Fitolt napisał(a):
Forza Rozumiem Twoje podejscie do tematu, chcesz być na swoj sposob obiektywny, być opozycją i dla PiSu i dla PO. Ok, jest w tym poniekąd jakieś wyjście. Ale.. Krytykujesz wszystkich, polityków zdecydowanie bardziej, kupców dośc delikatnie. Nie do końca widze tu obiektywne podejscie do tematu.
Jesli moje podejscie nie jest obiektywne to kogo jest w tym temacie? Spojrz na posty,ktore wyzywaja kupcow. To ma byc obiektywizm? Ja mowie jak jest i dalem odnosniki do tekstow dziennikarzy, ktorzy obiektywnie opisali sprawe.
Ponadto nie ukrywam, ze gardze scena polityczna, ale blizej mi do PIS i UPR niz do dawnej Unii Wolnosci, KLD i innego scierwa, ktore przeksztalcilo sie w PO.
Platforme stworzyly sluzby. Olechowski, Czepinski (do czego sie ostatnio sam przyznal).
Fitolt napisał(a):
Mówisz ze forum BMW, to nie forum do dywagacji na takie tematy. A sam sie tu rozpisałeś jak nikt. Hipokryzja?
Nadintepretacja.
Fitolt napisał(a):
BTW. Jesli ja wplace na konto kompanii prezydenckiej Kropiwnickiego (Prezydent Łodzi) xxx zł. I teraz on zatwierdzi decyzje o przyznaniu na budowe parku przed moim blokiem, który ma być własnoscia mieszkańcow ileś tam set tysiecy. To to też korupcja? Żartujesz

Nie wszystko jest takie proste i jednoznaczne jak Ci sie wydaje.
Naiwnosc ludzka rzecz, ale zeby tak... Tak slepo ufasz mediom i politykom? TO BIZNES.
Fitolt napisał(a):
A co do przetargu. To zamiast zatrudniać ochrone wydajac 166 tys. Mieli puśić kupców "luzem" żeby zniszczyli własności za x razy wiecej, tak? Przynajmniej z tych pieniedzy był pożytek. Bo zapewnił ludziom w jakiś tam sposob wiecej bezpieczenstwa. Nie pozwolił tej Hołocie rozhulać sie a dobre.
Widac ze nie znasz zupelnie prawa. Od tego jest policja!
Pułkownik Zuber napisał(a):
Bo są Hołotą i bydłem.
To ma byc jezyk milosci wedlug PO?

Niesiolowski, Kutz, Paligłup - imponuja Ci, ze poslugujesz sie ich plugawym jezykiem? Z nich czerpiesz wzorce? Oni dla Ciebie nie sa holota, bydlem?
Nie Waltz a sądy. I bardzo słusznie że kamienice wracają do prawowitych właścicieli.
Nie sady a Waltz. Sady same nie rozpatruja takich spraw. Skoro ziemie trzeba oddawac prawowitym wlascicielom, to co z "wypedzonymi" Niemcami? Tez im trzeba zwrocic ziemie, domy? Tak uwazasz?
Forza napisał(a):
Kto wie, ze szefowie TVN wplacali pieniadze na konto wyborcze Gronkiewicz Waltz w wyborach prezydenckich?
Ja tego nie wiem. Podaj źródło, dowody, cokolwiek co potwierdzi Twoje słowa.
Domyslam sie, ze Ty nic nie wiesz o powiazaniach w polityce, umiesz tylko awatar z glupia morda wkleic.
Zrodlo:
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/ ... z-,39987,1Pułkownik Zuber napisał(a):
Gdy było białe miasteczko to nie było wyroku sądu. Tam trzeba było rozmawiać. Tu trzeba było wykonać wyrok sądu.

bierute napisał(a):
a przecież "inni szatani"
Tak zawziecie to cytujesz a wiesz chociaz z kogo ten cytat jest? Kaczynski cytowal Kornela Ujejskiego, poete romantycznego.
Sylwek_ch napisał(a):
a między innymi 3 mln mieszkań, które mieli wybudować

zostało tylko 3 mln pustych po emigrantach
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
3 miliony mieszkan mialy byc wybudowane w ciagu 8 lat. PIS rzadzil dwa lata. Przypominasz sobie ile kilometrow autostrad obiecalo PO?
A ludzie wyjechali przez PIS, tiaaaa. Teraz juz wszyscy powracali
"
Już wkrótce Polacy zaczną wracać z emigracji, bo praca tu będzie się opłacać. Będą nas leczyć dobrze zarabiający lekarze i pielęgniarki, dobrze zarabiający nauczyciele będą uczyć nasze dzieci, dobrze zarabiający policjanci będą dbać o nasze bezpieczeństwo. Przy polskich drogach wyrosną nowoczesne stadiony i pływalnie. Czy to możliwe? Udało się w Irlandii, dlaczego ma nie udać się w Polsce? Przecież Polacy to wielki i mądry naród. Polskę też stać na swój cud gospodarczy." D. TUSK
Tusk ma dar, sprawia ze glupcy czuja sie madrzejsi.
Qqiz, nie jestes przypadkiem z forum PO? Chyba kojarze wlasnie Twoj nick i posty pochwalne na czesc Tuska i Platformy Obywatelskiej.