BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Radio-jakie stacje słuchacie? które ok? których nie lubicie?
PostNapisane: 26 stycznia 2011, 11:20 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
W domu Trójka, w pracy Trójka, w aucie Trójka. Z ulubionych to CSM, MiniMax, TSK, MO, Strefa, Klub Trójki, ZD3 zwłaszcza w piątki. Z minusów to Szydłowska (choć zdarza się jej mieć przebłyski) i Karnowski (choć już na szczęście tak nie przeginają ale był okres że się nie dało słuchać).

Czasem słucham też Radia Białystok.

Co uważam za kiepskie? Całą resztę z degrengoladą pokroju ESKA czy RMFMAXX na czele :rotfl:

PS Boogie, nie ładnie tak pytać i nie podawać własnych typów :P

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 11:34 
Forumowicz

Moje BMW: E91 LCI Mpakiet
Kod silnika: N47
Z całym szacunkiem dla fanów radia ESKA....ale jak Wy możecie tego słuchać?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 11:54 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E30 Cabrio
ESKA ROCK
Polecam Poranny Wojewódzki i Figurski od 8 do 10

Polacy są tak agresywni, a to dlatego że nie ma słońca !

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 11:57 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Kiedyś tylko ESKA teraz tylko i wyłącznie Radio ZET.

Szczególnie jak jadę samochodem to lubię posłuchać "Dużego wywiadu" Prokopa i rozmów p. Olejnik :hyhy:

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 12:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
bendzamin napisał(a):
binta napisał(a):
Dla mnie 2 najlepsze stacje to Eska i Maxx - przede wszystkim fajna muzyka. Muzyka oraz wiadomości itp. - RMF FM, Zet :)

Ja bym jeszcze dopisał PLANETA FM

Co to za radio ?? U mnie chyba go nie łapie :P

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 12:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Jak to ta stacja się nazywała... ;)

Trójki słucham od dziecka i w samochodzie i w domu i w pracy. Poza tymi miejscami nie słucham, bo zgubiłem słuchawki, ale to na plus dla uszu.

Słuchałem trójki również w czasach największej trUjki, ale radość była jakby mniejsza.

Moi radiowi faworyci to raczej "gadacze" jak redaktor wałek - wałkuski, już nieobecny w porannej zd3, czy sianecki, który już od lat w tvn. Naprawdę ich poranne zd3 były najlepsze :]
Uwielbiam też głos i styl prowadzenia Leszka Wielgo z polskiej redakcji BBC. Nie wiem gdzie go teraz można usłyszeć, kiedyś miał jeszcze blok u Barona raz na tydzień.

Lubię poranne zd3 prowadzone przez Marcela pochodzącego zresztą z Augustowa. Prowadzone przez Hankego też nawet lubię, bo chociaż częściej gada głupoty, to zdarza mu się pojechać pidżamą, snl, czy offspringiem (ten ostatni zdarza się często u Marcela). Generalnie jednak poranna zd3 najlepsza jest w piątki, bo Mann to klasa sama dla siebie, a na dodatek w urywkach gości Bukartyka :]

Akceptuję "tu barona", a głos i klasa samego Barona są na słusznym poziomie, choć muzycznie nijak mnie nie porywa.

Popołudniowa zd3 nie budzi mojej dużej sympatii odkąd prowadzi ją Kancik - Kantereit. Już tyle lat, a ja ciągle kolesia jakoś z dystansem jednak :kwasny: Jest różnica klas między nim a Strzyczkowskim przejmującym popołudniówkę w piątki.

Z innych gadających, to:

- audycja Darka Rosiaka "Raport o stanie świata". Prowadzenie nieco z kartki, ale wyrobił się przez kilka lat. Starannie przygotowane materiały, ciekawi goście. Na minus wtrącanie czasem swojej wizji tego co dobre, a co złe
- trochę odjechał Klub trójki i prowadzenie Sosnowskiego i Bugalskiego (również z Augustowa) nie do końca akceptuję, choć czasem zdarzają się audycje świetne
- Salonu politycznego lubię rano przy śniadaniu posłuchać. Kiedyś wolałem w radiu bzdet, zaraz po odejściu Olejnik z trójki, bo miała tam Rokitę, ale teraz wolę w trójce, bo mają Gowina
- TSM dawniej Potrójmy o sporcie - w sam raz na niedzielne popołudnie. Fanem sportu nie jestem, wkurzają mnie wpadki prowadzących, ale muzycznie i całościowo całkiem przyjemnie

Z audycji muzycznych moi faworyci to:
- nieistniejące już Trzecia fala, Trzymaj z nami i Brum
- Mało Obiektywnie Owczarka, choć wolałem jego Teraz polskie
- Gitarą i piórem Janusza Deblessema
- Offensywy lubię posłuchać, dopóki słyszę Stelmacha a nie Gackową, choć pamiętam kilka jego ostrych wpadek antenowych
- Piosenki bez granic Manna są dobrą audycją choć muzycznie daleko
- "Bez etykiety" Karoliny Kozak, właściwie dla jej głosu, który jest nieziemski
- LP3 z przyzwyczajenia, jako klasyk na piątkowy wieczór, świetnie sprawdza się w podróży
- CSM, MiniMax, Lista Osobista w sumie lubię i doceniam, ale słucham z uwagą zależną od humoru
- "Strzały znikąd" - mają świetną czołówkę i czasem nieźle zaskakują
- "Czarna noc" Hirka Wrony, za muzą nie przepadam, koleś też wybitny nie jest, ale jakimś trafem audycja mnie zajmuje i bardzo ją lubię
- Piotra Klatta i Tomasza Żądę w nocy lubię

Czego nie lubię w trójce:
- Szydłowska - dla mnie totalna porażka i anty-radiowiec. Na bakier z polszczyzną, muzycznie nędznie, a do tego ta egzaltacja :kwasny:
- Gacek - szczyt kobiecej egzaltacji. Nie ma to jak opowiadać w radiu o północy o swoich przeżyciach związanych z wchodzeniem po schodach w szpilkach i krótkiej kiecce. Porażka :wstyd:
- Obszańska - kolejna nie panująca nad emocjami, a do tego z głosem, którego na antenę nie powinno się nigdy wpuścić
- Hawryluk i Chasiński - "lubiani" na równi z szydłem/.
- Stoparczyk i Próchnicka - obie słabe warsztatowo i nierozwojowe totalnie:/
- Marcina Wolskiego i Ławrynowicza w nocy nie trawię
- Prywatnej kolekcji - albo orzech się zmęczył albo formuła się wyczerpała, ale nie zajmuje ta audycja już mej uwagi

Generalnie trójka miała już niestety lepsze czasy, ale pocieszam się, że miała też gorsze ;)
Wkurza mnie malejąca liczba prawdziwych radiowych osobowości, a rosnąca egzaltowanych panienek na bakier z polszczyzną. Pokładam pewne nadzieje w rozwoju Nogasia, Zaborskiego, Kaczkowskiej i Owczarka.
Pociesza mnie też nieco, że nawet ta znienawidzona Szydłowska jest po stokroć lepsza od przeciętnego didżeja z radia eska, maxxx, czy innego.

Na plus należy zaliczyć jeszcze Trójce przyzwoitą otwartość na różne poglądy oraz różnorodność muzyczną, za którą stoją często ludzie z takim szacunem jak Ptaszyn Wróblewski.

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 12:59 
Częsty bywalec

Ja tam słucham RM FM, jak są reklamy to ucieczka na ZET i tak w kółko...
Oooo :hyhy: Fajny zegar z długiem publicznym :D

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 13:00 

Adddam napisał(a):

To może być bardzo trudne bo zazwyczaj te dwie stacje mają bardzo zgrane bloki reklamowe :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 13:16 
Zacna persona forum

Tomek napisał(a):
Adddam napisał(a):

To może być bardzo trudne bo zazwyczaj te dwie stacje mają bardzo zgrane bloki reklamowe :rotfl:

Mało tego, czasem te same kawałki w tym samym czasie nadają :rotfl:
Nie wspominając już o nadawaniu w kółko sieczki hitów ze zdartej płyty i nowości promowanych przez rządzące wytfórnie :kwasny:

Adddam napisał(a):
Fajny zegar z długiem publicznym :D

Też mi się spodobał :)

Zapomniałem dodać, że najlepszy serwis drogowy ma jedynka. Przed pełnymi godzinami, obsługują nawet poprawnie rds, więc można sobie przestawić w trasie żeby to wyłapywać.
Lepszą drogówkę miał kiedyś dawno temu rmf w ramach lokalnych nadajników, ale jakaś ustawa im to ucięła :kwasny:

No i do niedawna w rozgłośniach lokalnych po godz.22 był serwis światowy radia BBC, ale zlikwidowali polską sekcję i odeszło w zapomnienie :(

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 14:21 
Częsty bywalec

Tomek napisał(a):
Adddam napisał(a):

E tam... Przeważnie się udaje :D Może bym i poskakał po innych stacjach ale radio tylko te łapie :rotfl:

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 16:20 

Planeta FM
Radio Zet tylko w Niedziele od 9:00 do 10:00

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 16:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
wojtasWLK napisał(a):
ESKA rock- szczegolnie rano jak Wojewodzki z Figurskim rzadza
też w drodze do pracy, w drodze powrotnej też ESKA rock, bo na AntyRadiu Zientarski stary, którego nie trawię.

Ostatnio Planeta FM była testowana, ale to nie mój klimat, czasem jedynie RMF Maxx, włącze.

Radia słucham w samochodzie.. tylko.

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 22:35 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Ja raczej tylko trójki. Kiedyś jeszcze tok fm, ale nie mogę teraz tego złapać (za krótką antenę mam).
Najlepszą audycją dla mnie były 3 kwadranse z jazzem, prowadzone, przez Ptaszyna-Wróblewskiego, ale chyba już tego nie ma co qqiz?
Ogólnie bardzo dobra nuta leci tam zaraz przed świtem w sobotę i/lub niedziele (nie pamiętam teraz). Żal dupę ściska tylko, że w godzinach normalnych mamy jakieś tam Kasie Cerkwickie i inne gady.

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 22:47 

3 kwadranse jazzu lecą w poniedziałki przed północą, dobra audycja i prawdziwie radiowy głos prowadzącego :ok:

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 22:55 
Forumowicz

Moje BMW: 330i
Kod silnika: M54B30
Planeta, czasem RMF MAXX

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 22:59 
Forumowicz

Moje BMW: 2003 320ci 2,2 170km
Planeta Poznań :super:

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 23:03 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Dobrą stacją była dawna dawna rozgłośnia harcerska. Puszczali bardzo konkretną nutę, ale niestety ktoś się pokapował, że można też na tym zarobić i weszła mniej konkretna nuta, reklamy, potem zmienili to na rock radio, a teraz mamy roxy fm. DNO. A te 3kwadranse to sobie na pewno przy najbliższej okazji posłucham!

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 23:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
ESKA, RMF MAXX.

Nie lubie planety fm.

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 23:35 
Ja słucham w samochodzie i w pracy... bo w domu mam internet i bmw-sport.pl :rotfl:

A najczęściej słucham RMF FM i ZET'ki

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 12:23 
Zacna persona forum

mroova81 napisał(a):
Najlepszą audycją dla mnie były 3 kwadranse z jazzem, prowadzone, przez Ptaszyna-Wróblewskiego, ale chyba już tego nie ma co qqiz?

Tomek napisał(a):
3 kwadranse jazzu lecą w poniedziałki przed północą, dobra audycja i prawdziwie radiowy głos prowadzącego :ok:

Otóż to.
To jest właśnie prawdziwa magia radia. Nie mam w domu żadnej płyty jazzowej, a Ptaszyna słucha się świetnie. Ten głos, sposób prowadzenia, ta klasa człowieka. Wszystko do kupy tak się składa, że nawet jako osoba nie gustująca w jazzie, trzech kwadransów słucham z przyjemnością. :ok:
Pamiętam jak kilka miesięcy temu wplótł w audycję swoją opowieść o wyjeździe na jakiś koncert do Poznania. Po drodze rozbił swój samochód, chyba opla recorda jeśli pamiętam. Dalej między kawałkami opowiadał o poszukiwaniu części u niemiaszków i perypetiach z mechanikami. Niby zwykła historia, ale okraszona koncertowymi kawałkami, opowiedziana talentem narratorskim i głosem Ptaszyna, brzmiała niesamowicie :]

Ale cóż, pogłębia się deficyt radiowców z prawdziwego zdarzenia. Zamiast talentów potrafiących tworzyć teatr wyobraźni, mamy coraz więcej dennych, krzyczących didżejów z polszczyzną i dowcipem spod budki z piwem :kwasny:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1