BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 09:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 02:42 
Zacna persona forum

Co wy macie chlopaki z ta polityka? Lyknijcie po banieczce cytrynowki na rozluznienie bo i tak nic sie nie zmieni. Byle ni eprzeszkadzali za bardzo to moje motto odnosni epolityki. Zero faktow, wiadomosci itp i czlowiek zyje szczesliwy w blogiej nieswiadomosci. A jak sie calkiem rzadzacym w glowach po....li to pakuje sie i spadam w cieple kraje :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 11:45 
Forumowy terrorysta

maaaad napisał(a):
renoraines napisał(a):
Myslec i czytac ze zrozumieniem nalezy zawsze, nawet w sobote przed polnoca/po pólnocy. Ja to potrafie, a Ty masz problemy z koncentracją, zresztą nie tylko o tak poznej porze. Nie skonsultowales swojej wypowiedzi z kolegami z PO, bo gdybys tak zrobił nie opierałbyś jej na stwierdzeniu, ze za PIS było lepiej .

Człowieku, powtórzę się - CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM!!
Realny wzrost płac miał miejsce i za rządów SLD, i za rządów Solidarności, i za rządów PIS, i za rządów PO!! Nie oceniaj czegoś takiego przez pryzmat kilku miesięcy/lat, bo to proces długotrwały!! Co z tego, że inflacja była przez jakiś okres wyższa niż wzrost zarobków, skoro w innych okresach była znacznie niższa? I co Ty mi tu o długu wcinasz, skoro rozmawiamy o zarobkach i wzroście poziomu życia?

Rozmawiamy o ekonomii, a pojeciami ekonomicznymi sa: pieniadz, podatek, inflacja i takze dlug.Celowo nie podałem konteksu, piszac o dlugu, zeby po raz kolejny sprawdzić czy potrafisz czytac ze zrozumieniem i czy potrafisz logicznie myslec. Jednak Twoja wypowiedź utwierdza mnie w przekonaniu, ze nie potrafisz. Zapytam wprost za którą poprawką otrzymales zaliczenie/zdałeś egzamin z logikii? Wykucie na pamiec kodeksow to nie wszystko, sztuka jest kojarzyc fakty i wyciagać wnioski.
Skoro nie rozumiesz czego dotyczyła uwaga o dlugu to Tobie wytłumacze jak dziecku. Uwaga ta dotyczyła Twojego stwierdzenia
maaaad napisał(a):
50 lat zacofania...

A wiec, jest 2009r - 50 lat = 1959r, a to PRL.
1989 r (chyba wiesz co wtedy sie wydarzyło)- 1959r= 30 lat komuny.
Poprzedni ustroj przy wszystkich swoich wadach jakie niewątpliwie posiadał, doprowadził do tego, ze w 1989r Polska nie miała dlugu krajowego, a dług zagraniczny wynosil 26 mld USD, dzis ten sam dlug wynosi 250 mld USD. Wniosek jest wiec taki, ze za obecna sytuacje gospodarcza nie jest odpowiedzalna komuna, ale odpowiedzialne są rzady Tuska i kolegow z UD/KLD/UW/PO, a takze SDRP/SLD, PSL, AWS, PIS itd itp.
Przed kliknieciem ''wyslij'' jeszcze raz przeczytaj to co napisałeś, żebys sie ponownie nie osmieszyl. Wszystko przed Toba, bo ''bramy mądrosci nigdy nie sa zamkniete'' :rotfl:.

Ostatnio edytowano 25 października 2009, 12:14 przez renoraines, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 12:02 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
A skąd ty wziąłeś te 26mld USB w 1989 roku ?

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 12:21 
Forumowy terrorysta

Bobby_Valentino napisał(a):

Literówka, ktore pewnie Ty rowniez czasem robisz, ale nie chce mi sie sprawdzac Twoich wypowiedzi, bo szkoda mi na to czasu.
Widze, ze odkad dotarło do Ciebie, ze darmozjady z PO roztrwonily majatek to posmutnialeś :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 12:36 

renoraines napisał(a):

Literówka, ktore pewnie Ty rowniez czasem robisz, ale nie chce mi sie sprawdzac Twoich wypowiedzi, bo szkoda mi na to czasu.
Widze, ze odkad dotarło do Ciebie, ze darmozjady z PO roztrwonily majatek to posmutnialeś :rotfl:

No ale skąd ty wziąłeś te 26 mld ? Możesz podać żródło ? Bo chyba brałeś je z www.pis.org.pl

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 12:49 
Forumowy terrorysta

renoraines napisał(a):

No ale skąd ty wziąłeś te 26 mld ? Możesz podać żródło ? Bo chyba brałeś je z www.pis.org.pl

:rotfl: Odkad zrozumiales, ze za PIS bylo lepiej to widze, ze ta partia stała sie Twoja ulubioną partią, że zagladasz na jej strone :rotfl:
Bawi mnie to, ze szukasz na sile zaczepki,a za moment sie okaze, ze sie osmieszasz poniewaz nie czytasz ze zrozumieniem. Pierwsza strona podkreslony tekst i na koncu jest podane zrodlo .

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 13:00 

renoraines napisał(a):
:rotfl: Odkad zrozumiales, ze za PIS bylo lepiej to widze, ze ta partia stała sie Twoja ulubioną partią, że zagladasz na jej strone :rotfl:
Bawi mnie to, ze szukasz na sile zaczepki,a za moment sie okaze, ze sie osmieszasz poniewaz nie czytasz ze zrozumieniem. Pierwsza strona podkreslony tekst i na koncu jest podane zrodlo .

Ojej jaki ty jesteś elokwentny i w ogóle... Dziewczyny cię pewnie uwielbiają. Cieszę się że dzięki mnie na twoich ustach pojawił się uśmiech.

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 13:09 
Forumowy terrorysta

renoraines napisał(a):

Ojej jaki ty jesteś elokwentny i w ogóle... Dziewczyny cię pewnie uwielbiają. Cieszę się że dzięki mnie na twoich ustach pojawił się uśmiech.

Zatem milej niedzieli :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 21:38 
Forumowicz

PODATEK nawet od srania już jest w papierze toaletowym :kwasny:

Tytuł: Re: Czeka nasz podatek węglowy?
PostNapisane: 20 listopada 2009, 18:05 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Przypomniał mi sie podatek weglowy, bo wlasnie dzis zaczela sie powolna likwidacja Europy państwowej...
Podatek ten to produkt ludzi zgromadzonych wokól kilku globalnych ciał typu Bilderberg, ONZ, i będzie to globalny podatek.
Najbardziej podejrzliwi twierdzą że to całościowa kampania na rzecz ogłupiania i zniewalania społeczeństw.
Nowa religia CO2 zaczyna robić ludziom wode z mózgu......
Zarąbiście tylko zadziwia mnie, że KAŻDY średni tuman po podstawówce wie, że CO2 to żaden gaz cieplarniany, a listy wielu naukowców i otwarte wystąpienia, nawet polskiego PAN, mówią dokładnie to samo...

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 20 listopada 2009, 18:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
renoraines jak zwykle wypowiedzi na poziomie PISuaru
widze zadnemu z adminow nie przeszkadza stale obrazenia przez tego czlowieczka innych uczestnikow forum
wiedza jego jest niewielka ale nie przeszkadza mu to ciagle budowac na nowo historii Polski
czytajac twoje wypowiedzi nie dziwi mnie fama jaka sie ciagnie za posiadaczami BMW
Cytuj:
Wysokość długu publicznego w Polsce [edytuj]
W 1981 roku zadłużenie PRL wynosiło 25,5 miliardów USD oraz 3,1 miliardów rubli transferowych (ok. 2,5 miliard USD)[1]. W tym roku rząd gen. Jaruzelskiego poinformował Klub Paryski o wstrzymaniu spłat długu z powodu niewypłacalności PRL[2].
Na koniec roku 1989 zadłużenie PRL wynosiło ok. 42,2 miliardy USD[1].
W 1993 roku dług publiczny Polski wynosił 51,7 miliardów USD[1].
W 2001 roku dług publiczny Polski wynosił 71,2 miliardów USD[1].
Na koniec roku 2008 polski dług publiczny wynosił ok. 595 mld zł i zbliżał się do granicy 50 proc. PKB[3].
W styczniu 2009 roku dług skarbu państwa wynosił 583,9 mld zł, z czego zagraniczny 209,7 mld zł.[2].
W 2009 roku Polska zakończyła spłacanie pochodzącego z lat 70. zadłużenia wobec Klubu Paryskiego

ja wiem ze nikt cie nie przekona ze czarne jest czarne a biale jest biale ,ale twoj czas...sie konczy
twoj nieudacznik odejdzie zestanowiska i pamiec o nim zaginie razem z braciszkiem ,ktory ma jedynie szanse rzadzic swoim...kotem

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 21 listopada 2009, 13:37 
Forumowy terrorysta

becek, :rotfl: :rotfl: :rotfl: długo zastanawiałes sie co napisac, byłes na szkoleniu PR w klubie Popaprancow? Ale skoro wywołałes mnie do odpowiedzi to odpowiem.
Powiedzialem Tobie kiedys, ale nie zrozumiales wiec powtorze po raz kolejny. Znow piszesz nie na temat, bo o PISie i przeszlosci (czyli za wszystko obwiniasz poprzednikow: za PO zle, przez PIS, za PIS przez SLD, za SLD przez AWS, przez PRL, II wojne swiatowa, XXlecie miedzy wojenne,rozbiory,itd wiec za wszystko odpowiedzialny jest Chrobry i Mieszko 1 hahaha), a nie zyjesz terazniejszoscia i rzadami PO. Skup sie, mamy juz koniec 2009r :)

Robawiłes mnie tak jak wczoraj rozbawił mnie pozer Donald z kolegami swoją telewizyjną szopką podsumowujaca 2 lata rzadow PO.
Od lewej:
Donald-komik, ktory uwaza ze nad jego rzadem czuwa Opatrznosc i dzieki temu mamy wzrost gospodarczy :rotfl: . Wiara jest indywidualna sprawą kazdej osoby, a premier rzadzu nie powinien tak mowic bo się osmiesza, podobnie jak premier rzadu nie powinien calowac w pierscien papieza - czyli glowy innego panstwa.
Nie potrafi Tusk zliczyc do 6, bo wczesniej było +6, teraz jest +1, wiec nastapil spadek o 5.Gdyby nie fundusze unijne, byloby minus jak w innych europejskich krajach.To nie sa tylko moje slowa, ale takze wypowiedzi krajowych i rowniez zagranicznych politykow, ekspertów itd. Kto interesuje sie ekonomią, zna takie opinie.
Słowa Tuska-,,Staliśmy się wielkim, dumnym państwem i traktujemy to jako rzecz normalną. Już nie jesteśmy Kopciuszkiem''. Tusk uwielbia czarowac, wiec aspiruje do miana nowego bohatera bajek dla dzieci, tak jak czarnoksieżnik z krainy Oz albo Harry Potter hahaha :rotfl: .

Donald, czlowiek bez honoru,ktory nie potrafi dotrzymac publicznie danego slowa przed kamerami tv, ze odwola Grada za stocznie, jak nie dojdzie do sprzedazy i co i nic, slowa rzucane na wiatr.
Boni- tajny wspolpracownik SB. Jedni z opozycji siedzieli w wiezieniu, a inni donosili i maja sie dobrze=ministerialna posada.
Rostowski- amatorski ekonomista, ktory przestrzelil deficyt budzetowy o ..... miliardow zlotych,poszukaj sobie
Grad- by zylo sie lepiej kolegom platformy, nie tylko temat stoczni ...
Pawlak/PSL- czlowiek z partii,ktora przytula sie do kazdego, byle dorwac sie do koryta.

Becek gratuluje autorytetow :rotfl:.

PostNapisane: 21 listopada 2009, 19:04 
Forumowicz

Moje BMW: E39
nie kłóćcie się, ludzie, a swoje emocje i chęć walki skierujcie na rząd-ogólnie, bo niezależnie od partii która jest przy żłobie aktualnie, to trzepie na paliwie taką kasę że szok. bo niby dlaczego regularnie przed wakacjami i świętami wzrasta cena paliw? bo ropa podrożała(surowiec)? - nie, nasze kochane,opiekuńcze państwo nas doi, a jak jest okazja to doi jeszcze bardziej. poza tym, cena surowca to niewielka część finalnego produktu ze stacji paliw, większość pochłania akcyza, podatki i inne opłaty. większość, prawie wszystkie nowe podatki, jakie pamiętam, co rządy wprowadzały do paliwa- miały te pieniądze iść na budowę dróg-a tu- dróg jakoś specjalnie się nie buduje, a jak się buduje to duża część kosztów pokrywana jest przez fundusze UE. w takim razie opłaty paliwowe przeznaczone na drogi znikają w czarnej dziurze...

PostNapisane: 22 listopada 2009, 09:58 
Zacna persona forum

renoraines ciesze się ze cie rozbawiłem ale po raz kolejny udowodniłem twoja ignorancje i brak wiedzy
a ty swoje i tylko bełkot pseudonaukowy
nie zakrzyczysz rzeczywistości
milej niedzieli

PostNapisane: 22 listopada 2009, 15:58 
Forumowy terrorysta

becek napisał(a):
renoraines ciesze się ze cie rozbawiłem ale po raz kolejny udowodniłem twoja ignorancje i brak wiedzy
a ty swoje i tylko bełkot pseudonaukowy
nie zakrzyczysz rzeczywistości
milej niedzieli

A dziekuje, niedziela jest miła :)

Każdy Twój post mnie bawi, bo nieudolnie, jak zreszta Tusk, próbujesz odwracac kota ogonem. Celowo wspominam o kocie, bo gdy nie masz nic merytorycznego do powiedzenia piszesz o kocie Kaczyńskiego hahaha, czyli piszesz nie na temat.
Nie moj problem, ze boli Ciebie prawda,gdy pisze o faktach. Ośmieszasz sie, tak jak Tusk się błaźni na każdym kroku pokazując swoją niezdolność do sprawowania władzy, jak to również uczynił podczas wyzej wspomnianej konferencji, gdy mowil o Opatrzności czy tez mając obok siebie kapusia SB. Elegancki garnitur to nie wszystko.

W ciagu minionych dni nie jest to ostatnie idiotyczne wystapienie Tuska. Nie szukając daleko, nieprzemyślana propozycja Tuska zmian w Konstytucji RP, zmierzające do ustanowienia w Polsce rządów kanclerskich i sprowadzenia do roli dekoracyjnej urzędu Prezydenta RP, wybieranego przez Sejm i Senat już od 2010r, podkreslam juz od 2010r.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH kto jak kto ale premier rzadu powinien to wiedziec, ze
ze względów formalnych nie jest to możliwe:
1)patrz: wyroki Trybunału Konstytucyjnego czyli chodzi o to, ze ważne zmiany dot. systemów wyborczych muszą być uchwalone co najmniej na 6 miesięcy przed zarządzeniem wyborów, a to oznacza konieczność uchwalenia tych zmian jeszcze w 2009r,
2) nie będzie to mozliwe także ze względu na podział glosow w parlamencie
wiec proponując to Tusk naraża się po raz kolejny na śmieszność. Taka opinia idzie w swiat, ze premier nie zna obowiazujacego we wlasnym kraju prawa.
Gdzie byli doradcy prawni premiera? Potwierdza się opinia, ze wielu prawnikow to kujony: zakuc/zdac/zapomniec, którzy wykują na pamiec przepisy, ale nie potrafia logicznie myśleć i wykorzystac tej wiedzy w praktyce. Ubolewac jednak trzeba nad tym, ze tacy sa również w rzadzie.
Popaprancy chca zmian, wiec niech dążą do likwidacja Senatu - jak to zapowiadali w swoim programie wyborczym, ale wiemy, ze program PO to marzenia czarnoksieznika Donalda. :rotfl:

Becek mniej fanatyzmu a wiecej realizmu, podejdz do zycia z dystansem, bo w najblizszym czasie Donald z kolegamie też coś popsuje :rotfl:

PostNapisane: 22 listopada 2009, 18:51 
Zacna persona forum

popaprańcy,śmieszność,ryzy,idiotyczne,czarnoksiężnik,fanatyzm to są twoje fakty :hyhy:
przekręcasz/zmyślasz dane,mylisz fakty zupełnie jakbym słyszał kaczora z ambony :rotfl:
fajnie-podajesz jakieś dane ja ci udowadniam ze kłamiesz/zmyślasz a ty mi zarzucasz ze ja pisze nie na temat :szok:
naprawdę jakbym słyszał twego idola z kolegami
pamiętam jak kurski wmawiał w telewizji ze to beger próbowała się dostać do rządu kaczora a lipiński się bronił i jej nie chciał :zakrecony:
ciekawe jaka kolejna bzdurę wymyślisz??
może ze "ryzy" chce sprzedać Polskę albo ze "popaprancy" to masoni i satanisci!!
przecież fantazji i bujnej wyobraźni ci nie brakuje :D

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1