BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 14:13 
Zacna persona forum

Ukasz zalecam tą samą procedurę co u Kota...

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 15:44 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Dobrze że się ocknąłeś Radku.

Ja miewam inne akcje. Wsiadam do auta w miejscu A i ni stąd ni z owąd jestem w miejscu docelowym B. Jak? Teraz mniej, ale jak byłem młodszy to miałem to notorycznie. Jakby się ktoś mnie zapytał którędy jechałem albo co było po drodze w życiu bym nie odpowiedział. Autopilot.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 15:47 
Częsty bywalec

Moje BMW: E91+E36M54
Kod silnika: N47 + M54
z góry sorry:

ja zalecam myśleć bo jak ktoś zginie to bedzie za pozno.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 15:56 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B25
Ola BMW napisał(a):
zasnąć za kólkiem jeszcze mi się nie udało. za to mój koleś zrobił tak :
zachciało mu się spać , baaardzo, więc zjechał na pobocze i poszedł spać. po jakimś czasie się obudził, patrzy samochody obok jadą, myślał że zasnął za kierownicą - depcze hamulec z całych sił i nic, wpadł w panikę hihihihi myślał, że jedzie hahaha zapomniał, że zjechał na spanie :rotfl:

Ola to ne jest smieszne bo ja mialem dokladnie to samo po przyjechaniu nad ranem na parking gdzies w srodku GERMANI polozylem sie spac ,kumpel obok i po jakims czasie wpadlem w panike z wielka adrenalinką, szapranie kolegi i kawal strachu ze zaraz sie rozbijemy. nie sa to miłe chwile. typowe przemeczenie mózgu :zdziwko:

------------------------

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 16:03 
KF

Moje BMW: E60 w Mpaku
Kod silnika: VIN Diesel
Garaż: Admina
pawelkrak napisał(a):
Ola BMW napisał(a):
zasnąć za kólkiem jeszcze mi się nie udało. za to mój koleś zrobił tak :
zachciało mu się spać , baaardzo, więc zjechał na pobocze i poszedł spać. po jakimś czasie się obudził, patrzy samochody obok jadą, myślał że zasnął za kierownicą - depcze hamulec z całych sił i nic, wpadł w panikę hihihihi myślał, że jedzie hahaha zapomniał, że zjechał na spanie :rotfl:

Ola to ne jest smieszne bo ja mialem dokladnie to samo po przyjechaniu nad ranem na parking gdzies w srodku GERMANI polozylem sie spac ,kumpel obok i po jakims czasie wpadlem w panike z wielka adrenalinką, szapranie kolegi i kawal strachu ze zaraz sie rozbijemy. nie sa to miłe chwile. typowe przemeczenie mózgu :zdziwko:

wierzę we wszystko, sama jak jechałam do holandii to pod koniec , (ok 4 rano) zdawało mi się, że sarny mi wyskakują przed maskę...

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 16:10 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i, było kilka
Kod silnika: M54B30
pawelkrak napisał(a):
i po jakims czasie wpadlem w panike z wielka adrenalinką, szapranie kolegi i kawal strachu ze zaraz sie rozbijemy. nie sa to miłe chwile.

heheh w jakims filmie taj zrobili kolesia, pił pił pił i zasnął, wsadzili go do samochodu za kierownice, zaczęli okręcac samochód (nie wazne jak) kolesia zaczeli budzić, ocknął się zaczął krzyczeć i ostro kontrować, zeby wyprowadzić z poślizgu... hahahahahhahahahaaa

http://www.ASO-BMW.pl[/b]
https://www.facebook.com/ASOBMW/

Sprzedam:
BMW X3 Sport Pakiet

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 16:12 
Forumowicz

te opisane stany powyżej tj. TELEPORT,chwilowa "utrata" świadomośći ,taki "sen",a nie sen

-jak Kot-uSylwestrowi brzuch nie urośnie to nie byli jednak kosmici :rotfl:

zdrzemnijcie się czasem w podróży,bo nam się forum wykruszy :/

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 16:17 
Uzależniony od forum :)

Cytuj:
Ukasz zalecam tą samą procedurę co u Kota...
j azastosowałem inną metode... nie jeżdze w nocy nigdzie dalej ;)

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 17:57 
Częsty bywalec

KOTSYLWESTER ja to myśle że ty przypaliłeś jakiegos blanta.
za czasów kiedy to sam jarałem jazda samochodem sprawiała mi wielka przyjemność. doskonale pamietam jak zatrzymywałem sie z piskiem na środku skrzyzowania i nie umiałem z niego wyjechać przez palantów trabiacych na biednego naćpanego gościa w dużym fiacie. :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: takie miałem oczki

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 18:10 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
:wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 18:49 
Ja pracuję w Dani i wychodzi mi to 1300 km w jedną stronę. Czasem jak mam wolne i wracam do polski to w piątek po pracy biorę prysznic jem obiad i wsiadam do autka. Ostatnie 200 km odpuszczam sobie manewry typu wyprzedzanie itd. Poprostu wolno toczę się do domu. Wiem co to zmęczenie ale nigy jeszcze nie chciało mi się spać za kierownicą. Jedyne co u mnie występuje to tak mocne zmęczenie że już poprostu nie mogę się skupić co robie. Tzn zapominam popatrzeć raz na jakiś czas w lusterko, włączyć migacza przy zmianie pasa itd. Ale usnąć to chyba u mnie niemożliwe.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 19:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Kod silnika: M40B18
Czwartek wieczorem wyjazd z Warszawy do Hannoveru, Fiatem Ducato Laweta który nie mial ładowania i juz w Warszawie z pychu odpalaliśmy :rotfl: (pozniej wtryskiwacz poszedł i palił jak smok oraz łozysko w przednim kole sie posyłało, az dziw ze dojechal spowrotem :padam: ) Przez całą drogę moze spałem ze 40 min... w Piątek kupno bmw i okolo 19 powrót, ze mną w bmce nie mial kto jechac wiec jechalem sam. Mialem 2 Redbulle na szczescie- ktore i tak na dlugo nie pomogły. Oczy kleiły mi sie niesamowicie tak od 23 jak dobrze pamietam. Otwierałem okno i wychylałem sie zeby sie ocknąć, dmuchawa na zimne powietrze i na twarz, muzyka tak głosno jak sie dało i darłem sie do radia :rotfl: , zapalałem oświetlenie co jest nad zasłonami od słonca i świecilem sobie po oczach. Walczyłem jak sie dało i musze przyznac ze było ciezko- w jednym momencie zamknąłem oczy, moze na sekundę dwie :niepewny: ale przy predkosci okolo 100km/h to sporo. Strach mnie oblecial konkretnie! Przystanek na sen zrobilismy okolo 3, 4 i tak z półgodzinki spałem. Dotarłem do domu na 12 w Sobotę.

Wieczorem jezdziłem jeszcze rodziców zawiezc na imieniny a potem odebrać i musze przyznac ze wtedy juz niczego nie byłem pewien co widzę :kwasny: miałem jakies "mroczki" i "omamy". Okolo 60 godzin bez snu i niecałe 2000km robi swoje :]
Bogu Dziękuję że dotarłem cały i zdrów :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 20:20 
Forumowicz

Przykro mi takie wiadomości czytać znam statystyki i wiem że 95% wypadków w podróży kończy się kilka km od domu niestety kiedy każdy myśli że to już końcówka i da radę no jeszcze te kilka km.
W tej chwili mieszkam w UK i zdaża mi się jeżdzić do Polski kilka razy w roku a że jeżdżę z rodziną to sprawa wygląda tak że jak córka śpi to żona też pewnego razu już w Niemczech oczy zamykały mi się niemiłosiernie ale myślę na stacji stanę jak była stacja to myślę nie na tej na następnej i tak może ze 300km. W pewnym momencie oko poszło w dół jechałem na lewym pasie ok.150km/h jak otworzyłem ponownie byłem na skrajnym lewym a prędkość to równe 200 jeszcze w życiu w takim szoku nie byłem zacząłem ostro hamować zwolniłem do 90 i na pierwszym parkingu postój i komar niestety w takim szoku byłem że nie dało rady.Sam nie wiem jak to się stało w życiu nie próbowałem 200 pociągnąć a do tego 21 letnim mercedesem i z RODZINĄ.
Już w Polsce kolejna akcja droga wąska tir przedemną myślę wyprzedzę bo się wlokę CB mam więc hasło rzuciłem rzeby mi koleś zjechał jak będę miał wolne z przodu rzebym go wziął bez kombinacji koleś ok krzyknął pozdrowił i ja jego po kilometrze zjeżdża lekko krzyczy dawaj ja nie sprawdzam wyjeżdżam na pewniaka iiiiiiiiiiii pierwszy raz w życiu się cieszyłem że mercedes 190 taki wązki bo między dwa tiry wjechałem i tylko cm brakowało a było by nieciekawie.Jak wjechałem przed tira koleś na radiu w śmiech i mi wrzuca że ja łatwowierny jestem i że z miasta na wiochę kilka km podjechałem i CB szpanuje żeby mnie psy nie łapały :wstyd: Ja mu na to do zobaczenia bo już z przeciwka krzyczeli że korek mam po km rzeczywiście stoimy więc wysiadam prostuje nogi a koleś brecha ze mnie minę jednak zrobił dziwną jak nieświadomie wysiadł z auta ;) im przedstawiłem mu swoje argumenty mówiąc skąd jadę i po co (wtedy akurat pogrzeb teścia) już go miałem w ceban zapakować ale myślę czy warto w innej sprawie przecież jadę i tylko jak się dowiedział że w kumpla firmie robi to minę miał bezcenną :rotfl: :rotfl: :rotfl: Nie zmienia to faktu że przez idiotę o mało z jednego nie zrobiły się 4 pogrzeby.
Także zmęczeni odpoczywajcie a wypoczęci takich jaj nie róbcie bo nigdy nie wiadomo kto skąd i w jakim celu jedzie a głupie igranie z życiem zwłaszcza innych sensu głębszego nie ma. Dobrze kończę już bo mi wszystko przed oczami stoi i znowu mnie zalewa.Pozdrawiam wszystkich kierowców ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 20:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
Jeztom napisał(a):
pawelkrak napisał(a):
i po jakims czasie wpadlem w panike z wielka adrenalinką, szapranie kolegi i kawal strachu ze zaraz sie rozbijemy. nie sa to miłe chwile.

heheh w jakims filmie taj zrobili kolesia, pił pił pił i zasnął, wsadzili go do samochodu za kierownice, zaczęli okręcac samochód (nie wazne jak) kolesia zaczeli budzić, ocknął się zaczął krzyczeć i ostro kontrować, zeby wyprowadzić z poślizgu... hahahahahhahahahaaa

Toż to można zawalu dostać :rotfl: :rotfl:

Gdzieś na filmie widziałem taka scenę:
jadzie kolo z żonką autem, żona śpi. Po jakimś czasie dojeżdżają do ciężarówki, która wiezie auta na naczepie, przodem ustawione do w kierunku kola z żonką w aucie. Facecik podjeżdża blisko pod tyl ciężarówki i krzycząc w panice, że zaraz się zderza czołowo z autem budzi żone :rotfl: :rotfl: Żona oczywiście panika, krzyk i zasłanienie głowy rękoma. Po chwili mąż uspokaja żonę tłumaczac o co chodzi i dostał po łbie :hyhy: :hyhy: :rotfl:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 20:58 
Kocie nie ty jeden miałeś niestety takie przygody.
Ja sporo jeżdżę od 50-70tyś rocznie i często wracam do domu o 2-3 w nocy.
Jazda w takich godzinach to koszmar zmęczenie jest ogromne.
Kilka razy miałem podobnie.
Jeden raz najbardziej utkwił mi w pamięci.
Jechałem trasą niby nie chciało mi się spać a jednak oczy poleciały.
Ocknąłem się widząc tuż przed sobą malucha.
Z przeciwka jechał inny samochód więc odbiłem na pobocze i wyprzedziłem
go po trawie bo nie było tam pobocza.
Później już nie chciało mi się spać. Niestety człowiek nie jest w stanie tego kontrolować.
Z tych wszystkich historii morał jest taki,że coś czuwa nad kierowcami i budzi ich w dramatycznych momentach.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 23:15 

przeczytałem właśnie cały topic. Wnioski nasuwają się jedne. Nie da się zapanować nad snem w aucie. Fizycznie jest to niemożliwe. Czasem są symptomy: ziewanie, klejące się oczy itp. Wtedy możemy próbować coś zrobić. Chociaż i u mnie kiedyś to nie pomogło i obudziłem się jak E23 lewymi kołami jechałem po pasie zieleni między Starą Miłosną a Warszawą. Od wtedy wiedziałem że SĄ SYMPTOMY i nie można z nimi igrać.

Ale w sobotę? NIC - ZERO. To nie była trasa 500km ani nawet 100km. Z centrum do domu mam niecałe 30km. Powrót jak po każdej zwykłej nocnej imprezie.

Przerażające jest to że jakbym cokolwiek podejrzewał to, jak pisałem i ja i Wy: Szyba, Radio, śpiewanie, i telefon na infolinie ;) - chyba najlepszy bo za darmo i bardzo absorbujący :cool:

Dodam jeszcze że noc przed imprezą się wyspałem...

Od tamtej nocki, nieważne czy będzie chłodna noc czy nie... dach zdejmuje, radio ustawiam głośno, śpiewam i jadę do domu. Mankament to to że na pewno mnie zatrzymają na alkomat jak będę taki rozbawiony wracał ;)

Ostatnio edytowano 21 czerwca 2007, 01:48 przez KotSylwester, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2007, 23:38 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
--==maly==-- napisał(a):
że coś czuwa nad kierowcami i budzi ich w dramatycznych momentach.

Anioł stróż.

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2007, 00:05 
Forumowicz

Moje BMW: Jetta A5
Coz miałem coś podobnego około 2 lat temu.

Po 13 godzinnej pracy wybrałem sie do kobiety 250 km od leszna... jakieś małe "rande Vou" i do domq
Wypilem pare enegy drinkow i bylem pewien ze bede pobudzony na tyle ze bez problemowo dojade do domq. mniej wiecej około 5 godziny gdy zostało mi do przejechania około 30 km do domq odczuwałem juz dawno znużenie podróżą ale postanowielm jechac dalej i co... przysnąłem ...

Obudziłem sie 3 dni pozniej wybudzony z snu farmakologicznego ze złamana ręka, zwichnięta prawa kostka, złamanym piszczelem , i 10 szwami na głowie....

Ale doszedlem do siebie :-) moje poprzednie autko przed bmw poszło do kasacji...

Dlatego naprawdę wieźcie mi nie pomagają żadne Energy drinki itd śmieszne używki jest to krotko trwale.
jeśli czujecie dalej znużenie naprawdę radze sie przekimać 1 godz niż potem mieć takie sytuacje jak ja.....

i tak uważam że miałem dużo szczęścia bo mogło być o wiele gorzej.

pozdrawiam :)

VW on board :)

Ostatnio edytowano 20 czerwca 2007, 05:48 przez Alchemikk, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2007, 08:57 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
Kocie dobrze że dojechałeś. straciłeś świadomość, mógłbyś rozmawiać z druga osobą, oglądać film w kinie i nic byś nie wiedział. kiedyś tak przejechałem 5km i co najlepsze film mi się urwał przed dużym skrzyżowaniem, czyli się skupiłem, żeby się nie wygłupić i jak się ocknełem to pierwsze co to przerażenie że spałem, a to jest niemożliwe żeby przejechać aż tyle śpiąc. naszczęście to było jakoś o 2/3 w nocy i ruch był znikomy.

Jeztom napisał(a):

ten film to snow day: http://www.imdb.com/title/tt0184907/ ,a ten numer to chyba najlepszy z całego filmu.

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2007, 19:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
jak byłem młodszy nie miałem takich problemów, ale ostatnimi czasy mam z tym duże problemy, zwłascza, że po kilku dniach kilkunastogodzinnej pracy by przygotować imprezę, robię ją, i w nocy po pracy wracam prostą drogą do domu ok. 20km
często gęsto budzi mnie dźwięk opon toczących się po poboczu, właśnie takie krótkie trasy są najgorsze, bo wytrzymam, niestety przemęczenie organizmu nie pozwala

w dłuższe trasy to zawsze klima na twarz i jazda, zwykle pomaga, ale wiem, że jak ziewne pierwszy raz to przepadłem, trzeba stanąć

kiedyś wracaliśmy z kolegą z Niemiec z zakupów auta, ja jechałem Skodą z przodu, on BMW z tyłu, wyjechaliśmy spod francuskiej granicy ok. południa, ok. 1 pierwszej w nocy byliśmy w Częstochowie, postój i szybka jazda na Gierkówce, ok. 150 on za mną, w pewnym momencie znikł mi z lusterka, złapałem za komórkę i puściłem mu "sygnałka" bo wiedziałem, ze ma problemy ze spaniem. Po sekundzie oddzwonił mówiąc: "Marcin, życie mi uratowałeś, już na poboczu prawie byłem".

Trzeba Panowie uważać, nie ma mocnych niestety

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1