BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 01:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 10:47 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
bierute napisał(a):
cała epidemia była... jak zaraza...

bierute napisał(a):
to "inni szatani" spowodowali nienawiść narodu

O te klimaty mi chodzi :)
zaraza, szatany, wiara w cuda gospodarcze, obiecanki :)

bierute, zwyczajnie dajecie się robić w trąbę :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 11:02 
Zacna persona forum

jiGsaw napisał(a):
Ty tak na poważnie?

te [nie przeklinamy] z pisu jakby rządzili to Polska rozwijałaby sie rocznie na poziomie -17% PKB, a tak dzięki działaniom ministra Rostowskiego i premiera Tuska mamy dodatni wzrost gospodarczy! Na znak walki z kryzysem odchudzili administracje rządową, zwolnili 35% urzędników, jesteśmy wyspą w Europie! Powstają pływalnie, boiska, nowe drogi i autostrady, złotówka rośnie w siłę przez to Polacy mogą wyjechać zagranice na wakacje, eksporterzy sprzedają coraz więcej towarów, to jest cud! Skarbówka poprawiła ściągalność podatków częstymi kontrolami, przedsiębiorcy się cieszą, to jest prawdziwy rząd który myśli liberalnie i ma gotowe recepty na wszystkie bolączki Polaków, a Pani Hania Waltz jest bardzo mądrą kobietą!

Ostatnio edytowano 24 lipca 2009, 11:19 przez A, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 11:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Kyokushin napisał(a):
Forza napisał(a):
Społeczenstwem (tym mniej rozumnym i bardziej podatnym na propagande) latwo sterowac.
Forza napisał(a):
. Smieje sie z ich odruchow psow Pawlowa, ze zostali tak wyuczeni, by szczekac

Nic dodać nic ująć.
Takiej indoktrynacji i zacietrzewienia jak u elektoratu PO to nigdy jeszcze nie widziałem.
Mohair Berettas to przy tym pestka.

Hmmm, rozumiem, że ci Państwo z kamieniami to zacietrzewiony elektorat PO
lol

Kyokushin napisał(a):
Przyznam jednak że w kwestii psychomanipulacji tłumem PO nieźle to rozegrało.
Nie ważne co zrobią - elektorat ich popiera. Całkowite wyłączenie myślenia.

Rozumiem, że PO zmanipulowało tłumem kupców, którzy zasiedlali bezprawnie cudzą własność i ten zmanipulowany przez PO tłum, zaczął rzucać kamieniami w policję
lol

Kyokushin napisał(a):
Nie odnoszę się do tej konkretnej sytuacji.
Polityka ma to do siebie że nie można na nią patrzeć z jednego punktu osi czasu, ale trzeba patrzeć z całej płaszczyzny, wtedy widać kto jest kto, dlaczego pewne rzeczy mają miejsce, z czego wynikają (bardzo dobry przykład to HGW i TVN).

A do jakiej sytuacji się odnosisz? Do zwycięstwa PO w wyborach? Czyli rozumiem, że w poprzednich dla odmiany to PiS zmanipulował tłumem wyborców. mhm

No tak, HGW i TVN. Powiedz, gdzie złamano prawo?
A może jest tak, że HGW "ma" TVN, PiS "ma" Radio Maryja, a Libertas "miał" TVP.
Do stwierdzenia, że różne media wspierają różne siły polityczne, nie trzeba wcale wielkiej zmyślności. To niestety naturalny stan rzeczy i chyba każdy potrafi jednak troche informacje filtrować.
Sytuacja z tendencyjnością TVNu jest wiadoma, ale też widać, że "salon" nieco z musu popierał PO i szuka jak może nowych faworytów. Przyjrzyj się sytuacji SD, Olechowskiego i Piskorskiego oraz Joli Kwaśniewskiej. To będą odbiorcy łaski TVNu i całego salonu w najbliższych wyborach. I mam nadzieję, że ktoś sobie jednak z nimi poradzi, choćby nawet tak, jak i swego czasu z cimoszewiczem.

Kyokushin napisał(a):

Forza napisał(a):
Nie bronie kupcow, ale dlaczego wyzywa sie LUDZI, RODAKOW od holoty, bydla? Dlaczego taka nienawisc polaczona z oblakaniem funkcjonuje w umyslach?

To jest właśnie działanie PO. Napuść pieski na innych, niech tam się wyszczekają.
Masa musi mieć cel, masa musi kogoś nienawidzieć. Masa i tłum nie będzie popierać kogoś i widzieć elementu twórczego.
Tłum musi mieć wroga, więc trzeba im wroga stworzyć, najlepiej niech to będzie nasz wróg - czyli w przypadku PO, będzie to PIS.
Tak więc, zaszczepili nienawiść do PIS, poto aby tłum czuł pozór zjednoczenia. Wyszczeka się na PIS to nie będzie szczekał na swojego pasterza, czyli PO.

Ja tam widziałem tłum krzyczący na policjantów i ciskający obelgi pod adresem rządu Tuska.
Ale rozumiem, że według Ciebie ta banda spod KDT jest właśnie oświeconą częścią społeczeństwa, która nie poddaje się manipulacji PO
:rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 11:24 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
qqiz napisał(a):

Zaczynasz dochodzić do sedna:

qqiz napisał(a):
tłum, zaczął rzucać kamieniami w policję

qqiz napisał(a):
Ale rozumiem, że według Ciebie ta banda spod KDT jest właśnie oświeconą częścią społeczeństwa, która nie poddaje się manipulacji PO

Ktoś kogoś zrobił w trąbę. Myślę że trafiła tu kosa na kamień.

Obrazek
Ci młodzi ludzie zdecydowanie nie wyglądają na elektorat PIS :)
Choć może się mylę :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 11:58 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
qqiz napisał(a):

qqiz napisał(a):

qqiz napisał(a):

Obrazek

przecież to te bydło kupcy z KDT! co za motłoch rzuca kamieniami!! SKANDAL

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 12:20 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
qqiz napisał(a):

qqiz napisał(a):

qqiz napisał(a):

Obrazek

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Widzę, że potrafisz rozpoznać wyborcę PO z daleka. Widzisz to w oczach? A może jakiś charakterystyczny grymas twarzy?
No i ta kosa na kamień. :rotfl:
Chyba zbyt skomplikowana metafora jak dla mnie:(
poddaje się

No i zacytuję wczorajszą myśl dnia : "a odwalcie wy się od PiSu"
:rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 12:29 
Administrator

qqiz napisał(a):
Widzę, że potrafisz rozpoznać wyborcę PO z daleka.

Kurwików w oczach nie widzę :)

Ale za to przelgądam internet:
http://www.dziennik.pl/opinie/article41 ... Waltz.html

Natomiast co do PIS'u - powinni zostawić kupców i hgw samym sobie, niech się między sobą gryzą, poco im taki elektorat, wystarczy im rydzyk i jego pretorianie...

Ostatnio edytowano 24 lipca 2009, 12:33 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 12:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Kyokushin napisał(a):

hahahahahahaha... dlaczego przypomina mi to sytuację, kiedy na wiecu PISu pojawi sie kamera telewizyjna???

hahahahahahahaha... Kyo, mylisz się. teraz juz wiesz... :rotfl: :rotfl:

Kyokushin napisał(a):
bierute napisał/a:
cała epidemia była... jak zaraza...

bierute napisał/a:
to "inni szatani" spowodowali nienawiść narodu

O te klimaty mi chodzi :)
zaraza, szatany, wiara w cuda gospodarcze, obiecanki :)

bierute, zwyczajnie dajecie się robić w trąbę :)

a Ty z ta trąbą i trąba... a przecież "inni szatani", zaraza, cuda, wierzenia, zabobony i obiecanki to domena PISu...

konkludując:

"a odwalcie wy się od PiSu"

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 12:32 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
qqiz napisał(a):
Widzę, że potrafisz rozpoznać wyborcę PO z daleka.

Kurwików w oczach nie widzę :)

Ale za to przelgądam internet:
http://www.dziennik.pl/opinie/article41 ... Waltz.html

Brawo!
Jako anty salon i anty manipulant, powołujesz się na słowa Piskorskiego.
To żeś sobie wybrał autorytet;)

Ten pan nadaje się chyba do szkoleń z zakresu wygrywania w kasynach

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 12:35 
Administrator

Nigdzie nie napisałem że jestem anty :)

Wystarczy przeszukać net żeby wiedzieć czyim kupcy byli elektoratem i że PO a link który dałem to jedno ze źródeł, w dodatku Wasz ex-bożyszcz Paweł Piskorski :)

bierute napisał(a):
a Ty z ta trąbą i trąba... a przecież "inni szatani", zaraza, cuda, wierzenia, zabobony i obiecanki to domena PISu...

Nie przypominam sobie żeby Jarek z Lechem obiecywali jakieś cuda :)

http://www.platforma.org/pl/program/
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 12:44 
Uzależniony od forum :)

Kyokushin napisał(a):
Nie przypominam sobie żeby Jarek z Lechem obiecywali jakieś cuda :)

a między innymi 3 mln mieszkań, które mieli wybudować :?: zostało tylko 3 mln pustych po emigrantach :]

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 12:46 
Administrator

Są? Są. Stan magazynu się zgadza :rotfl:

Czytam sobie program PO.
Kurcze, ekstra partia, fajny program :) Tylko gęby nie te.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 13:54 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Niektórzy mają tu niewątpliwy talent wpieprzenia polityki w każdy wątek .

HGW zrobiła to, co powinien zrobić każdy gospodarz, dbający o mienie - nieważne, czy pochodzący z PiSu, PO czy z Partii Krasnoludków. To jest zakichany obowiązek burmistrza/prezydenta, aby gospodarował nieruchomościami zgodnie z zasadami prawidłowej gospodarki, wynika to z ustawy. Fakt, że jest to pojęcie nieostre, no ale zgodzicie się, że skoro termin umowy najmu minął, obowiązkiem właściciela jest dopilnowanie, aby nieruchomość z powrotem znalazła się w jego władaniu, prawda? Każdy dobry gospodarz by tak postąpił. A zatem skończyła się umowa? Do widzenia, opuszczamy nieruchomość, chyba że obie strony umówią się inaczej.

Nie znam tej sprawy dokładnie, tak jak i żaden z Was, ale jeśli prawdą jest, że prezydent coś robił w kierunku zapewnienia handlarzom innych nieruchomości, to już jest dużo. Bo władze nie mają takiego obowiązku. Mają gospodarować mieniem publicznym zgodnie z zasadami prawidłowej gospodarki, a to czasami oznacza usunięcie jednego podmiotu i oddanie nieruchomości w najem/dzierżawę innemu podmiotowi. Choćby dlatego, że ten drugi zaoferował inny, wyższy czynsz, albo ogólnie lepsze warunki. Zasadą jest, że nieruchomości oddawane są w najem/dzierżawę w drodze przetargu, tryb bezprzetargowy jest wyjątkiem, uzależnionym od dobrej woli właściciela (i od spełnienia określonych przesłanek). Z tego, co się orientuję, handlarze z KDT i tak już wiele razy skorzystali na tym, że dostawali tę nieruchomość w dzierżawę bez przetargu.

Sam fakt powoływania się handlarzy na zapewnienia i obiecanki miasta nie zwalnia ich z myślenia i z ryzyka związanego z prowadzeniem działalności gospodarczej.

Mi się po prostu w pale nie mieści, że według niektórych właściciel nie może swobodnie w sposób legalny dysponować swoją rzeczą.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 14:04 
Pierwsze kroki

Fitolt napisał(a):
Forza Rozumiem Twoje podejscie do tematu, chcesz być na swoj sposob obiektywny, być opozycją i dla PiSu i dla PO. Ok, jest w tym poniekąd jakieś wyjście. Ale.. Krytykujesz wszystkich, polityków zdecydowanie bardziej, kupców dośc delikatnie. Nie do końca widze tu obiektywne podejscie do tematu.

Jesli moje podejscie nie jest obiektywne to kogo jest w tym temacie? Spojrz na posty,ktore wyzywaja kupcow. To ma byc obiektywizm? Ja mowie jak jest i dalem odnosniki do tekstow dziennikarzy, ktorzy obiektywnie opisali sprawe.
Ponadto nie ukrywam, ze gardze scena polityczna, ale blizej mi do PIS i UPR niz do dawnej Unii Wolnosci, KLD i innego scierwa, ktore przeksztalcilo sie w PO.

Platforme stworzyly sluzby. Olechowski, Czepinski (do czego sie ostatnio sam przyznal).

Fitolt napisał(a):
Mówisz ze forum BMW, to nie forum do dywagacji na takie tematy. A sam sie tu rozpisałeś jak nikt. Hipokryzja?

Nadintepretacja.

Fitolt napisał(a):
BTW. Jesli ja wplace na konto kompanii prezydenckiej Kropiwnickiego (Prezydent Łodzi) xxx zł. I teraz on zatwierdzi decyzje o przyznaniu na budowe parku przed moim blokiem, który ma być własnoscia mieszkańcow ileś tam set tysiecy. To to też korupcja? Żartujesz :)
Nie wszystko jest takie proste i jednoznaczne jak Ci sie wydaje.

Naiwnosc ludzka rzecz, ale zeby tak... Tak slepo ufasz mediom i politykom? TO BIZNES.

Fitolt napisał(a):
A co do przetargu. To zamiast zatrudniać ochrone wydajac 166 tys. Mieli puśić kupców "luzem" żeby zniszczyli własności za x razy wiecej, tak? Przynajmniej z tych pieniedzy był pożytek. Bo zapewnił ludziom w jakiś tam sposob wiecej bezpieczenstwa. Nie pozwolił tej Hołocie rozhulać sie a dobre.

Widac ze nie znasz zupelnie prawa. Od tego jest policja!

Pułkownik Zuber napisał(a):
Bo są Hołotą i bydłem.

To ma byc jezyk milosci wedlug PO? :) Niesiolowski, Kutz, Paligłup - imponuja Ci, ze poslugujesz sie ich plugawym jezykiem? Z nich czerpiesz wzorce? Oni dla Ciebie nie sa holota, bydlem?

Nie Waltz a sądy. I bardzo słusznie że kamienice wracają do prawowitych właścicieli.

Nie sady a Waltz. Sady same nie rozpatruja takich spraw. Skoro ziemie trzeba oddawac prawowitym wlascicielom, to co z "wypedzonymi" Niemcami? Tez im trzeba zwrocic ziemie, domy? Tak uwazasz?

Forza napisał(a):
Kto wie, ze szefowie TVN wplacali pieniadze na konto wyborcze Gronkiewicz Waltz w wyborach prezydenckich?

Ja tego nie wiem. Podaj źródło, dowody, cokolwiek co potwierdzi Twoje słowa.

Domyslam sie, ze Ty nic nie wiesz o powiazaniach w polityce, umiesz tylko awatar z glupia morda wkleic.
Zrodlo: http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/ ... z-,39987,1

Gdy było białe miasteczko to nie było wyroku sądu. Tam trzeba było rozmawiać. Tu trzeba było wykonać wyrok sądu.

bierute napisał(a):
a przecież "inni szatani"

Tak zawziecie to cytujesz a wiesz chociaz z kogo ten cytat jest? Kaczynski cytowal Kornela Ujejskiego, poete romantycznego.

Sylwek_ch napisał(a):
a między innymi 3 mln mieszkań, które mieli wybudować :?: zostało tylko 3 mln pustych po emigrantach :]

3 miliony mieszkan mialy byc wybudowane w ciagu 8 lat. PIS rzadzil dwa lata. Przypominasz sobie ile kilometrow autostrad obiecalo PO?
A ludzie wyjechali przez PIS, tiaaaa. Teraz juz wszyscy powracali :rotfl:

"Już wkrótce Polacy zaczną wracać z emigracji, bo praca tu będzie się opłacać. Będą nas leczyć dobrze zarabiający lekarze i pielęgniarki, dobrze zarabiający nauczyciele będą uczyć nasze dzieci, dobrze zarabiający policjanci będą dbać o nasze bezpieczeństwo. Przy polskich drogach wyrosną nowoczesne stadiony i pływalnie. Czy to możliwe? Udało się w Irlandii, dlaczego ma nie udać się w Polsce? Przecież Polacy to wielki i mądry naród. Polskę też stać na swój cud gospodarczy." D. TUSK

Tusk ma dar, sprawia ze glupcy czuja sie madrzejsi.

Qqiz, nie jestes przypadkiem z forum PO? Chyba kojarze wlasnie Twoj nick i posty pochwalne na czesc Tuska i Platformy Obywatelskiej.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 14:14 
Administrator

Myśle że każdy kto miał coś napisać to napisał, każdy ma pogląd na to jaki ma, każdy go wyraził a teraz temat zszedł znowu na PO vs. PIS, na dodatek zaczęło się zapętlenie - każdy powtarza to samo w momencie jak wyskoczy gościu który nie czytał od początku.

Temat zamykam.

:44:

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1