BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 11:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 14:11 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Proponuję napis:

Boogie napisał(a):
mamy duzy silnik ktory smrodzi i trzesię ziemią, i mamy gdzieś globalne łocieplenia

I Obrazek:
Obrazek

:hyhy: :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 14:13 
Co wy macie z tym globalnym ociepleniem, CO2 i niszczeniem motoryzacji :wstyd:

CO2 wiadomo, że sprzyja temu, ale w ECE wiedzą, że ten wpływ jest tak znikomy, że nie ograniczają w normach emisji CO2, na podstawie emisji CO2 można jedynie oszacować jakiego rzędu jest emisja innych gazów, problemem jest CO, NOx, PM i inne, ale nie CO2 i globalne ocieplenie.

Emisja CO2 jest wręcz porządana w samochodach. Gdyby nie było CO2 z wydechu, oznaczałoby to, że katy w ogóle nie działają :wstyd:

Z resztą pisałem to już milion razy.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 14:15 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Ja jestem za ociepleniem. Może być globalne. Pingwinom też będzie fajnie, a niech mają :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 14:19 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Boogie napisał(a):
OO mam pomysla!

Wymyślmy jakiś taki napis na nalepke, czy ramke tablicy, ktory by mowil innym,
ze mamy duzy silnik ktory smrodzi i trzesię ziemią, i mamy gdzieś globalne łocieplenia

Dobrego pomysła masz :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 14:19 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Ja tez kurna za, dlaczego tylko a Florydzie mają mieć fajnie...

Chesz w Polsce Miami, wspieraj globalne ocieplenie.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 14:25 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Hehe, Mielno A.D. 2059 :D :D :D

Obrazek

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 14:26 
Administrator

Tu mają lepszego pomysła:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/AYaU1v1VIAc&hl=pl&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/AYaU1v1VIAc&hl=pl&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

:hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 14:29 

podobuje mi się :] jeszcze dziś wycinam kata z beemki :super:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 15:39 
Przyjaciel forum

jiGsaw napisał(a):
Problem w tym, że sam sobie zaprzeczasz, nie ma przemysłu, który nie szkodzi środowisku, bez względu na to, czy to będzie przemysł produkcyjny samochodów, czy ich utylizacyjny/przetwórczy - gdy trafią na złom. Panele LCD mniej zużywają energii elektr., ale co z ich żywotnością? Jak to się ma do CRT? Czas pokaże. Podobnie z samochodami. Co z tego, że nowy samochód wydziela x procent mniej tlenku węgla, dwutlenku itp. itd., spala 10 - 20% mniej paliwa jak stary, skoro za 10 lat pójdzie na złom, a stary przeżył 30 lat? Przecież w ciągu swojego żywota nie odrobi tej ekologicznej katastrofy swej produkcji i złomowania w stosunku do samochodu, który by mógł jeździć lat 30.

Zalezy jak chcesz rozliczac przemysl - jezeli nie bierzemy pod uwage tego w jaki sposob pozyskano energie elektryczna, surowce to mam przyklad z wlasnego podworka - nasza (i wielu innych renomowanych japonskich firm) produkcja felg nie szkodzi w zaden sposob srodowisku, poprostu proces jest tak zoptymalizowany, uzywane maszyny tak nowoczesne, ze nie tyle zanieczysczenie jest ograniczone, ale poprostu fizycznie nie ma takiej mozliwosci aby zanieczyscic srodowisko.

Wszystko zalezy od tego jak bardzo chcesz cos usprawnic i od odpowiedzi na pytanie czy koncowy klient zaplaci wiecej za produkt wykonany w nowoczesniejszy sposob. Da sie zaprojektowac i wyprodukowac samochod tak aby naprawde duzy procent elementow mogl zostac przetworzony bez strat dla srodowiska, problem w tym, ze taki samochod niekoniecznie znajdzie nabywcow ;)

LCD juz sie sprawdzily, podalem je troche jako przewrotny przyklad. Nie wiem czy wiesz ale telewizory LCD sa juz sprzedawane od 20 lat, przez ten dlugi czas bardzo ewoluowaly.

Ogolnie nie chce stawac po zadnej ze strony, chcialem Wam tylko zwrocic uwage na "zalety" ekologii, bez wzgledu na to jak jest umotywowana.

Boogie napisał(a):
OO mam pomysla!

ze mamy duzy silnik ktory smrodzi i trzesię ziemią, i mamy gdzieś globalne łocieplenia

Cos wybierzesz :hyhy:

http://www.zazzle.com/caution_gas_guzzl ... 2868624105
http://www.zazzle.com/gas_guzzler_bumpe ... 8005580396
http://www.zazzle.com/your_hybrid_bumpe ... 1376941491
http://www.zazzle.com/i_can_afford_gas_ ... 9837522506

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 16:08 
Zacna persona forum

Boogie napisał(a):
OO mam pomysla!

Jak bedziesz mial konkretny projekt zamawiam jedna :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 20:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Vermilion napisał(a):
qqiz napisał(a):
Tyle, że cała ta "logika" opiera się na błędnych założeniach.
Pobudzanie podaży w dłuższej perspektywie przysłuża się gospodarce w sposób podobny do inflacji. W krótkiej, może być przyjemnie dla większości.

Nie zgodze sie z Toba, sa w zasadzie dwie metody na napedzanie gospodarki, albo robisz to w negatywnie oceniany przeze mnie sposob - czyli ratujesz zle zarzadzanych bankrutow, wprowadzasz program doplat aby zmotywowac klientow do zakupu, albo w pozytywny sposob tnac podatki, ulatwiajac i promujac przedsiebiorczosc.

I znowu dajesz wyraz socjalistycznych zabobonów.
Po pierwsze, błędem jest socjalistyczne założenie, że gospodarka wymaga „napędzania”. Nic bardziej mylnego. Całość stosunków gospodarczych najlepiej funkcjonuje bez ingerencji z zewnątrz.
Każde Twoje „napędzanie” czy „promowanie” to tylko wielka ściema. Promowaniem przedsiębiorczości jest np. dawanie dotacji z UP? Czy może dotacja do składki ZUS pracownika wziętego z bezrobocia? Otóż tylko pozornie. Pieniądze na te wszystkie ściemniane działania Państwo ma z podatków, czyli tego co gospodarkę obciąża i utrudnia optymalne lokowanie kapitału.
Każde podobne zagranie państwa jest okupione ogromnymi kosztami, bo:
1. każde działanie kosztuje, a każde działanie państwa jest finansowane z podatków
2. każde działanie państwa jest „energochłonne”, rozrasta się administracja na której utrzymanie znowu trzeba większych podatków
3. każde działanie państwa jest sztuczną ingerencją i zaburza zdrowe stosunki gospodarcze, torując drogę różnego rodzaju machlojom i przekrętom. Powoduje, iż np. coś co normalnie się nie opłaca, zaczyna przynosić kokosy i na odwrót
4. każda próba ingerencji państwa w stosunki gospodarcze poprzez stanowione prawo, jest polem do popisu dla róznej maści lobbystów i grup nacisku
5. każde prawo ingerujące w gospodarkę pozostawia pewne pole do decyzji urzędniczych, co siła rzeczy jest pożywką dla korupcji
6. właśnie przyznanie państwu prawa do ingerencji w gospodarkę skutkuje pomysłami ratowania bankrutów za pieniądze podatników

Vermilion napisał(a):
qqiz napisał(a):
Pobudzanie podaży to krótkowzroczność i interesy polityków i grup do nich zbliżonych.
Jak działają socjalistyczne pomysły widać choćby na przykładzie "kryzysu ekonomicznego".

"Kryzys" narodzil sie w inny sposob, byl wynikiem checi zarobienia bez pracy (czyli tak jakby "pustych", pozbawionych rzeczywistej wartosci pieniedzy - spekulacje na rynku nieruchomosci, kreatywna ksiegowosc (czyli wykazywanie zyskow, tam gdzie sa straty), czy piramida Maddofa sa jednymi z powodow kryzysu, a nie zdrowe napedzanie podazy.

I znowu się mylisz. Kryzys zawdzięczamy właśnie ingerencji państwa w gospodarkę.
Gdyby nie pomysły państw na np. dotowanie kredytów, które normalnie nie byłyby przyznane i wysokie gwarancje państwowe przyznawane bankom, to pewnie o kryzysie byś nie usłyszał.
Nikt nie był tak głupi żeby po prostu rozdawać kredyty na lewo i prawo. To państwo wymyślilo żeby dotować kredyty dla biednych i gwarantować bankom ich wzrost.
Słyszałeś o Fannie Mae?
To nie jest zwykła firma, ale olbrzymi finansowy konglomerat działający pod parasolem państwa.
Zresztą to tylko drobny przykład.

Piszesz o kreatywnym księgowaniu. A co to jest? Skąd się bierze?
Czy jak masz swoją kasę i swój interes to chcesz oszukiwać sam siebie? Nie!!!
Takie pomysły biorą się z ingerencji państwa, a to w ten sposób iż poprzez manipulowanie zapisami, lawirowanie między przepisami można zbić fortunę uciekając od podatków. Czyli znowu przez państwo masz burdel.
Podobnie skutkuje istnienie konglomeratów w postaci wielkich spółek akcyjnych. Wewnatrz wcale nie działa to jak dobre przedsiębiorstwo, ale raczej jak PGR w którym kierownicy chlewów chcą się nachapać. Trzeba tylko wykazać odpowiednia produkcję mięsa i mleka według wskaźnika, a poza tym hulaj dusza i kręć lody. Aby akcjonariuszom odpowiednio ściemnić;)

Co do Madoffa:
"A jakie do tego komentarze? No oczywiście, jakże by mogło być inaczej: defraudacja przeprowadzona przez Madoffa przy pomocy klasycznej piramidy finansowej budowanej w systemie argentyńskim – czyli łańcuszka Świętego Antoniego – to podobno ostateczny dowód na upadek kapitalizmu. System ubezpieczeń emerytalnych w większości państw świata opiera się na takim samym modelu argentyńskim, tylko że „kiwani” nie są „inwestorzy finansowi”, a zwykli podatnicy. Dlatego to oszustwo uchodzi wszystkim na sucho. A Madoff zrobił durniów nie ze zwykłych ciułaczy, tylko z kolegów finansistów… Oj, nieładnie, nieładnie!"

Generalnie, kryzys nie wziął się znikąd. Wziął się z ludzkiej głupoty skutkującej socjalizmem i przesuwaniem decyzji gospodarczych od właścicieli kapitału w stronę państwa i polityków.

polecam: http://blog.gwiazdowski.pl/index.php?su ... t=1&id=531

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 24 sierpnia 2009, 16:19 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
http://biznes.onet.pl/europejska-elektr ... news-detal

Tytuł:
PostNapisane: 24 sierpnia 2009, 19:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Co za barany w komentarzach. Chcą chłodzić przewody na środku pustyni ciekłym azotem. :rotfl:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 25 sierpnia 2009, 12:17 
Forumowicz

Zgadzam się, że emisja CO2 przez człowieka nie powoduje zmian klimatycznych.

Inne posty na ten temat:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t ... ocieplenie

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1