BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 16:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Złodziejski kraj , kolejny pomysł rządu przeciwko kierowcom
PostNapisane: 14 grudnia 2012, 12:42 
Uzależniony od forum :)

Boogie, z drugiej strony jak zwiezrchnicy policjantów nie będą naciskać na mandaty to policjantom z kieszeni będzie się kasa wysypywać... Jaki jest złoty środek?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 grudnia 2012, 12:52 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Boogie napisał(a):
Ale Jonas ma racje, instytucje powołane wyłącznie do karania i szukania nieprawidłowości, oraz mające w statucie i systemie mierzenie swoich wyników poprzez ilość nałożonych kar, będą robić wszystko by mieć co robić. To bardzo stara, i działąjąca zasada, odnośnie władzy i urzędów.

Drugi przykład http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... ch,1871540
(a tak naprawdę nie wiem co Ci odpisać bo nie wiem do czego się w ogóle odnosisz)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 14 grudnia 2012, 12:57 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
No ja nie wiem, czy akurat taki mechanizm by miał miejsce jak piszesz, przecież można założyć że policjanci systemowo mniej by zwracali uwagi, mniej siły kierowali, na karanie, jeśli nie mieli by tego karania w założeniach systemowych swojej służby.

Rozpoczęcie myślenia o karaniu od razu na początku, jest ślepą uliczką, dlatego nie ma tu żadnego złotego środka. Celem jest działanie systemu ruchu z jak najmniejszymi złymi skutkami, a nie karanie i ściganie.

Tomek napisał(a):
Drugi przykład http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... ch,1871540
(a tak naprawdę nie wiem co Ci odpisać bo nie wiem do czego się w ogóle odnosisz)

Szkoda że nie wiesz, bo to kawałek historii i wiedzy ogólnej z działania instytucji, rządów, również zjawisk w dużych firmach i organizmach gospodarczych.
A jest to bardzo poważny i rozległy temat, już rok temu słyszałem kilka wypowiedzi psychologów, socjologów, że w PL zaczyna się mocno przejawiać w wielu sferach życia trend na represyjność, kary i zakazy. Dotyczyło to lekarzy, przepisów NFZ, regulacji podatkowych etc.
To są cholernie podstawowe i rozległe sprawy.
Policja u nas dalej ma bagaż przeszłości pt. dokumenty do kontroli, dla samej kontroli.
Cholernym błędem jest patrzenie wycinkowe na sprawy systemu, i dużą przeszkodą jest brak umiejetności zrozumienia systemu.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 14 grudnia 2012, 13:28 

Boogie napisał(a):
Rozpoczęcie myślenia o karaniu od razu na początku, jest ślepą uliczką, dlatego nie ma tu żadnego złotego środka. Celem jest działanie systemu ruchu z jak najmniejszymi złymi skutkami, a nie karanie i ściganie.

Ale to karanie to tylko część systemu. To że media się na tym skupiają a ludzie praktycznie jedynie to zauważają nie znaczy że tylko w tym aspekcie zmiany mają miejsce. Wielu tu nie bardzo się może odnieść do tego w szerszym kontekście ale Ty młody nie jesteś więc przypomnij sobie jak się po kraju jeździło w latach 90 a jak teraz. Ja, poza nielicznymi wyjątkami*, widzę potężną zmianę na plus.

* i tu zgoda w kwestii instytucji takich jak ITD, podobnie w sprawie Policji ale tu będę powściągliwy jeśli chodzi o szczegóły bo znowu flejm będzie :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 14 grudnia 2012, 13:35 
Specjalista

e34 540i '94
Dla mnie karanie w ogóle nie powinno być częścią systemu, ale jeśli już jest, to jak najmniejszą.
A u nas system skupia się głównie na karaniu i zakazywaniu, oraz represjach. Czyli to nie system, a tępe "przestrzeganie prawa" które jest marne i złe,a które powoduje brak poważnego podejścia do kwestii drogownictwa i systemu ruchu. NIkt sie niczym nie przejmuje, nikt nie ma zaufania, jest brak powagi na całej linii.
TO za obszerny temat na forum, bo tu książke można by sporą napisać...

PostNapisane: 14 grudnia 2012, 14:07 

Problem w tym że innych rozwiązań Polacy nie akceptują. Przykład kilka postów wyżej :/

PostNapisane: 14 grudnia 2012, 19:10 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Tomek napisał(a):
Co tam Golfa, dom od razu konfiskować. Ale rozumiem problem, dlatego też już pisałem i o tym, krótkoterminowe pozbawienie lub jeszcze lepiej ograniczenie wolności.

Ale przecież to nie domem wpada się na przystanek pełen ludzi, bez demagogii proszę.
Pozbawionemu wolności trzeba znaleźć zajęcie, inaczej bezsensownie wycina się komuś z życiorysu parę miesięcy lub lat. Proponowałbym nieodpłatną pracę przy usuwaniu skutków wypadków drogowych, zdrapywanie flaków z asfaltu i zbieranie rozkawałkowanych zwłok w czarne worki potrafi nauczyć pokory i szacunku do życia, jeśli wierzyć tym, którzy imali się takich zajęć.

Tomek napisał(a):
Praktyka pokazuje że póki co to podwyższają dopuszczalną prędkość.

... bo i tak nikt nie przestrzegał debilnych ograniczeń, stawianych przez jakiegoś robota z urzędu, który może nawet nie ma prawa jazdy?
Zresztą co mi po podnoszeniu dopuszczalnej prędkości na ogryzkach dróg ekspresowych i płatnych autostradach, skoro lwią część trasy przez Bolandę pokonuję jednopasmowymi drogami krajowymi ze średnią prędkością 50~60 km/h i to jak jest mały ruch, bo w co trzeciej wiosce czai się fotopstryczek, nieoświetlony traktor, pijany rowerzysta albo pieszy w ciemnym ubraniu?
Jadąc przez Rzeszę czułem się lekko zmęczony monotonią, dwa-trzy pasy, przeważnie gładkie jak nogi modelki na plakacie, kilkaset kilometrów śmignęło nie wiedzieć kiedy. Jadąc przez Bolandę jestem zmęczony ciągłą walką o przetrwanie, natłokiem znaków, kolizyjnymi skrzyżowaniami i innymi urozmaiceniami, o których łatwo przekonać się, wyjeżdżając poza Warszawę w cywilnym, nieuprzywilejowanym samochodzie. Stanowiący prawo rzadko tak jeżdżą, może dlatego nie wiedzą o co w tym wszystkim chodzi.

Tomek napisał(a):
jonas napisał(a):
Czyli kiedy na czerwonym na ulicę wtargnie pieszy (jeśli dobrze kojarzę zapisy z kodeksu ruchu drogowego, istnieje pojęcie "wtargnięcia pieszego") prosto pod przepisowo jadący samochód (50 km/h w terenie zabudowanym, żadnych świrujących dresiarzy w starych beemkach), będzie to wina kierowcy. Logiczne i praktyczne.

Męczy mnie to Twoje prymitywne politykowanie. Tym bardziej że masz problem z ogarnięciem elementarnych pojęć oraz rozróżnieniem winy, odpowiedzialności i kary. Jak już będziesz gotowy do dyskusji na poziomie wyższym niż forum ONR to zapraszam do kontynuowania wątku.

Przyjacielu, to nie jest prymitywne politykowanie, tylko wprowadzona w życie wizja nieprzestrzegania przepisów przez pieszych, do czego wydajesz się zachęcać owym "niekaraniem niechronionych". Doprowadzi to do absurdów i tragedii, mimo że na pierwszy rzut oka brzmi dobrze, nowocześnie i europejsko.

Tomek napisał(a):
Ale to karanie to tylko część systemu. To że media się na tym skupiają a ludzie praktycznie jedynie to zauważają nie znaczy że tylko w tym aspekcie zmiany mają miejsce. Wielu tu nie bardzo się może odnieść do tego w szerszym kontekście ale Ty młody nie jesteś więc przypomnij sobie jak się po kraju jeździło w latach 90 a jak teraz. Ja, poza nielicznymi wyjątkami*, widzę potężną zmianę na plus.

W latach 90 miałem kilka-, a potem -naście lat, więc oczywiście nie prowadziłem samochodu, ale z ojcem jeździliśmy trochę w różnych porach roku. Jeździło się
a) szybciej
b) spokojniej
bo samochodów było dużo mniej, prawa jazdy nie znajdywano w czipsach Lays, a fotoradar był taką atrakcją, że ludzie sami z siebie zwalniali, żeby się przypatrzeć. Podobną atrakcją była autostrada, pamiętam dobrze taką kilkunastokilometrową darmową próbkę pod Tuszynem, dziwiłem się bardzo - dwa pasy ruchu w jedną stronę poza miastem? Żadnych furmanek ani kombajnów? Żadnych ostrych zakrętów, drzew na poboczach? Polonez "Borewicz" poleci 130 km/h? Dziw nad dziwy. W tym akurat sporo się poprawiło, ale mając ponad 20 lat chyba tylko afrykańscy Murzyni, czyli ludzie kompletnie niezdolni do podjęcia zorganizowanych działań na rzecz wspólnego dobra, nie wybudowaliby jakiejś drogi.

Tomek napisał(a):
Problem w tym że innych rozwiązań Polacy nie akceptują. Przykład kilka postów wyżej :/

Jestem w 1/16 Czechem. Czy to wystarczy za wymówkę? :>

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 14 grudnia 2012, 19:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Boogie, robimy zrzutę na bombę/rakietę cokolwiek co rozpi***** ten śmieszny system nabijania kasy?

Wczoraj ktoś tam wrzucił coś na fb, jak popatrzyłem na liczby ile trzepią te auta zdjęć, to aż mi się słabo zrobiło. Teraz każdy razy średnie 250zł i mamy takie astronomiczne sumy, że szok.

Jak dla mnie prosty temat - zmienić kierunek inwestowania tych pieniędzy z mandatów na np. tylko możliwość inwestowania w drogi, lub coś pożytecznego zamiast na premie dla fra**** i będzie git, wszystko wróci do normy. Ja naprawdę jak by była jakaś teraz akcja, żeby ludzie się zebrali i zaprotestowali to bym pojechał na drugi koniec polski im pomóc. Bo już rzygam tym krajem, ludzie zarabiają śmieszne pieniądze, wielu nie ma pracy a oni powiedzą że 500zł to zbyt mała kara. No może dla nich jak mają po 5tyś na miesiąc to faktycznie nie poczują.

PostNapisane: 14 grudnia 2012, 20:11 
Specjalista

e34 540i '94
A właśnie, chciałem zwrócić uwage na jedną sprawe jeszcze,
Ostatnio jest akcja, żeby podnieść wysokość mandatów,pokazuje sie jakieś tabelki, dowodzi że wielkość kary ma dyscyplinować kierowców.

Hmmmm no sobie tak myślę, że piniężna wysokość mandatu, to nic innego jak czysta represja. Przecież mamy punkty karne, i to one ukrócają bezkarne płacenie mandatów - niektórych stać spokojnie na płacenie dużo mandatów - zapłaci sie ze trzy, i problem z punktami i egzaminem...
Wuchodzi na to, że mówienie o wielkości pienięznej kary w tym momencie jest straszną bzdurą.
Bo chyba chodzi o dyscyplinowanie kierowcy, które ma nie tyle obciążać budżet, ale spowodowac ze nie można potem jeździć przez punkty.

PostNapisane: 14 grudnia 2012, 20:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 2fab 4you
Kod silnika: M57 ruleZ
Garaż: E36 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=144075
ja sie na 500 zalapalem jeszcze :hyhy: po starosci...

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 75&start=0

PostNapisane: 14 grudnia 2012, 20:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 316i Compact
Kod silnika: M43TUB19
deejeys napisał(a):
Boogie, robimy zrzutę na bombę/rakietę cokolwiek co rozpi***** ten śmieszny system nabijania kasy?

Wczoraj ktoś tam wrzucił coś na fb, jak popatrzyłem na liczby ile trzepią te auta zdjęć, to aż mi się słabo zrobiło. Teraz każdy razy średnie 250zł i mamy takie astronomiczne sumy, że szok.

Zaraz im się kasa za wozy zwróci to kupią następne i będą stać co "dziesiąty krzak". Zwiększy się nabór na inspektorka. Średnie wynagrodzenie 2700 brutto(prawdopodobnie) + dodatek za staż + pewnie premia "kto strzeli więcej fotek" to całkiem niezła posadka.
Jak dla mnie załogi tej "sfory" ITD za siedzenie i dłubanie w nosie to powinny co najwyżej najniższą krajową inkasować.

Boogie napisał(a):
Ostatnio jest akcja, żeby podnieść wysokość mandatów,pokazuje sie jakieś tabelki, dowodzi że wielkość kary ma dyscyplinować kierowców.

Jak dla mnie mogą podnosić ale niech zlikwidują punkty. Tylko u nas kierowca jest karany podwójnie (śmiesznym) mandatem oraz punktami (przez które może stracić uprawnienia). Wtedy można mówić o prewencji. Widzę, że wzór kar chcą wziąć m.in. z Węgier a tam miejscowi wychowani, że mucha nie siada. Jedynie austriacy i niemcy jeżdzą szybciej tam po drogach bo ich na to stać (max. mandat to 1100 ojro. Chyba :zalamany: )

Ostatnio edytowano 14 grudnia 2012, 20:47 przez KowalGR, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 14 grudnia 2012, 20:43 
Forumowicz

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52b28TU
teraz jeszcze te radiowozy co robią zdjęcia z każdej strony nawet nie zatrzymują hehehe to dopiero przeginka po miesiącu się nagle okazuje ze nie mamy prawka tak to by może człowiek uwazał bardziej ...po pierwszych 10 punktach

PostNapisane: 14 grudnia 2012, 20:49 

deejeys napisał(a):
ludzie zarabiają śmieszne pieniądze, wielu nie ma pracy a oni powiedzą że 500zł to zbyt mała kara. No może dla nich jak mają po 5tyś na miesiąc to faktycznie nie poczują.

dokładnie. Ja zawsze o tym wspominam, że powinno być tak jak jest w Skandynawi... czyli wysokosc mandatu od zarobkow obywatela.
podcięło by to nogi ..kozakom z sianem, którzy olewają przepisy bo ich stać. A i zwykli zjadacze byli by potraktowani sprawiedliwie.
Aleee to nie wejdzie... bo władza siano straci, a najlepsze, że sami musieli by zacząć przestrzegać przepisów. Czyli teoretycznie - podwójne straty :hyhy: Bo przecież u nas robi się prawo pod władze a nie obywateli :zdegustowany:

Boogie napisał(a):
chyba chodzi o dyscyplinowanie kierowcy, które ma nie tyle obciążać budżet, ale spowodowac ze nie można potem jeździć przez punkty.

poczekajta ... niedługo skalkulują, że bardziej opłaca im się zwiększyć limit pkt i zostawić delikwentów którzy najbardziej łamią prawo bo najlepiej wtedy zasilają budżet państwa. Bo po co zabijać kure znoszącą złoje jaja :rotfl: a wtedy to już będą mówić jacy oni hojni dla obywateli ;)

PostNapisane: 14 grudnia 2012, 21:15 
Zacna persona forum

to sie nazywa strzyzenie baranow przez tych u gory

renoraines napisał(a):
Cytuj:
Wysokość mandatów w państwach Europy

Kraj---Wysokość mandatu---Średnia płaca

Belgia---40-350 euro---3100 euro
Dania---66-927 euro---3310 euro
Czechy---41-103 euro---953 euro
Estonia---12-400 euro---ok. 820 euro
Węgry---do 1100 euro---ok. 500 euro
Litwa---do 700 euro---ok. 580 euro
Francja---68-1500 euro---1764 euro
Hiszpania---100-600 euro---822 euro
Łotwa---do 140 euro---ok. 420 euro
Rumunia---30-315 euro---ok. 500 euro
Słowacja---10-650 euro---769 euro
Polska---25-122 euro---852 euro

Obrazek

PostNapisane: 15 grudnia 2012, 12:53 
Forumowy terrorysta

A napisał(a):
to sie nazywa strzyzenie baranow przez tych u gory

Ludzie tego nie widza. :dobani:

jonas napisał(a):
Kiedy kierowcy nauczą się jeździć ostrożniej, obniży się dopuszczalną prędkość, wprowadzi nowe zakazy lub obostrzenia i znów budżet odżyje. Bo przecież wyłącznie o to chodzi, o strzyżenie owiec z kasy, bezpieczeństwo owiec to wygodna wymówka, w którą tak wielu wierzy, niestety. Kiedy słyszę, że wpływy z mandatów są zaplanowane i minister finansów ciska się nerwowo, bo plan się rypnął (13 milionów zamiast 1,2 miliarda, och jaki to ból dla rządu, niemal słychać jak nienasycona stugłowa hydra wyje z głodu), kiedy widzę jeżdżąc po kraju gdzie i w jakiej wysokości ustawiane są ograniczenia i fotoradary, nie mogę myśleć inaczej, bo przeczyłbym zdrowemu rozsądkowi.

Otóz to, tylko chodzi o kase. Bezpieczenstwo to wymówka, podobnie było z wprowadzeniem poronionego obowiazku jazdy na swiatlach przez cała dobe.

Dziś na tvn turbo był reportaż i wypowiadał sie przedstawiciel firmy produkującej wideorejestratory, był tez filmik z trasy. Gotowy jest sprzęt do mierzenia prędkości aut jadących obok siebie, każdego z osobna.

PostNapisane: 15 grudnia 2012, 13:19 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
Cytuj:
A ja ostatnio zadzwonilem na 112 ze jakis debil stoi pod prad w zatoczce na zjezdzie z obwodnicy srebrnym fordem w kombi na warszawskich numerach :D - obiecali to sprawdzic... od tamtej pory nie widzialem ich juz tam ;)
Jak bede widzial na chodniku, trawniku innym chorym miejscu to tez nie omieszkam zadzwonic.

Także panowie :D gonić tych dziadów jak tylko zobaczycie !!
Ps komentarz z jednego naszego trójmiejskiego forum :D

PostNapisane: 15 grudnia 2012, 14:38 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 316i Compact
Kod silnika: M43TUB19
KowalGR napisał(a):
Cytuj:
Nas gnębi, a sam ma w nosie przepisy. Szef Głównego Inspektoratu Transportu Drogowego Tomasz Połeć (43 l.) ustawia radary na polskich drogach. A ponoć nie chodzi o łatanie dziury budżetowej, ale o poprawę bezpieczeństwa?! A jak sam Połeć dba o to bezpieczeństwo? Widzieliśmy, jak przy padającym śniegu, na śliskiej drodze pędził służbowym bmw przez Warszawę nawet 100 km/h. To dwukrotne przekroczenie dozwolonej prędkości! Za taką jazdę inspektor powinien zrobić sobie zdjęcie fotoradarem i wystawić mandat na 500 złotych i wlepić 10 punktów karnych

http://www.fakt.pl/Tomasz-Polec-Glowny-Inspektor-Transportu-Drogowego-Minister-Tomasz-Polec-jedzie-100-km-h-przez-miasto-,artykuly,191886,1.html

Nóż się w kieszeni otwiera i nie tylko.... :cenzura:

Cytuj:
Oświadczenie w sprawie publikacji dziennika Fakt
Dodano: 14/12/12

W związku z publikacjami dziennika Fakt w dniach 13 i 14 grudnia 2012 r. oświadczam, że:
1. Nieprawdą jest, że złamałem przepisy ruchu drogowego – nie poruszałem się po Warszawie z prędkością 100 km/h.
2. Kwestie bezpieczeństwa na drogach od zawsze należały do moich priorytetów zarówno w życiu zawodowym, jak i prywatnym.
3. Publikacje w dzienniku Fakt godzą w moje dobre imię jako urzędnika państwowego, którego praca od wielu lat przyczynia się do poprawy bezpieczeństwa w szeroko rozumianym transporcie i ruchu drogowym.

Tomasz Połeć
Główny Inspektor Transportu Drogowego

http://www.gitd.gov.pl/content/oswiadczenie-w-sprawie-publikacji-dziennika-fakt

To się rozpisał w oświadczeniu :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

"Fakt" to chyba z nim na wojnę idzie:

Cytuj:
Tak pije inspektor od fotoradarów

http://www.fakt.pl/Inspektor-Transportu-Drogowego-pije-alkohol-podczas-otwarcia-szkolenia,artykuly,192214,1.html
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 15 grudnia 2012, 14:42 

Coraz weselej :rotfl:

Cytuj:
Do tej pory gdy właściciel samochodu nie wskazał kierowcy winnego przekroczenia prędkości płacił karę w wysokości 500 zł. Jak donosi "Gazeta Wyborcza" może się to zmienić już w wakacje przyszłego roku.

Inspekcja Transportu Drogowego dąży do tego, by nałożyć dodatkowo punkty karne na właściciela firmy w przypadku gdy kryje swojego pracownika złapanego przez fotoradar. Jako przykład ITD pokazuje doświadczenia takich krajów jak Francja, Holandia, Austria i Włochy.

Jeśli nowe przepisy wejdą w życie, pracodawcy byliby zmuszeni do prowadzenia wykazów kto i w jakim czasie korzystał z danego samochodu. Dla niektórych firm oznaczałoby to zatrudnienie w tym celu dodatkowej osoby.

http://moto.onet.pl/1673080,1,pracodawc ... tml?node=2

PostNapisane: 15 grudnia 2012, 14:49 
Forumowy terrorysta

KowalGR napisał(a):
KowalGR napisał(a):
Cytuj:
Nas gnębi, a sam ma w nosie przepisy. Szef Głównego Inspektoratu Transportu Drogowego Tomasz Połeć (43 l.) ustawia radary na polskich drogach. A ponoć nie chodzi o łatanie dziury budżetowej, ale o poprawę bezpieczeństwa?! A jak sam Połeć dba o to bezpieczeństwo? Widzieliśmy, jak przy padającym śniegu, na śliskiej drodze pędził służbowym bmw przez Warszawę nawet 100 km/h. To dwukrotne przekroczenie dozwolonej prędkości! Za taką jazdę inspektor powinien zrobić sobie zdjęcie fotoradarem i wystawić mandat na 500 złotych i wlepić 10 punktów karnych

http://www.fakt.pl/Tomasz-Polec-Glowny-Inspektor-Transportu-Drogowego-Minister-Tomasz-Polec-jedzie-100-km-h-przez-miasto-,artykuly,191886,1.html

Nóż się w kieszeni otwiera i nie tylko.... :cenzura:

Cytuj:
Oświadczenie w sprawie publikacji dziennika Fakt
Dodano: 14/12/12

W związku z publikacjami dziennika Fakt w dniach 13 i 14 grudnia 2012 r. oświadczam, że:
1. Nieprawdą jest, że złamałem przepisy ruchu drogowego – nie poruszałem się po Warszawie z prędkością 100 km/h.
2. Kwestie bezpieczeństwa na drogach od zawsze należały do moich priorytetów zarówno w życiu zawodowym, jak i prywatnym.
3. Publikacje w dzienniku Fakt godzą w moje dobre imię jako urzędnika państwowego, którego praca od wielu lat przyczynia się do poprawy bezpieczeństwa w szeroko rozumianym transporcie i ruchu drogowym.

Tomasz Połeć
Główny Inspektor Transportu Drogowego

http://www.gitd.gov.pl/content/oswiadczenie-w-sprawie-publikacji-dziennika-fakt

To się rozpisał w oświadczeniu :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Cytuj:
Tak pije inspektor od fotoradarów

http://www.fakt.pl/Inspektor-Transportu-Drogowego-pije-alkohol-podczas-otwarcia-szkolenia,artykuly,192214,1.html
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Za wieloletnią pracę, która przyczynia się do poprawy bezpieczeństwa w szeroko rozumianym transporcie i ruchu drogowym :rotfl: :rotfl: :rotfl: odebrał nominację na stopień nadinspektora Policji http://www.gitd.gov.pl/content/tomasz-p ... ra-policji

PostNapisane: 15 grudnia 2012, 15:07 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
KowalGR napisał(a):

Fakt idzie na wojnę z każdym, w imię taniej sensacji spreparowanej pod gusta pospólstwa ;)

One redline a day keeps a mechanic away.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1