BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 15:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Alfy Romeo i ich videorejestratory.
PostNapisane: 31 maja 2012, 19:35 
Uzależniony od forum :)

BARNABA, kurcze, przekroczyłeś prędkość, nie ważne o ile, ale przekroczyłeś i zostałeś ukarany MKK i jeszcze narzekasz. Na zachodzie jak jest ograniczenie, to każdy się dostosowuje, bo jak złamie prawo, to dostanie kwita, aż mu nogi zmiękną, a jeśli będzie dyskutował, to zostaną wyciągnięte przeciwko niemu dodatkowe konsekwencje.
Kiedy w końcu Polacy nauczą się respektować prawo i je przestrzegać?

PostNapisane: 31 maja 2012, 20:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 316i Compact
Kod silnika: M43TUB19
BARNABA napisał(a):
Słyszeliście aby kiedykolwiek jakiś policjant zapłacił mandat? Ja nie znam takiego.

Nie wiem jak obecnie ale kiedyś znałem to z autopsji. Jak ojca zatrzymywali (on oczywiście sięgał po odpowiedni dokument w momencie kiedy pan z drogówki zaczynał zgrywać mądrzejszego niż jest) to słychać było jedno stwierdzenie :"Panie kolego zła kolejność okazania dokumentów". Nie słyszałem żeby kiedyś ludzie z "firmy" płacili.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 31 maja 2012, 21:01 
Forumowy terrorysta

BARNABA napisał(a):
Słyszeliście aby kiedykolwiek jakiś policjant zapłacił mandat? Ja nie znam takiego.

''Kruk krukowi oka nie wykole''.

PostNapisane: 31 maja 2012, 22:41 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
valdorane napisał(a):
Kiedy w końcu Polacy nauczą się respektować prawo i je przestrzegać?

kiedy poczują do niego zaufanie.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 31 maja 2012, 23:04 

A ja myślę, że dopiero w momencie, gdy przestaną szukać usprawiedliwienia swoich czynów typu "panie, bo droga była dobra" "panie, bo trawa była zielona" "panie, bo do dentysty się śpieszę", etc.

PostNapisane: 31 maja 2012, 23:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
miałem okazję być powinięty przez tą alfę... no i w sumie [cenzura] z mandatem ale obczaiłem sobie auto i popytałem to i owo
i pytam się o spalanie a pan władza do mnie, że w trasie 17 w mieście 22 i mniej nie schodzi, wygląda na to, palą jak smoki :wstyd:

nawiązując do sytuacji z tematu
też mi się wydaję, że zachowanie funkcjonariuszy zupełnie nie na miejscu, no ale niestety nie każdy ma na tyle rozsądku i ogłady w głowie, żeby swoją funkcję pełnić odpowiedzialnie, i być wzorem dla innych, szkoda bo to psuje wizerunek całego zespołu
mnie najbardziej denerwują młodzi gniewni w Policji głowa na łyso bojówki policyjne opuszczone krokiem do kolan, barami macha od zachodu do wschodu, pseudo gangster-policjant
żenujący są strasznie...

PostNapisane: 1 czerwca 2012, 06:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
valdorane napisał(a):
A ja myślę, że dopiero w momencie, gdy przestaną szukać usprawiedliwienia swoich czynów typu "panie, bo droga była dobra" "panie, bo trawa była zielona" "panie, bo do dentysty się śpieszę", etc.

valdorane wszystko ok, tyle że w Niemczech aż się chce zwolnić, ponieważ tam jak są ograniczenia to w miejscach w których faktycznie powinny być. A w Polsce - panowie budowlańcy od miesiąca już nie pracują - a znak 40km/h stoi. Straż miejska łapie żeby nachapać się kasy dla swoich urzędasów a nie dla rzekomego bezpieczeństwa.

Już widzę jak jedziesz z Wrocławia do Warszawy zgodnie z przepisami nie przekraczając prędkości na jotę - przestań(a może TY auta w ogóle nie posiadasz i gadasz jak dziadziunio). W Polsce znaki z ograniczeniem prędkości są poprzedzane kolejnymi i tak w kółko.Jest ich za dużo aby je respektować i tyle ponieważ są stawiane na wyrost.Ktoś zasnął za kierownicą - postawić znak z ograniczeniem prędkości.Tak na wszelki wypadek w razie W.

Prawo jazdy mam od 1992 roku i po za jedną sarną nie miałem żadnej nawet stłuczki i max zniżki jakie tylko możliwe,więc podstawowe umiejętności na drodze posiadam.A mówienie o mandacie "bo jest znak" to spore spłycenie.Dla mnie ważne jest realne zagrożenie na drodze a nie sam znak który nie wiedzieć po co stoi gdzieś w lesie. Teren zabudowany dla mnie to teren zabudowany. Sam znak to nie wszystko.

To nie prędkość zabija tylko brak wyobraźni i nagłe jej wytracenie.

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 1 czerwca 2012, 07:42 

Polak po PRL-u przyzwyczajony jest do tego że przepisy są po to żeby je łamać.

Ja wiem że na Litwie żartów nie ma - wysokie mandaty, że w Austrii lepiej na żółtym nie jechać (są zielone migające najpierw) i w Austrii jak jest 90 to 90 a nie 100. Wiem że są konsekwencje w Euro i biją po kieszeni. I jeżdżę zgodnie z przepisami. Dlaczego Norwegowie czy Niemcy zapinają pasy z tyłu - ZAWSZE? Bo wiedzą że u nich dostaną za to po łapach. U nas policja nie zwraca na to uwagi... My Polacy mamy przepisy w głębokim poważaniu co w porównaniu do naszego uwielbienia do narzekania i szukania winy wszędzie mamy taki efekt.

Ile razy widzi się drogie auto i dziecko bez fotelika? Podkreślam - DROGIE.

PostNapisane: 1 czerwca 2012, 09:00 

BARNABA, ja nie szukam zaczepki, tylko merytorycznej dyskusji.
Nigdzie nie napisałem, że ja nie przekraczam prędkości i jeżdżę zawsze zgodnie z przepisami, już mam kilka MKK na swoim koncie, z powodu których było mi normalnie głupio przy policjantach, mimo, że przekroczyłem prędkość tylko o 21km/h w środku nocy na obwodnicy.

KotSylwester, dokładnie mam takie samo zdanie, jak Ty.

PostNapisane: 1 czerwca 2012, 09:22 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
Nawiązując do tematu , to... można zrobić tak żeby auto nie zostało wykryte przez radar. Nie ma to jak nanotechnologia ;)

PostNapisane: 2 czerwca 2012, 15:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
nie no zgadzam się,że i tak w Polsce mamy eldorado biorąc pod uwagę np Szwajcarię :) to fakt.

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 5 czerwca 2012, 14:45 
Forumowy terrorysta

BARNABA napisał(a):
nie no zgadzam się,że i tak w Polsce mamy eldorado biorąc pod uwagę np Szwajcarię :) to fakt.

A propos Szwajcarii jakby ktos sie wybierał http://www.szwajcaria.net/strassen.html .

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1