BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 05:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dopalacze
PostNapisane: 29 października 2010, 00:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Jako, że jestem wybitnie skiśnięty, to nie chce mi się cytować. Adam i qqiz - naprawdę chciałbym żyć w Waszym świecie, szkoda, że jest nierealny dla gatunku Homo Sapiens.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 października 2010, 08:44 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Witam
Oleczek napisał(a):
I kółko się zamyka. W końcu i tak wyjdzie na to, że to podatnik zapłaci za wybryk takiego delikwenta - czy to za leczenie czy pobyt w więzieniu (skoro nie zapłaci i nie odpracuje). :rotfl:

Załóżmy że nie ma pieniędzy i uchyla się od odpracowania (w dup.e ma powiedzmy ,odśnieżanie chodników o 4 rano)
Nie stawia się 3 razy nie ma usprawiedliwienia. Do widzenia idziesz do paki. I trafia taki 24 latek ,młodociany pierwszy raz osadzony do oddziału penitencjarnego np. w Nysie .
Jeśli miał kasę na bardzo drogi dopalacz , to jego życie na zewnątrz zdecydowanie różni się od tego w więzieniu . Mała śmierdząca cela, usrany kibel ,6 metrów kwadratowych na 4osoby , a nowi towarzysze w celi jeden pochlastał żyletką żonę ,drugi zgwałcił sąsiadkę a trzeci to w ogóle nie kuma że jest w więzieniu. Szybko go zabrali , na jego miejsce do celi trafił prosto ze śledczaka, wielki łysy kark za rozboje i haracze. Uwierz mi w takim doborowym towarzystwie 24latek który generalnie nigdy nikomu nie zrobił krzywdy, zajmie najniższy poziom w hierarchii celi.
Przeżyje taki szok termiczny że zrobi wszystko aby wyjść i nigdy tam nie wrócić.
Będzie miał sporo szczęścia jeśli nie trafi na mocno „wygłodniałych seksualnie typów” inaczej szybko nauczy się robić loda. Psychologia celi jest taka zostałeś cwelem robisz co do ciebie należy i tylko my w celi wiemy kim jesteś. Opór ? Dowiadują się wszyscy ,na spacerniku wieści się szybko rozchodzą.
Oczywiście szybko stanie na wokandę i zostanie wypuszczony na zewnątrz . Dostanie kuratora i obowiązek spłaty długu wygenerowanego swoją głupotą. Do odpracowania nadal pozostaje mu 5000zł . Myślisz że się nie stawi do pracy ? Weźmie dopalacz i przepadnie na 3 dni?
Procedura prosta, albo cała kwota albo odpracowanie i najniższa krajowa -przelicznikiem.
Opcje:
Albo zapłacą rodzice, przyjaciele, babcia........
Albo będzie grzecznie odpracowywał w zieleni miejskiej.........
Ale na pewno zrobi wszystko aby ponownie nie trafić do do celi.

Schemat prosty .
Naturalnie ponieśliśmy koszta osadzając go w więzieniu. Myślę jednak że było warto ,24latek zrozumiał że za głupotę trzeba płacić. Dźwiga nowy bagaż doświadczeń i przede wszystkim dowiedział się co może spotkać każdego .

Pisałem kiedyś.........Może dożyję czasu kiedy będę mógł legalnie kupić dobrą uprawianą z zasadami marihuanę . Usiąść spokojnie w domowym klimacie ,puścić ulubioną muzykę i strzelić z lufy. Pośmiać się, odprężyć a na koniec porządnie wyspać.
Na ten moment mogę legalnie kupić denaturat ,benzol ,podpałkę do grilla, płyn do spryskiwaczy (zimowy daje czadu) przynieść do domu i powoli lub szybko się podtruwać.

Mam wolną wolę i sumienie ,jestem osobą myślącą . Wrodzony instynkt samozachowawczy i odruchy obronne organizmu podpowiadają co złe i kiedy przegięliśmy. (jeśli ktoś nie jest tego świadomy powinien być leczony psychiatrycznie)
Niestety sąsiad ma odmienne poglądy ( eutanazja grzech , aborcja grzech , sex grzech ,zioło grzech, jestem przedsiębiorczy ,zarabiam grzech itd).….. ale wziąć relanium 2 tabletki to nie grzech ,albo wypić "kielona" przed w trakcie i po kolędzie tak tradycja) Spoko ja nie zabraniam mu się modlić ,chodzić do kościoła,z procesją ,na różaniec ,słuchać radia Maryja. Nie zabraniam mu tworzyć wspólnoty i spotykać w moherowym gronie.

Dlaczego on z przewaga stanowiąca większość może manipulować moim życiem, nakazywać i zabraniać. Ubezwłasnowolnia mnie i to jest ok ?

W torebce nie możesz mieć ani grama marihuany , znajdą u ciebie masz przechlapane ,wyłowią spalonego masz przechlapane . A moher może mieć całą torebkę relanium ,i brać kiedy chce .Bo świat jest okrutny „muszę się wyciszyć, dzisiaj wezmę dwie tableteczki i się wyśpię” Ale jeszcze pójdę do kościoła …........... „To piękne brzmienie organ, gdy jestem wyciszony i oglądam te stare freski na ścianach kościoła jestem bliżej Boga ” ….relanium mi pomaga.

Znowu poza tematem... :)

Pozdrawiam Krzysiek

PostNapisane: 29 października 2010, 09:30 
Forumowicz

jiGsaw napisał(a):
Jako, że jestem wybitnie skiśnięty, to nie chce mi się cytować. Adam i qqiz - naprawdę chciałbym żyć w Waszym świecie, szkoda, że jest nierealny dla gatunku Homo Sapiens.

W jakim sensie nie realny? W tym momencie mnie zaskoczyłeś :szok:

PostNapisane: 29 października 2010, 09:40 
Przyjaciel forum

Nie jest realny, bo zbyt duża wolność doprowadziłaby do przepełnienia więzień. Nie wiem jak to sobie wyobrażasz, nie wiem jak chciałbyś wyznaczyć granice wolności i jej przekraczania dla tak wielu ludzkich poglądów. Nie ma dla nas lepszej drogi jak wybrana demokratycznymi wyborami, niestety mniejszość musi być pokrzywdzona i się dostosować do większości jak chce z nimi żyć. Jakbym miał pewność, że każdy - ćpając nie będzie tego robił w moim obrębie (np. nie będę musiał tego wdychać w postaci dymu), że nie odbije mu palma na haju i nie zrobi w jakikolwiek sposób krzywdy mi, bądź moim znajomym, czy nie naruszy dobra w.w. osób to byłbym gorącym zwolennikiem legalizacji. Tak samo w przypadku broni palnej i wielu innych kontrowersyjnych rzeczy.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 29 października 2010, 09:49 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Brak logiki w tym rozumowaniu. Dlaczego niby teraz, przy przytłaczającej już ilości zakazów i regulacji oraz rozrośniętym aparacie przymusu więzienia są mniej przepełnione niżby byłyby w normalnym i prostym (a przez to zrozumiałym dla każdego cepa) systemie? :oczami:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 29 października 2010, 10:05 
Forumowicz

jiGsaw napisał(a):
Nie jest realny, bo zbyt duża wolność doprowadziłaby do przepełnienia więzień. Nie wiem jak to sobie wyobrażasz, nie wiem jak chciałbyś wyznaczyć granice wolności i jej przekraczania dla tak wielu ludzkich poglądów.

Nic nie wskazuje na to by się tak stało. Istnały/istnieja takie państwa w których nie było nic szczególnie odbiegającego od normy. Wiadomo, mamy konkretne prawo i trzeba się do niego dostosować. Dziś praktycznie każdy nasz krok jest normowany milionami przepisów. Pamiętaj że prócz prawa pisanego istnieje prawo zwyczajowe, zasady moralne, kultura itd. a za rażące ich narauszenie grożą nie mniej dotkliwe kary narzucone przez społeczeństwo. Nie można przyjmować że człowiek jest bezmózgim bydłem które bez szeregu nakazów i zakazów nie umiał by się zachować. Im więcej durnych przepisów tym mniejszy szacunek do prawa. Dziś sporą ich część uważa się za dobry żart a to co wyprawiają biurokraci z Brukseli traktuje się z przymrużeniem oka. Zdziwienie następuje gdy ktoś postanowi je wyegzekwować. Po co nam to wszystko?
jiGsaw napisał(a):
Nie ma dla nas lepszej drogi jak wybrana demokratycznymi wyborami, niestety mniejszość musi być pokrzywdzona i się dostosować do większości jak chce z nimi żyć.

Bardzo ciekawa teoria. Z twojej wypowiedzi można wnioskować że jesteś demokrata jednak nie rozumiesz istoty demokracji. Oczywiście zgadzam się z Tobą po części z tym że ja demokracje uznaje za jeden z gorszych możliwych ustrojów.
jiGsaw napisał(a):
Jakbym miał pewność, że każdy - ćpając nie będzie tego robił w moim obrębie (np. nie będę musiał tego wdychać w postaci dymu), że nie odbije mu palma na haju i nie zrobi w jakikolwiek sposób krzywdy mi, bądź moim znajomym, czy nie naruszy dobra w.w. osób to byłbym gorącym zwolennikiem legalizacji.

Znów się powtarzamy, to samo mamy po alkoholu. Człowiek zachowuje sie nie racjonalnie i agresywnie. Czyli idąc ta drogą powinien być zakazany. Ja na natomiast z badań empirycznych z "narkotykami" mam inne doświadczenie, wręcz przeciwne. Z góry mówię że nie ze wszystkimi bo chemii nigdy nie ruszyłem. Idąc Twoim tokiem rozumowania te narkotyki powinny być legalne. Dlaczego nie są a alkohol jest?

PostNapisane: 29 października 2010, 10:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
adas,zaloz partie,wygraj wybory i wproadz nowe prawo legalizujace to co mowisz
my trzymamy kciuki a ty do roboty ,w koncu przestaniesz zasrywac forum
powodzenia

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 29 października 2010, 11:32 
Specjalista

Witam
jiGsaw, Kiedyś w innym temacie ,bardzo podobnym poznałem Twoje stanowisko szanuję to jesteś wolny ...niczego nie nakazuję Ci ani nie zabraniam.

jiGsaw napisał(a):
Jakbym miał pewność, że każdy - ćpając nie będzie tego robił w moim obrębie (np. nie będę musiał tego wdychać w postaci dymu), że nie odbije mu palma na haju i nie zrobi w jakikolwiek sposób krzywdy mi, bądź moim znajomym, czy nie naruszy dobra w.w. osób to byłbym gorącym zwolennikiem legalizacji.

Byłbyś ale nie jesteś ,wyimaginowane obawy ,Twój światopogląd stawiają Cię po stronie ludzi którym po protu odpowiada ograniczona wolność.
Więc w ogóle bądźmy za zakazem wpuszczania angielskich kierowców do kraju bo może im się pomieszać i zostaniesz poszkodowanym w czołowym zderzeniu .Zabrońmy chodzić ulicami bez kasku bo ktoś może rzucić ceówką z dachu. Zabrońmy latać smoltami bo ten może spaść na twój dom. Zabrońmy się opalać ,bo jak zaśniesz na plaży albo przesadzisz ,zjarasz się i będziesz potrzebował pomocy medycznej . W ogóle zabrońmy wychodzić na słońce bo grozi nam udar i na mróz bo odmrozimy sobie ręce.

Można by tak bez końca ....... Gdy towarzystwo zbiorowo na weselu się skuje wódą ,impreza udana ... nikt tu nie powie o zagrożeniach . W boksie tłuką się po gębach ... widowisko jest super , nikt nie mówi o skutkach ubocznych. Kaskader może wyczyniać cuda na pograniczy śmierci ...piękne , ma talent. On może! wszyscy patrzą , wielu kiwa głową ale jest ok.

Wszystko to indywidualny punkt widzenia . Facet jak przeleci jakąś laskę na boku to jest maczo i ma branie . Jak ma ochotę puknąć coś to spoko ,wyrwie coś , zagada i zrealizuje akceptowalny plan , ale jest koleś. A jak laska puknie coś na boku to puszczalska i dziwka.

I zawsze przy takich tematach , będą spory . Inne uświadomienie ,inna grupa społeczna, inna kultura .......życie.

Dla przypomnienia , napisałem to dawno .
Szkoda że nic się nie zmieniło na lepsze. Może musi umrzeć jeszcze jedno pokolenie.....

ROGER-NYSA napisał(a):
Witam

jiGsaw rozumiem twoje stanowisko,nie chcę go zmieniać.
Problematykę używek i ich wpływu na zdrowie postrzegam inaczej.
Inaczej również pojmuję świat i wolność.

W zasadzie z racji wykonywanego zawodu nie powinienem wdawać się w dyskusję (jakaś etyka jest)

Ale powracając do wolności człowieka, wolności słowa,wolności w wyborze wiary, wolności w diecie,
ale przede wszystkim do wolnej woli i własnego sumienia.

Ustalmy że to każdy indywidualnie podejmuje decyzję co zrobi i kiedy , nie tylko z swoim ciałem ale również i z mieniem. Ma świadomość i wie co robi bo jeśli nie wie "jest izolowany-ubezwłasnowolniony i leczony"

Całkowicie odpuśćmy na chwilę doktryny związane z zdrowiem, prawem,religią itd...(to wszystko akurat kształtuje otoczenie w którym się znajdujemy)

Myślisz i podejmujesz decyzje.....tak ? TEGO SIĘ TRZYMAJMY

Przykładem będzie denaturat...choć znalazło by się wiele innych trujących substancji ryjących beret np.butapren.

Na naszym rynku ogólnie dostępny jest denaturat .Wiemy że jest specjalnie skażonym spirytusem po to aby nie był spożywany (do tego nie jest objętym akcyzą),wiemy że potrafi z poniewierać człowieka ,wiemy również że bezdomni,biedni,alkoholicy sięgają po to codziennie-zaczęli kiedyś od piwa czy kielonka na imieninach kolegi. Zabijają się na naszych oczach.
Mimo wszystko denaturat jest legalny. (w zasadzie pomińmy to czy jest legalny czy nie)
Każdy możne go kupić.Sprzedawany w składnicy harcerskiej jaki paliwo.

Masz świadomość wiedzę i możliwość wyboru nie pijesz go, generalnie nie pije go społeczeństwo z pominięciem wspomnianych wyjątków.
Jeśli go kupujesz nie wnikam w jakim celu... A powinienem .....!!! dlaczego nie wnikam....? Przecież jeśli go wypijesz to nadszarpniesz wydolność organizmu,ograniczysz myślenie, zrobisz sobie lub innym krzywdę, wylądujesz w rynsztoku, skuty jak świnia upadniesz na pasach. Przyjedzie do ciebie karetka, to wygeneruje koszta które poniekąd pokryję płacąc podatek. Nie mówię o leczeniu wątroby, trzustki itd.

Załóżmy że marihuana faktycznie jest trująca,szkodliwa i powoli zabija jak denaturat.
Załóżmy że jest dostępna i każdy może ja kupić.
Możesz sponiewierać się nią ,podtruć,wylądować w rynsztoku a w rezultacie w szpitalu.

Mechanizm identyczny.......zawsze znajdzie się margines,kloszard,ćpun itd. będzie się codziennie zabijał na naszych oczach. Ma takie prawo,może zabijać się powoli,pijąc domestos,upuszczając sobie krwi ,ćwiczyć waląc sterydy albo od razu się powiesić.

Nie widzę różnic.
Masz świadomość i wiedzę masz wolną wolę i podejmujesz decyzję, (jesteś wolny) nie kupisz i nie będziesz palił, czy jadł ,podobnie zrobi większość społeczeństwa.

Dlaczego więc mogę kupić denaturat zabrać do domu i się nim uwalić, a nie mogę kupić lufy i spalić jej słuchając ulubionej płyty.
Więc nie jestem wolny ,ograniczają mnie sąsiedzi,koledzy znajomi i obcy ludzie bo postrzegają świat inaczej niż ja. Bo postrzegają go tak jak im wpojono, nakazano. Nie chcą być wolni i nie analizują wolności głębiej.
Matrix a ja jestem człowiekiem!!
Cogito ergo sum (łac. "myślę, więc jestem")

Pozdrawiam Krzysiek

Kiedyś myślałem że warto brać udział w takich dyskusjach. Wierzyłem że może to coś zmienić ,że namacalne przykłady spowodują to że ktoś posiadający odmienne poglądy przemyśli wszystko i wyciągnie wnioski.
Prawda jest niestety taka że zawsze będzie strona prawa i lewa.

Czy robię OT ?

PostNapisane: 29 października 2010, 11:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
ROGER-NYSA napisał(a):
Byłbyś ale nie jesteś ,wyimaginowane obawy ,Twój światopogląd stawiają Cię po stronie ludzi którym po protu odpowiada ograniczona wolność.

Roger, niestety temu systemowi udaje się wtłoczyć antywolnościowy światopogląd jakimś 95% obywateli.
A to poprzez budowanie strachu, obietnice bezpieczeństwa, beztroski i zbudowania w końcu szczęśliwej utopii. Poprzez systematyczne oduczanie logiki i sprowadzanie dopuszczalnego dyskursu do jednej drogi światopoglądowej. Nawet tu na forum, reakcją na wskazywanie błędów w rozumowaniu, na argumenty i zbijanie absurdalnych przykładów jest odesłanie w Bieszczady albo uwagi o wieku, głupocie czy zasrywaniu forum :rotfl:
No i dochodzi jeszcze jedno: wielka pokusa legalnego rabunku. Sam jestem mniej zaradny i głupszy, ale jak się spiknę z milionem takich jak ja, to się pożywimy kosztem tej garstki zaradniejszych.

Tymczasem należy się spodziewać, że pierwsi nadgorliwi inteligenci już zapłacą za swoją głupotę. Pardon, ich wyborcy zapłacą :kwasny:

Cytuj:
W piątek mijał termin ogłoszenia przez Urząd Wojewódzki decyzji w sprawie uchwały Rady Miasta. - Nie jesteśmy zwolennikami dopalaczy, jednak musimy stać na straży obowiązującego w Rzeczypospolitej prawa. A prawo to mówi, że uchwała została podjęta z naruszeniem obowiązującego prawa - wyjaśnia Dariusz Kurzawa, wicewojewoda kujawsko-pomorski.

Cytuj:
Uchwała nie została przyjęta z kilku powodów. - Definicja dopalaczy użyta przez Radę Miasta jest tak niejednoznaczna, że jej konsekwencją byłby zakaz wprowadzenia do obrotu trudnej do ustalenia ilości substancji chemicznych, które funkcjonują często w życiu codziennym, np. różnego rodzajów klejów - tłumaczy Agnieszka Makara, dyrektor Wydziału Nadzoru i Kontroli Kujawsko-Pomorskiego Urzędu Wojewódzkiego

A jak się Pan mądrala tłumaczy :rotfl: :
Cytuj:
Prezydent Konstanty Dombrowicz jest oburzony decyzją wojewody. - To jest skandaliczna decyzja! Chcieliśmy chronić młodych ludzi w Bydgoszczy przed zatruwaniem ich i możliwością uśmiercenia. Jak się okazuje, taka logika nie przekonuje pana wojewody i jego prawników. Jestem zdumiony! - mówi Dombrowicz.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... ydent.html

PostNapisane: 29 października 2010, 13:41 
Specjalista

Witam

Nie macie czasami odczynienia z taka sytuacją że ktoś robi coś głupiego a reszta patrzy .......
Jesteś w tym gronie obserwatorów i zaczynasz się wstydzić ,płoniesz ze wstydu. Bo gość robi z siebie błazna ,tak mu współczujesz że twój wstyd za niego narasta do takiego stopnia jakbyś to ty robił z siebie durnia.

Słuchając propagandowych wypowiedzi przygotowanych dla mas , płonąłem ze wstydu. Te nielogiczne wypowiedzi ,te nieprzemyślane działania.Tragedia i kompromitacja na cały świat. Jeszcze wtedy zastanawiałem się co lepiej płakać czy się śmiać.

qqiz, Dziękuję ,poprawiłeś mi nastrój i wskazałeś drogę. Śmieję się , ale nie mam odwagi głośno .
Wiesz dlaczego ?

Pozdrawiam Krzysiek

Ostatnio edytowano 29 października 2010, 18:00 przez Roger-Nysa, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 października 2010, 14:26 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 Sedan 5.0 v8
Co za temat nudy :spi: :spi: :spi:

PostNapisane: 29 października 2010, 14:29 
Przyjaciel forum

Na prostym przykładzie, czego prawo nie reguluje. Ponad 50% ludzi, z tego co zauważyłem, przez 80 lat swojego życia nie potrafiło nauczyć się takich prostych zasad społecznych jak to, że chodzi się prawą stroną chodnika albo najpierw się wychodzi/wysiada z tramwaju/autobusu/budynku. Mam im dać broń, narkotyki, samochody rhd? Ja nie dam, są tacy, którzy by dali, a oprócz tego mieli też dobre pomysły (np. jkm, na którego sam głosowałem). Wolny wybór, życie w społeczeństwie to droga kompromisów, nie wyobrażam sobie tego inaczej, jak za głosem większości. Mimo, że nieraz to może nie być dobry głos.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 29 października 2010, 15:24 
Forumowicz

jiGsaw napisał(a):
Na prostym przykładzie, czego prawo nie reguluje. Ponad 50% ludzi, z tego co zauważyłem, przez 80 lat swojego życia nie potrafiło nauczyć się takich prostych zasad społecznych jak to, że chodzi się prawą stroną chodnika albo najpierw się wychodzi/wysiada z tramwaju/autobusu/budynku.

Sugerujesz że należy to unormować prawnie? :hyhy:

PostNapisane: 29 października 2010, 15:27 
Przyjaciel forum

Nie, ale Ty pewnie sugerujesz aby znieść ruch prawostronny na drodze. :]

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 29 października 2010, 16:35 
Forumowy terrorysta

jiGsaw napisał(a):
Na prostym przykładzie, czego prawo nie reguluje. Ponad 50% ludzi, z tego co zauważyłem, przez 80 lat swojego życia nie potrafiło nauczyć się takich prostych zasad społecznych jak to, że chodzi się prawą stroną chodnika albo najpierw się wychodzi/wysiada z tramwaju/autobusu/budynku. Mam im dać broń, narkotyki, samochody rhd? Ja nie dam, są tacy, którzy by dali, a oprócz tego mieli też dobre pomysły (np. jkm, na którego sam głosowałem). Wolny wybór, życie w społeczeństwie to droga kompromisów, nie wyobrażam sobie tego inaczej, jak za głosem większości. Mimo, że nieraz to może nie być dobry głos.

Nie nauczyli się, bo nie mają inteligencji, ani wrodzonej, ani nabytej. ,,Czego Jaś się nie nauczył, tego Jan nie będzie umiał''. Potem się dziwią tacy ludzie, że idąc lewą stroną, wpadną na kogoś i dostaną z bańki. Podobnie na forum, nie szukając daleko, tutuły tematów. Jest podana forma, ale niektórzy ignorują to, a potem mają pretensje, że temat w koszu.

PostNapisane: 29 października 2010, 19:42 
Częsty bywalec

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/walka ... omosc.html

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

PostNapisane: 30 października 2010, 13:04 
Forumowicz

jiGsaw napisał(a):

Z Tobą się jednak nie da :wstyd: :zabawa:
partii, Byle tylko sądy nie wycieły numeru PO i nie zaczeły sypać odszkodowaniami przed wyborami :rotfl:

PostNapisane: 31 października 2010, 09:26 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
jiGsaw napisał(a):

Jakiej drodze. :rotfl: :rotfl:
Droga jest ograniczeniem wolności, systemem narzucającym kierunek i to którędy masz podążać, to czysta manipulacja.
Precz z drogami :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ROGER-NYSA napisał(a):

Nie do końca. Ograniczenie wolnoości ludziom głupim nam odpowiada, zwyczajnie wiemy, że ludzie są głupi i trzeba niektórych z nich powsadzać w kagańce.
Etap rozwoju cywilizacyjnego uświadomił nam, że nie jest dobre chodzenie z rewolwerem, pałą, jeżdżenie czołgiem tylko po to bo istnieją w społeczeństwie ludzie głupi, agresywni, na których 'normalny' człowiek będzie usiał uważać.

Wyszliśmy z jaskiń, stworzyliśmy społeczność, ponieważ przeszkadzało nam to że jeden nam włazi do jaskinii która nie jest jego, że wpierdziela się z buciorami w życie.

Dlatego jeździmy 90km/h, dlatgo mamy policję, dlatego mamy szpitale, straż pożarną, system podatkowy (co prawda gówniany) i dlatego walczymy z ćpunami.

Dlatego, bo to uderza w resztę społeczeństwa, które chce być wolne, każda jednostka ze społeczeństwa chce być wolna i chce czuć się bezpieczna. System jaskinia+maczuga oraz rewolwer i 'w samo południe' się NIE SPRAWDZIŁ.

Od jakiejkolwiek utopii jest daleko, społeczeństwo musi mieć wypracowany złoty środek, nigdzie go nie odnaleziono, natomiast wprowadzanie ANARCHII, której pragną qqiz i Adaś to jest cofnięcie cywilizacji i kilkadziesiąt tysięcy lat.

PostNapisane: 31 października 2010, 11:03 
Forumowicz

Kyokushin napisał(a):
Jakiej drodze. :rotfl: :rotfl:
Droga jest ograniczeniem wolności, systemem narzucającym kierunek i to którędy masz podążać, to czysta manipulacja.
Precz z drogami :rotfl: :rotfl: :rotfl:

:wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd:
Kyokushin napisał(a):
że nie jest dobre chodzenie z rewolwerem

O tak m.in w USA i Szwajcarii mają western, szczególnie w Szwajcarii gdzie ludzie w domach trzymają pełne wyposażenie wojskowe, w tym karabiny :wstyd:
Kyokushin napisał(a):
jeżdżenie czołgiem

Znowu przywołujesz absurdalny przykład by ukryć swoją ignorancje/niewiedzę?
Kyokushin napisał(a):
Wyszliśmy z jaskiń, stworzyliśmy społeczność, ponieważ przeszkadzało nam to że jeden nam włazi do jaskinii która nie jest jego, że wpierdziela się z buciorami w życie.

Właśnie sobie zaprzeczyłeś :rotfl: Mi przeszkadza że ktoś mi się wpierdziela do mojej "jaskini" i wchodzi z buciorami w życie narzucając mi kosmiczne podatki, ograniczając mi wolność wyboru w dysponowaniu moją własności a co za tym idzie uzależniając mnie od państwa.
Kyokushin napisał(a):
i dlatego walczymy z ćpunami.

Był już taki jeden co walczył z wiatrakami. Tylko że nas ta walka sporo kosztuje a efekt jest odwrotny.
Kyokushin napisał(a):
chce czuć się bezpieczna.

Co świetnie wykorzystują rządzący. Jak powiedział Marks "By zbudować socjalizm wystarczy wprowadzić demokracje"
Kyokushin napisał(a):
System jaskinia+maczuga oraz rewolwer i 'w samo południe' się NIE SPRAWDZIŁ.

Wytłumacz mi co to za system, na czym polega i dlaczego się nie sprawdził. Pierwszy raz słysze :spi:
Kyokushin napisał(a):
natomiast wprowadzanie ANARCHII, której pragną qqiz i Adaś to jest cofnięcie cywilizacji i kilkadziesiąt tysięcy lat.

Dalej to samo. Cofniej się do szkoły, dowiedz się co to jest anarchia i co to jest libertarianizm :wstyd:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Libertarianizm Przeczytaj na czym to polega w wielkim skrócie. Pomyśl kilka dni, użyj kilku komórek więcej i pogadamy za kilka dni.

PostNapisane: 31 października 2010, 11:32 
Przyjaciel forum

Adam_ napisał(a):
jiGsaw napisał(a):

Z Tobą się jednak nie da :wstyd: :zabawa:
partii, Byle tylko sądy nie wycieły numeru PO i nie zaczeły sypać odszkodowaniami przed wyborami :rotfl:

No proszę, zacząłeś używać argumentów jakichś nawet. Przecież ruch prawostronny, światła itp. to nic innego jak ograniczanie swobód obywatelskich, wręcz jawne ograniczanie wolności w biały dzień. Przecież nie można zakładać, że ludzie to głupie bydło i będą sami z siebie źle jeździć, przecież myślą i na pewno sami by się uporządkowali na tej drodze i wiedzieli kiedy mogą jechać, kiedy się zatrzymać, rozejrzeć itp., więc po co im te znaki stop i czerwone światła oraz wymuszona strona drogi do jazdy.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1