BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 14:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2009, 17:07 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
rafiksx napisał(a):
renoraines napisał(a):
nie dotrzymał przedwyborczych obietnic
a ktos kiedys dotrzymal takich obietnic? :)

Też się dołączam do pytania...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2009, 17:56 
Forumowy terrorysta

Bobby_Valentino napisał(a):
rafiksx napisał/a:
renoraines napisał/a:
nie dotrzymał przedwyborczych obietnic
a ktos kiedys dotrzymal takich obietnic?

Też się dołączam do pytania...

Wywołaliście mnie do odpowiedzi wiec powiem, skupiajac sie na sprawach gospodarczych. Za Pisiorow: wzrost płac , obnizenie bezrobocia, walka z korupcja np w piłce nożnej.

A POpaprancy zapowiadali obnizenie podatkow do 15 % dla osob fiz. i 15 % dla osob prawnych, obnizenie VAT. I co? Dwa lata rządzą i nie dotrzymali slowa, na 2010 r tez tego nie planuja. Zamiast obnizac podatki, PO podwyzszyli np akcyze na auta do 18.6 %, akcyze na alkohol i papierosy (mowie o podwyzce, ktora byla juz 2009r, nie o planowanej ponownej podwyzce akcyzy).

Co się stało z poslanką PO Sawicką, która przyjeła łapowkę 50 tys zł? Ryczała przed kamerami, ze sie zakochala :rotfl: , co nie zmienia faktu, ze łapówke wzieła. Po dojsciu do władzy PO sprawa ucichła...

Fryderyk napisał(a):
No ale dobrze, że zaglądając w ten temat przynajmniej wyedytowałeś cięcie wydatków, przy przewyższających ich wpływach

Nic nie wyedytowałem, co widac w postach, brak w nich zmian. Nie rozumiesz, wiec wytłumacze. Napisalem skoro wydatki przewyzszają wpływy tzn, że trzeba ciąć wydatki czyli na przykladzie. Obywatel ma miesiecznie jakis dochod netto np 4000 zł, rozpisuje sobie co bedzie kupował w tym miesiacu, za co dodatkowo placił itd. Wyszlo 4500zl, bo planował dodatkowy wydatek np zakup i wymiane amortyzatorow. Suma sumarum brakuje 500 zl. W zwiazku z tym, ze brakuje w budzecie 500 zł, wiec trzeba ograniczyc inne wydatki np mniej imprez, mniej rozmow przez komorke itd, żeby starczyło na zakup i wymiane amortyzatorow, czyli zeby sie suma sumarum zmiescic w budzecie 4000zl.
Jeśli chodzi o Panstwo - rządzacy nie musza sie niczym martwic, bo zawsze moga zwiekszyc deficyt budżetowy czyli ''na dziś będzie ok, a co będzie za rok, to sie pomysli pózniej''.

Ostatnio edytowano 1 września 2009, 17:58 przez renoraines, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2009, 18:17 

renoraines napisał(a):
Wywołaliście mnie do odpowiedzi wiec powiem, skupiajac sie na sprawach gospodarczych. Za Pisiorow: wzrost płac , obnizenie bezrobocia, walka z korupcja np w piłce nożnej.

A POpaprancy zapowiadali obnizenie podatkow do 15 % dla osob fiz. i 15 % dla osob prawnych, obnizenie VAT. I co? Dwa lata rządzą i nie dotrzymali slowa, na 2010 r tez tego nie planuja. Zamiast obnizac podatki, PO podwyzszyli np akcyze na auta do 18.6 %, akcyze na alkohol i papierosy (mowie o podwyzce, ktora byla juz 2009r, nie o planowanej ponownej podwyzce akcyzy).

Człowieku czy ty jesteś ułomny umysłowo ? Albo po prostu ile ty masz lat ? :zdziwko:

PiS spowodował że mój pracodawca zaczął mi więcej płacić a bezrobocie spadło ? :rotfl: I powiedz mi jak obniżać podatki w momencie światowego kryzysu ?

renoraines napisał(a):
Co się stało z poslanką PO Sawicką, która przyjeła łapowkę 50 tys zł? Ryczała przed kamerami, ze sie zakochala :rotfl: , co nie zmienia faktu, ze łapówke wzieła. Po dojsciu do władzy PO sprawa ucichła...

Sprawa ucichła a jaki był jej finał może napiszesz.

renoraines napisał(a):
Jeśli chodzi o Panstwo - rządzacy nie musza sie niczym martwic, bo zawsze moga zwiekszyc deficyt budżetowy czyli ''na dziś będzie ok, a co będzie za rok, to sie pomysli pózniej''.

Hmmm... a PiS na pewno jak wiedział że się nie utrzyma to się o przyszły budżet martwił żeby zostawić go w jak najlepszej kondycji nadchodzącemu PO. Taaak... Że ci to wytłumaczę tak. Dostajesz piękne M3 i korzystasz z jego uroków nagle dowiadujesz się że ci je zabiorą i oddadzą za jakiś czas twojemu najgorszemu wrogowi... Ty zapewne w tym momencie idziesz po wosk i pucujesz lakier, kupujesz nowe opony, amorki itd. czy [cenzura] przez spowalniacze, walisz po dziurach i tniesz do odcięcia... przecież nie twoje.

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2009, 20:37 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
co z tego ze pracodawca mi wiecej zaczyna placic za rzadow PIS jak przez to wszystko idzie w gore? :) w sumie PIS tez jak byl przy wladzy niezle imprezki sobie robil za nasza kase :) a co do korupcji to teraz nie ma zatrzyman? :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2009, 20:54 
Forumowy terrorysta

Bobby_Valentino, ośmieszasz się :rotfl: . Gdybys miał jakiekolwiek pojecie o polityce i gospodarce, wiedzialbys, ze za rzadow PIS zostala obnizona składka rentowa. Czyli mniej sie potraca z pensji = wiecej do wyplaty. Mnie nie musisz wierzyc, wiec poczytaj sobie dane GUS za okres rzadow PIS. Jesli w ogole wiesz co to jest GUS, bo szczerze wątpie. Dane dotyczce stopy bezrobocia, wzrostu płac. Kto ma rodzine w budzetówce ten doskonale wie o ile wzrosło wynagrodzenie nauczycieli, sluzby zdrowia, urzednikow.
Wiedzialbys takze, ze obnizac podatki mozna nawet w czasach kryzysu, tylko trzeba chciec. Pisalem juz o tym, wiec tylko krotko. Planowany deficyt budzetowy w 2009r był na poziomie 18 mld złotych, doplata do KRUS-u w 2009r wyniesie 16 mld zł. W czerwcu 2009r deficyt wynosi już 27 mld zł. Źródłem finansowania deficytu budżetowego mają być dodatkowe emisje obligacji skarbu państwa. Czyli zycie ,,na kredyt''. Ale POpaprancy nie zrobia reformy KRUS, bo sie rozpadnie koalicja z PSL, czyli stracą stanowiska. W tym momencie nie ma roznicy pomiedzy PZPR-PO, Gierkiem-Tuskiem. Długi, długi i jeszcze raz długi.

Wracajac do tematu - bransoletki to tylko półsrodek. Nie ma programu, ktory umozliwi skazanym po odbyciu kary powrot do normalnosci. Ktos sie oburzal, że skazani mieliby w wiezieniu pracowac nawet przy budowie drog. Ale gdyby pracowali i otrzymywaliby za to nawet najnizsze wynagrodzenie, przez pare lat odsiadki zebrałaby sie jakas kwota, która mogliby dysponowac po wyjsciu, wiec moze to jest sposob.

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2009, 21:04 

renoraines napisał(a):
Bobby_Valentino, ośmieszasz się :rotfl: . Gdybys miał jakiekolwiek pojecie o polityce i gospodarce, wiedzialbys, ze za rzadow PIS zostala obnizona składka rentowa. Czyli mniej sie potraca z pensji = wiecej do wyplaty. Mnie nie musisz wierzyc, wiec poczytaj sobie dane GUS za okres rzadow PIS. Jesli w ogole wiesz co to jest GUS, bo szczerze wątpie. Dane dotyczce stopy bezrobocia, wzrostu płac. Kto ma rodzine w budzetówce ten doskonale wie o ile wzrosło wynagrodzenie nauczycieli, sluzby zdrowia, urzednikow.

Człowieku zdejmij te klapki z oczu a raczej garnek z głowy i przeczytaj parę książek o ekonomii. Tak się składa że poznałem to co się dzieje w PL polityce od kuchni min. na stażu w Kancelarii Prezydenta RP i słuchając historii ludzi którzy w budżetówce siedzą od lat 70tych i w chwili obecnej. Jak ty swoją wiedzę opierasz na GUS`ie i propagandzie w mediach to szkoda mi baterii w klawiaturze żeby z tobą wymieniać poglądy.

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2009, 21:05 
to szkoda mi baterii w klawiaturze

masz bezprzewodową? nie chwaliłeś się :P

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2009, 21:07 

Fryderyk napisał(a):
to szkoda mi baterii w klawiaturze

masz bezprzewodową? nie chwaliłeś się :P

Tak... Zakupiłem ją jeszcze w czasach mlekiem i miodem płynących tzn PiS. Teraz za PO już na to żeby w niej wymieniać baterie nie starcza :(

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2009, 21:09 
Teraz za PO już na to żeby w niej wymieniać baterie nie starcza :(

Tak... zabawne, że ten cały KRYZYS jest za czasów PO.... banki, giełdy, cały świat zwariował, jak zobaczył panzer-n00ba-Tuska jako premiera PL :(

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2009, 23:25 

mistrzostwem świata i tak była obietnica wybudowania 3 milionów mieszkań :super: :padam:

EOT :cisza:

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2009, 10:39 
Cytuj:
EOT

co wy z tymi eotami jak sie rozmowa nakreca i zaczyna byc ciekawie i czlowiek czyta jednym tchem to wpada taki jeden admin z modem i eot i eot....jakis temat ciekawy w koncu a tu eot... lol... tak samo w dziale kille po co to jakies zakazy czy inne szajsy wprowadzac, przeciez nie rozmawiaja tam o sprawach technicznych czy jakis innych ważnych rzeczach tylko jada sobie ostro wiec pozwolcie im niech sobie jada przynajmniej jest sie z czego posmiac, a wy tam rozstwiacie po kątach bajko-pisarzy jak by nie wiadomo co sie dzialo i mialo to miec wplywa na niewiadomo co...

Sorki za OT :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2009, 18:40 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
renoraines napisał(a):
Za Pisiorow: wzrost płac

Co niekoniecznie zasługą PiSiorów jest :-D
renoraines napisał(a):
obnizenie bezrobocia

Patrz wyżej. No chyba że mówimy o takiej walce z bezrobociem, o której napisałem troszkę dalej.
renoraines napisał(a):
walka z korupcja np w piłce nożnej.

Tjaaa... Wielki sukces :-D
renoraines napisał(a):
A POpaprancy zapowiadali obnizenie podatkow do 15 % dla osob fiz. i 15 % dla osob prawnych, obnizenie VAT. I co? Dwa lata rządzą i nie dotrzymali slowa

Niestety, sprzątają burdel po PiSie, a do tego kasa jest potrzebna. Swoją drogą, ciekawe, dlaczego PiS nie obniżył. Bo nie obiecał? Ha ha...
renoraines napisał(a):
Zamiast obnizac podatki, PO podwyzszyli np akcyze na auta do 18.6 %,

Cóż, patrz wyżej, + kryzys. Wolisz, żeby podnieśli VAT na produkty żywnościowe?
renoraines napisał(a):
Co się stało z poslanką PO Sawicką, która przyjeła łapowkę 50 tys zł? Ryczała przed kamerami, ze sie zakochala , co nie zmienia faktu, ze łapówke wzieła. Po dojsciu do władzy PO sprawa ucichła...

To, że akurat Ty nie wiesz, co się dzieje w sprawie to nie oznacza, że została ona zamieciona pod dywan. No chyba że tak Ci się spodobała posłanka Sawicka, że codziennie chciałbyś ją oglądać w wiadomościach. :hihi: Ja nie.
renoraines napisał(a):
Nic nie wyedytowałem, co widac w postach, brak w nich zmian. Nie rozumiesz, wiec wytłumacze. Napisalem skoro wydatki przewyzszają wpływy tzn, że trzeba ciąć wydatki czyli na przykladzie. Obywatel ma miesiecznie jakis dochod netto np 4000 zł, rozpisuje sobie co bedzie kupował w tym miesiacu, za co dodatkowo placił itd. Wyszlo 4500zl, bo planował dodatkowy wydatek np zakup i wymiane amortyzatorow. Suma sumarum brakuje 500 zl. W zwiazku z tym, ze brakuje w budzecie 500 zł, wiec trzeba ograniczyc inne wydatki np mniej imprez, mniej rozmow przez komorke itd, żeby starczyło na zakup i wymiane amortyzatorow, czyli zeby sie suma sumarum zmiescic w budzecie 4000zl.

Piszesz takie rzeczy, a przed chwilą miałeś pretensje, że nie obniżyli podatków... No może się zdecyduj, hm? Ty też byś zrezygnował z części dochodu, gdybyś nagle musiał wydać 4500, zamiast 4000? Jeśli tak to gratuluję, w Japonii miałbyś zapewnioną posadę. Jako kamikadze.
renoraines napisał(a):
za rzadow PIS zostala obnizona składka rentowa.

Popelina. Łyknąleś ją, widzę, że smakowała.
renoraines napisał(a):
Mnie nie musisz wierzyc, wiec poczytaj sobie dane GUS za okres rzadow PIS.

Dane GUSu niekoniecznie są odzwierciedleniem działań rządu. Pomyśl logicznie - ekonomia nie reaguje na poszczególne bodźce natychmiastowo. Z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić, że wskaźniki za okres rządów PiSu są efektem działań (albo zaniechań) poprzedników.
renoraines napisał(a):
Kto ma rodzine w budzetówce ten doskonale wie o ile wzrosło wynagrodzenie nauczycieli, sluzby zdrowia, urzednikow.

Ja mam. I rodzinę, i sam pracuję w budżetówce. Wynagrodzenie, za przeproszeniem, gówno wzrosło. Tyle co nic. Mało tego - mój obecny szef, z PiS, nie da nam podwyżek w tym roku. Jako jednym z nielicznych. Wiesz dlaczego? Bo jak wlazł na stołek, zatrudnił ok. 10 "swoich", dał im całkiem niezłe wynagrodzenia. Wobec tego, na podwyżki nie starczyło. W zeszłym roku-ledwie ledwie. A i tak największe nagrody na koniec roku dostały przydupasy szefa.
renoraines napisał(a):
Wiedzialbys takze, ze obnizac podatki mozna nawet w czasach kryzysu, tylko trzeba chciec. Pisalem juz o tym, wiec tylko krotko. Planowany deficyt budzetowy w 2009r był na poziomie 18 mld złotych, doplata do KRUS-u w 2009r wyniesie 16 mld zł. W czerwcu 2009r deficyt wynosi już 27 mld zł. Źródłem finansowania deficytu budżetowego mają być dodatkowe emisje obligacji skarbu państwa. Czyli zycie ,,na kredyt''. Ale POpaprancy nie zrobia reformy KRUS, bo sie rozpadnie koalicja z PSL, czyli stracą stanowiska.

Ciekawe, dlaczego PiS nie zlikwidował KRUS, hm? Mało czasu mieli? :-)
BTW-wiesz, jaki był plan antykryzysowy PiS? Nie? Ano jednym z postulatów było zwiększenie deficytu budżetowego :-) Jak myślisz, z czego ten deficyt miałby być pokryty? :-) Taaaakkk, obligacje!! :hihi:
Na tym kończę, bo nie chce mi się już polemizować z zaślepionym fanatykiem.
Jak napisał Lesio:
Cytuj:
Sorki za OT
i sorki, jeśli kogoś uraziłem, ale wkurza mnie wpieprzanie polityki do każdego wątku. Człowiek chce odpocząć od tego całego syfu, a tu o... Polityczna paplanina, na dodatek niewiele mająca wspólnego z prawdą.
Pozdro 8)

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2009, 19:42 
Forumowy terrorysta

maaaad, interpretujesz fakty jak Tobie wygodnie. Przyklad o cięciu wydatków nie rozumiesz, nie moj poblem, nie chce mi sie tłumaczyc.
Wlkp urzad wojewodzki mam tam znajomych, wzrost wynagrodzen o blisko 100 % np inspektor 1600 zl brutto, po podwyzce 3000 zl brutto. W tym samym czasie na okresie probnym inspektor 2700 brutto. Chodziło o to, żeby zatrzymac masowe odejscia wyksztalconych ludzi z budzetowki .

renoraines napisał(a):

Człowieku zdejmij te klapki z oczu a raczej garnek z głowy i przeczytaj parę książek o ekonomii. Tak się składa że poznałem to co się dzieje w PL polityce od kuchni min. na stażu w Kancelarii Prezydenta RP i słuchając historii ludzi którzy w budżetówce siedzą od lat 70tych i w chwili obecnej. Jak ty swoją wiedzę opierasz na GUS`ie i propagandzie w mediach to szkoda mi baterii w klawiaturze żeby z tobą wymieniać poglądy.

Z Ciebie ekonomista jak z Donaldinia piłkarz :rotfl:, skoro nie wiesz, jakie potrącenia są z pensji brutto, zeby była netto to raz i jaki to ma wplyw na wyplate wynagrodzenia .
Po drugie za czyjej prezydentury byles na stazu w Kancelarii Prezydenta RP? Na pewno nie za Kaczynskiego, bo wiedzialbyś jakie podwyżki dostali urzednicy za czasow PIS. ''Od kuchni'' mogles poznac prace biurową, a nie polityke, bo stazyscisa najnizej w hierarchii i z tego powody, wiele spraw jest poza ich zasiegiem.
Po trzecie gdybys mial pojecie o ekonomii wiedzialbys, ze GUS zbiera informacje z urzedów: pracy, stanu cywlinego itd . I to pokazuje jak sie zmienia np bezrobocie w konkretnych latach = za czasow konkretnych rzadów.

Nie chce mi sie juz dyskutować z osobami, ktore wycieraja sobie gebe kryzysem.
Koncze polityczne wypowiedzi, bo temat jest o resocjalizacji.

Ostatnio edytowano 2 września 2009, 19:46 przez renoraines, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2009, 20:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
renoraines napisał(a):
Koncze polityczne wypowiedzi, bo temat jest o resocjalizacji.

!!!!!!HURA!!!!!!!

Obrazek

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1