BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 20:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 567 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Warszawiakom gratulujemy bus-pasu na trasie łazienkowskiej
PostNapisane: 28 sierpnia 2010, 14:02 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 135i, 430iX
Kod silnika: N55
Tak sobie czytam i czytam i albo niektórzy bardzo dobrze "palą głupa" (a robić to non-stop to trzeba być naprawde dobrym) albo poprostu są debilami :zdziwko: :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 sierpnia 2010, 14:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
APC napisał(a):
Tak sobie czytam i czytam i albo niektórzy bardzo dobrze "palą głupa" (a robić to non-stop to trzeba być naprawde dobrym) albo poprostu są debilami :zdziwko: :rotfl:

Doskonały przykład. Udany debiut.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 28 sierpnia 2010, 14:20 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
KotSylwester napisał(a):
To wklej te dane z GUS-u Kyo.
Ujemny wzrost? Zapomniałeś o ludziach, którzy przyjeżdżają do Wawy a nie się tu rodzą.

To sobie wklej.
http://www.stat.gov.pl, znajdź sobie i wklej, ja Ci nie będę szukał.

KotSylwester napisał(a):
Ujemny wzrost?

A jak myślisz z czego ma wnikać problem z emeryturami?
Po statsy, zapraszam również na witrynę GUS'u.

Borsuk napisał(a):
Wszystkie duze :)

Wszystkie czyli żadne. Konkrety :)

Powiem tak - slumsy są wszędzie, lepsze i gorsze dzielnice też. Można to zrobić z głową, a móżna bez.
Przykład zrobienia z głową - Wiedeń.

Problem wynika z tego, że kiedyś jeździło się konno i konia nie każdy miał. Z tego wynika problem w centrach miast i to jest nie do przeskoczenia naziemnie. Podziemnie często tak.
Dlatego problem każde miasto obchodzi zakazem wjazdu do centrum lub drakońskimi stawkami.

Są też miasta które były mniejsze a są duże i problem wynika z przyrostu aut i mieszkańców.

To nie jest sprawa oczywista, że jest tak i koniec, to kwestia indywidualna dla miasta.
W przypadku Warszawy - do rozwiązania.

Komunikacja miejska ma być KONKURENCYJNA dla samochodu. Na zasadzie nie dopierdzielania posiadaczom aut i zmuszania ich do przesiadki kopem w dupę ale powinna oferować atrakcyjne i szybkie przemieszczenie się w dobrym standardzie - wtedy może sam się przesiądę, a jak nie ja, to na pewno osoby które autem jeździć nie lubią i nie muszą -tak. Wtedy i na drogach będzie luźniej.

PostNapisane: 28 sierpnia 2010, 15:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
Kyokushin napisał(a):
Konkrety

Kazda stolica w europie zachodniej :)

PostNapisane: 28 sierpnia 2010, 16:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Kyokushin napisał(a):
Komunikacja miejska ma być KONKURENCYJNA dla samochodu. Na zasadzie nie dopierdzielania posiadaczom aut i zmuszania ich do przesiadki kopem w dupę ale powinna oferować atrakcyjne i szybkie przemieszczenie się w dobrym standardzie - wtedy może sam się przesiądę, a jak nie ja, to na pewno osoby które autem jeździć nie lubią i nie muszą -tak. Wtedy i na drogach będzie luźniej.

Tu masz część racji. Co z tego, że w pojazdach KM są powywieszane informacje, że osoby "niechlujne" nie mogą podróżować, skoro i tak nie jest to w żaden sposób respektowane. Nikt nie wywala generalnie śmieci z pojazdów KM, brudnoskórych harmoszkarzy i innego tałatajstwa, które uprzykrza podróż KM w sposób znaczący, w zasadzie jest to jedna z nielicznych rzeczy, która faktycznie mnie zraża do podróżowania publicznymi środkami komunikacji. Co więcej - ci "ludzie" nawet nie mają biletów, a kanarstwo traktuje ich po macoszemu, jak nie można respektować od nich opłaty za usługę to powinno być ciche przyzwolenie na wpie**ol, na policję jeden z drugim taki nie pójdzie, a jak będą wiedzieli co ich czeka to się dwa razy zastanowią nim uprzykrzą życie innych pasażerów, w dodatku na ich koszt.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 28 sierpnia 2010, 21:51 
Uzależniony od forum :)

Kyo napisał(a):

To sobie wklej.
http://www.stat.gov.pl, znajdź sobie i wklej, ja Ci nie będę szukał.

Acha czyli strzelasz ślepakami a może gołąbkami.

Kyokushin napisał(a):

A jak myślisz z czego ma wnikać problem z emeryturami?
Po statsy, zapraszam również na witrynę GUS'u.

A co mają emerytury do korków przez przyjezdnych? :przestraszony:

Kyokushin napisał(a):
Wszystkie czyli żadne. Konkrety

Znajdź sobie w google jakie. Żądasz od kogoś konkretów a sam rzucasz hasła bez źródła. :przestraszony:

Najpierw piszesz że ma być zakaz wjazdu lub dorgi wjazd a potem że to jednak komunikacja ma być konkurencyjna?

Cena wygody dla każdego jest inna.

Ja wolę mieć igiełkę E24 i R129 i wozić dupę na codzień PKP ale mieć dwa rarytasy i szczerze mówiąc szkoda mi kasy na dupowóz, wole wydac na co innego. Dla każdego inny jest wyznacznik tego czy auto czy komunikacja. Dla mnie to zamiłowanie do motoryzacji większe niż potrzeba coedziennego wożenia dupy autem.

PostNapisane: 28 sierpnia 2010, 23:28 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
KotSylwester napisał(a):

Jeżeli ślepaki to dane z GUSu to życzę powodzenia.

KAŻDY jest w stanie sobie dane z GUSu zobaczyć, jeżeli Ty nie umiesz tego zrobić to tym bardziej nie powinieneś głosu w dyskusji zabierać, bo niby jak osoba nie umiejąca zdobyć trywialnych danych, może sugerować konkretne rozwiązania :) Żeby policzyć całkę, trzeba umieć dodawać.

Rozumiem że gdy rząd, bazując na danych np. dt. inflacji, podawanych przez GUS, tworzy budżet na przyszłe lata, to bazuje na ślepakach????? :rotfl: :rotfl:

KotSylwester napisał(a):
A co mają emerytury do korków przez przyjezdnych? :przestraszony:

Radek, skup się...

Ujemny przyrost naturalny wytworzy problem Twojej emerytury (trąbią o tym teraz w mediach) jak również spowoduje że ludzi nie będzie więcej a mniej, za czym idzie w prostej linii ilość samochodów.
Dochodzimy więc do tego, że jeżeli w chwili obecnej jesteśmy w tym punkcie w którym ilość mieszkańców jest zbliżona do tej z przez 10-15 lat, a Polska ma niski przyrost naturalny (nie wiem czy nie ujemny na chwilę obecną), to oznacza, że WIELE WIĘCEJ AUT NIE PRZYBĘDZIE, w stosunku do ilości jaka jest teraz, ponieważ auta są tak tanie, że każdy kto je chce, to już je ma.

Aut masz więcej niż 15 lat temu, bo 15 lat temu auta nie były tak dostępne. Nie było już aż tak źle jak przez rokiem 1989, ale nie było tak dobrze jak łatwo zdobyć samochód jak teraz.
15 lat temu nie każda rodzina miała auto a teraz nie dość że prawie każda rodzina ma auto, to w rodzinie każda pełnoletnia osoba ma swoje auto.

KotSylwester napisał(a):
Znajdź sobie w google jakie. Żądasz od kogoś konkretów a sam rzucasz hasła bez źródła. :przestraszony:

Dostałeś źródło ode mnie, bardziej konkretnego w Polsce nie ma.
GUS.
Dostałeś również adres do źródła. Wejdź sobie w zestawienia i popatrz.

Każdy tu obecny umie, ja umiem, ty też powinieneś umieć.

KotSylwester napisał(a):
Najpierw piszesz że ma być zakaz wjazdu lub dorgi wjazd a potem że to jednak komunikacja ma być konkurencyjna?

A czy coś sobie wzajemnie przeczy?

PostNapisane: 28 sierpnia 2010, 23:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Kyokushin, ale kwestia przyrostu naturalnego nijak ma się do liczby ludności w wawie.
Ludzie z wioski na podkarpaciu jadą za robotą np. do Rzeszowa, z lubelszyczyzny do Lublina etc, a do stolicy z całego kraju. I mimo że ludności w kraju może ubywać to w większych miastach będzie ich przybywać.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 08:45 

Kyokushin, po prostu rzucasz sloganami i rzuczasz GUS-em. Jak masz argument - dane GUS to je wklej. Jak nie wklejasz to strzelasz ślepakami. Znalazłeś dane to wklej - ja za Ciebie tego robić nie będę - masz DANE STATYSTYCZNE - to je wklej. Dodatkowo ubzdurałeś sobie że podważam dane GUS - chyba Ci się przyśniło - bo nigdzie tak nie napisałem - jak napisałem - to wklej.

Tylko pomyśl REALNIE:
Co ma przyrost naturalny (starzenie się społeczeństwa) do ilości aut w Wawie? Może mi powiesz? Chyba że uważasz że ludność nie napływa do Wawy? A jak się ma tówj ujemny przrost do STALE zwiększającej się liczny aut sprowadzonych i sprzedanych nowych? Pogubiłeś się trochę :)

Gumiś, ale tego Kyo już na stronach GUS nie znalazł.

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 09:14 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
KotSylwester napisał(a):
A jak się ma tówj ujemny przrost do STALE zwiększającej się liczny aut sprowadzonych i sprzedanych nowych?

A jaka jest liczba aut złomowanych? Może bilans nie wychodzi dodatni.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 09:54 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
Jak masz argument - dane GUS to je wklej

Więc sobie na stronie GUS'u znajdź, bo ja Ci szukał nie będę.
Znalazłem sobie, przeczytałem, zamknąłem stronę.
To że to jest na GUSie i że tak mówię, ma Ci wystarczyć, jak jesteś niedowiarek to sobie wejdź i poszukaj.

KotSylwester napisał(a):
Co ma przyrost naturalny (starzenie się społeczeństwa) do ilości aut w Wawie? Może mi powiesz? Chyba że uważasz że ludność nie napływa do Wawy? A jak się ma tówj ujemny przrost do STALE zwiększającej się liczny aut sprowadzonych i sprzedanych nowych? Pogubiłeś się trochę

Przeczytaj jeszcze raz i powiedz jak ma się Twoja wypowiedź do tego?.

Kyokushin napisał(a):
Ujemny przyrost naturalny wytworzy problem Twojej emerytury (trąbią o tym teraz w mediach) jak również spowoduje że ludzi nie będzie więcej a mniej, za czym idzie w prostej linii ilość samochodów.
Dochodzimy więc do tego, że jeżeli w chwili obecnej jesteśmy w tym punkcie w którym ilość mieszkańców jest zbliżona do tej z przez 10-15 lat, a Polska ma niski przyrost naturalny (nie wiem czy nie ujemny na chwilę obecną), to oznacza, że WIELE WIĘCEJ AUT NIE PRZYBĘDZIE, w stosunku do ilości jaka jest teraz, ponieważ auta są tak tanie, że każdy kto je chce, to już je ma.

Aut masz więcej niż 15 lat temu, bo 15 lat temu auta nie były tak dostępne. Nie było już aż tak źle jak przez rokiem 1989, ale nie było tak dobrze jak łatwo zdobyć samochód jak teraz.
15 lat temu nie każda rodzina miała auto a teraz nie dość że prawie każda rodzina ma auto, to w rodzinie każda pełnoletnia osoba ma swoje auto.

W powyższym masz wyjaśnione wszystko.

Mam teraz dla Ciebie pytanie:
KotSylwester napisał(a):
A jak się ma tówj ujemny przrost do STALE zwiększającej się liczny aut sprowadzonych i sprzedanych nowych?

Napisz a powiem Ci czy dobrze myślisz. No jak ma się?

Gumiś napisał(a):
Kyokushin, ale kwestia przyrostu naturalnego nijak ma się do liczby ludności w wawie.
Ludzie z wioski na podkarpaciu jadą za robotą np. do Rzeszowa, z lubelszyczyzny do Lublina etc, a do stolicy z całego kraju. I mimo że ludności w kraju może ubywać to w większych miastach będzie ich przybywać.

Gumiś, ma się, X lat temu ludzie też migrowali za robotą, tylko jechali PKP ;)
Przyrost naturalny dotyczy polski, więc ogólna pula ludzi będzie się kurczyć, czyli i migrować w skrócie mówiąc nie będzie komu, bo przyrost tyczy się i warszawy i reszty kraju z której do wawy ludzie migrują.

Zajrzyj na stronę GUS'u, tam są statystki (nie podam docelowych linków żeby kot sobie poszukał :)).

KotSylwester napisał(a):
Kyokushin, po prostu rzucasz sloganami i rzuczasz GUS-em.

GUS jest sloganem czy instytucją?
KotSylwester napisał(a):
Dodatkowo ubzdurałeś sobie że podważam dane GUS - chyba Ci się przyśniło - bo nigdzie tak nie napisałem - jak napisałem - to wklej.

KotSylwester napisał(a):

Czy źródło GUS to ślepaki?

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 10:55 

Widzę że Twoje argumenty są jak 15 latki przechodzącej okres buntu:

Jak ja Ci mowię że tak jest to tak jest.

Rzucaniem "tak jest w gusie" jest typowym dla forum hasłem jak znajdź sobie w Gusie. Jak masz dane to wklej - jak nie to dla mnie taki pitolenie jest o kant dupy putłuc.

Jak tak lubisz szukać w GUSIE. To sprawdź jak przez ostatnie 10 lat - wzbogaziło się społeczeństwo - ilość aut na jednego mieszkańca :) Potem sprawdź sobie pomiar ruchu w Wawie w 2000 i 2005 roku oraz progronozę na 2010 - powiem po Twojemu "Znajdź sobie a potem podyskutujemy"

:27:

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 12:35 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
Rzucaniem "tak jest w gusie" jest typowym dla forum hasłem jak znajdź sobie w Gusie. Jak masz dane to wklej - jak nie to dla mnie taki pitolenie jest o kant dupy putłuc.

Nie umiesz sobie sprawdzić czegoś na stronie GUS :27:

Chłop ponad 30 lat, niegłuipiai nie umie sobie znaleźć danych na stronie GUS'u :27:

KotSylwester napisał(a):
Widzę że Twoje argumenty są jak 15 latki przechodzącej okres buntu:

A Twoje jak 50'tki po klimakterium :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 12:43 

Kyo, bystry chłopak po studiach a nie wie że swoje argumenty się samemu udowoadnia a podaważa się argumenty osoby z którą się dyskutuje. Ale widzę że myślisz że ktoś za Ciebie będzie udowadniał Twoje argumenty? :oczami:

Widzę że skończyly Ci sie argumenty i zaczynaj się słowne przepychanki - jak zwykle.

To ułatwię Ci zadanie i zadam pytanie wprost:
Czy uważasz że jeżeli przyrost naturalny W Warszawie się zmniejsza - społeczeństwo się starzeje to liczba aut się nie zwiększy lub się zmniejszy?

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 12:46 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
Czy uważasz że jeżeli przyrost naturalny W Warszawie się zmniejsza - społeczeństwo się starzeje to liczba aut się nie zwiększy lub się zmniejszy?

Napisałem Ci jak ja uważam i jakim tokiem rozumowania się kierowałem i co z czego może wynikać w poprzednich postach.
A ty jak uważasz?

KotSylwester napisał(a):
Ale widzę że myślisz że ktoś za Ciebie będzie udowadniał Twoje argumenty? :oczami:

Podałem Ci źródło w którym wiarygodność moich argumentów możesz sobie potwierdzić.
Ktoś ma Cię uczyć korzystać ze strony GUS'u?

Nie odpowiedziałeś mi na kilka pytań:
Kyokushin napisał(a):
GUS jest sloganem czy instytucją?

Kyokushin napisał(a):
Czy źródło GUS to ślepaki?
Kyokushin napisał(a):
Mam teraz dla Ciebie pytanie:
KotSylwester napisał(a):

Napisz a powiem Ci czy dobrze myślisz. No jak ma się?

Odpowiesz?

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 12:59 

Przecież odpowiedziałem i to kilka razy... :przestraszony:

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 13:00 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
Przecież odpowiedziałem i to kilka razy... :przestraszony:

Nie odpowiedziałeś, wskaż więc proszę odpowiedzi na pytania.
Wiem że masz problem z korzystaniem z witryny GUS'u, może i tu zapomniałeś wcisnąć 'wyślij'.

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 13:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
No cudnie.
Czemu rozwazacie przyrost naturalny, jesli Wawa to nie tylko mieszkancy, ale jednak dosc specyficzne miasto - z racji przyjezdnych i osob, ktore musza zalatwic tutaj sprawy (bo tu sa duze firmy, tu sa urzedy itp)
Ilosc samochodow w Wawie (biore pod uwage Wawe z przyleglosciami) to nie tylko samochody mieszkancow ale tez samochody sluzbowe. (wiec nie ma przeciwskazan, zeby na jednego, pracujacego mieszkanca przypadaly 2 samochody)

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 13:07 
Administrator

greenevil napisał(a):
Ilosc samochodow w Wawie (biore pod uwage Wawe z przyleglosciami) to nie tylko samochody mieszkancow ale tez samochody sluzbowe. (wiec nie ma przeciwskazan, zeby na jednego, pracujacego mieszkanca przypadaly 2 samochody)

Oczywiście.
Badany przyrost naturalny obejmuje całą PL, więc jeżeli w całej PL nie wzrasta liczba mieszkańców, to i nie wzrośnie wyraźnie liczba samochodów (już jesteśmy w punkcie, że auto ma każdy kto chce, auta są ogólnodostepne).

Jeżeli będziemy iść tokiem rozumowania, że przy ujemnym wzroście naturalnym będzie rosnąć liczba aut w warszawie, to stwierdzimy że w Warszawie będzie ludzi bardzo mocno przybywać.
Jeżeli przyrost naturalny określa cały PL, będzie to oznaczać że w końcu będzie tylko Warszawa, poznikają wsie, małe miasteczka. (mamy jakąś ogólną pulę ludzi w PL)
Zahacza to o granice absurdu.

Uwzględniając migrację mieszkańców PL do Wawy, przy ujemnym wzroscie naturalnym, nie trudno przyjąć wniosek że liczba aut, nie będzie mocno wzrastać (mniej osób rodzi się w PL, mniej rodzi się w wawie, auto ma już każdy kto chce).
Drugim argumentem jest to (który potwierdził Kot), że nie wszyscy pracują w centrum a firmy mają tendencję do przenoszenia swoich biur poza centrum lub pod Warszawę, w centrum zostawiając jakiś oddział "reprezentacyjny", co spowoduje lepsze rozmieszczenie migrującej ludności lub wyrówna kierunki wjazd/wyjazd z Warszawy o kulminacyjnych porach.

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 14:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
Kyokushin, obawiam sie, ze Twoje zalozenie dotyczace liniowej zaleznosci ilosci samochodow do ludnosci w Wawie jest bledne ;)
I nie mowie tylko o centrum Default City, wez pod uwage. Konia z rzedem temu, kto jadac np dolinka o 8 rano nie klnie pod nosem. (to w ramach migracji firm z centrum)

co do rozwoju natezenia ruchu:
http://www.siskom.waw.pl/nauka-gpr.htm

pzdr
GreenEvil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 567 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1