Kolejny durny pomysł eurotuskomózgotłuków, który uderzy w większość społeczeństwa. Nie podają na co te pieniądze mają być przeznaczone, pewnie na podóże zagraniczne rudego albo nagrody dla popaprancow (ostatnio Gronkiewicz-Waltz przyznała swoim urzędnikom nagrody w wysokosci 58 mln zl). Sadze, ze te pieniądze rozejdą sie w budżecie, podobnie jak pieniadze wpłacane na złomowanie aut. Nie wiem czy wiecie, ale zeszłoroczny szczyt ONZ, ktory odbył sie w Poznaniu, 12 tys gosci ze 190 krajow, kosztował Polske 50 mln zł ( słownie pięćdziesiąt milionow złotych ) i był finansowany z Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej czyli z tego funduszu na który przy rejestracji auta wplaca sie po 500 zł na zlomowanie aut. Obrazowo: 50 000 000 zl : 500 zł = 100 000 osob wplacilo swoje pieniadze na finansowanie durnego szczytu ekologicznego, ktory do niczego konkretnego nie doprowadzil i dodatkowo wprowadził tyle zanieczyszczen do atmosfery co małe miasto.
ironman napisał(a):
Każdy ma prawo do swojego zdania

Dla mnie bronienie starych aut jak Częstochowy jest bezsensowne, ale to moje zdanie.
.
Nie chodzi o obrone Częstochowy, ale o fakt, ze spoleczenstow w Polsce ma takie zarobki, a nie inne i jezdzi takimi autami, na jakie moze sobie pozwolić. Srednia krajowa w Polsce około 3300 zl brutto, zasilek dla bezrobotnych około 550 zl brutto. Sa na forum osoby mieszkajace zagranicą to może napiszą ile wynosi srednia krajowa w Niemczech czy tez zasiek dla bezrobotnych w Niemczech. Dodatkowo jak już wyzej ktos wspomnial, w Niemczech są dopłaty do złomowania aut, konkretne pieniadze w kwocie 2500 euro, wiec to napędza gospodarkę, biedniejszego taka doplata poratuje, a bogaty tez tym nie pogardzi.