwnikiem wydawania takich osądów na podstawie znajomości internetowej, chyba że ktoś ewidentnie już się wykaże), po prostu każdy jest dobry w tym, czym się zajmuję, jeżeli masz małe obycie z fizyką i studiujesz humanistyczny kierunek to wiadomo, że prawdopodobnie nie będzie to Twoja mocna strona (humanistyczny dla przykładu, nie mam pojęcia w jakiej branży siedzisz i czego się uczysz/uczyłeś). Ja nie uważam się za fachowca w tej dziedzinie, jeno tyle, że duży nacisk kładłem na naukę fizyki swego czasu, a teraz studiuję na PG b. ścisły kierunek no i interesuję się motoryzacją, a moja jakaś tam wiedza u podstaw pozwala mi niekiedy odróżnić fachową wypowiedź od zabobonu. Co do Fryderyka - to on studiuje na SIMR na PW, przy czym może po tych studiach zostać np. właśnie fachowcem do spraw bezpieczeństwa pojazdów mechanicznych w czasie zderzenia, a takie sprawy jak wytrzymałość materiałów, mechanika, budowa maszyn itp. to podstawa na jego kierunku. Tutaj wcale nie chodzi o jakieś podlizywanie się Fryderykowi, no sorry, ale rozbawiło mnie to, po co miałbym to robić? Po prostu bronię pewnych faktów, nie raz się z nim kłóciłem w innych tematach. Ja tam nie mam w zwyczaju się wykłócać do upadłego w tematach, o których nie mam pojęcia i Tobie radzę podchodzić do sprawy podobnie. Myślę, że temat i spór można uznać za zamknięty, każdy miał w nim część racji, mniejszą lub większą. Pozdro.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...