CiOoS napisał(a):
Cytuj:
Ludzie przeciez malolat ktory naczyta sie takich pierdol zacznie je powielac katujac kombi tatusia.
9 godz cala Europe

Ustawki kto daje takim ludziom prawo jazdy? 300koni i jeden osiol ktory chce nad nimi zapanowac majac 100 godz doswiadczenia za kierownica z tego 80 pare przy PlayStation.
Jeden taki kozak nie wyrobil sie w 100m zakrecie ulicy krora ma chyba z 10m szerokosci i skasowal mi blotnik i dwie pary drzwi.
Tak przy okazji.....Na forum bardzo często padają pytania apropos wyboru silnika,a padają bardzo często ze strony młodych osób,często osób które dopiero zrobiły prawo jazdy albo kupują pierwszy samochód.Może zastanowią się Ci którzy takim kierowcom którzy jak napisał
faraon72 mają
Cytuj:
100 godz doswiadczenia za kierownica z tego 80 pare przy PlayStation
doradzają silniki 2.5 czy 2.8 "bo palą tyle samo a osiągi są lepsze".Tak rzeczywiście są to bardzo udane jednostki z wysoką kulturą pracy..tylko czy dla wszystkich jest to tak istotne..I tu masz rację
faraon72 jak się małolat naczyta takich pierdół....
Bo nie od dziś wiadomo że tylniego napędu trzeba się nauczyć a młody kierowca jest bardzo często zwyczajnie napalony i dostając taki silnik przynajmniej przez jakiś czas próbuję swych sił bo ma "moc" w rękach i pod stopą.
A potem co? Dział kille albo biczowanie bo ktoś za szybko jeździ po mieście albo kolejny artykuł w portalu Interia że "21 letni szaleniec w BMW" zabił siebie i pasażera/pasażerkę albo przechodnia....[/b]
co ma do tego dział kille ? a raczej temat bo zapewnie do tego pijecie, posiadacze naprawde groznych i mocnych maszyn.
Czy brak tego tematu sprawi ,ze bedzie na drogach bezpieczniej ? Albo pojawi sie zakaz prowadzenia 300 konnych i mocniejszych aut przez idiotów ?
A moze wyjasnicie mi , co ma wspolnego objechanie kogos na 3 pasmowej autostradzie w Niemczech , z wyprzedzaniem na podwójnej ciagłej pod gorke , bo tak non stop jestem pokonywany na Polskich trasach przez Seicenta, Focusy, Golfy i inne cuda techniki ?
Powtorze jeszcze raz- nie wazne czym jedziesz, jak szybko jedziesz albo jak długo juz jezdzisz- zawsze mozesz spowodowac wypadek , wystarczy chwila nieuwagi.
Zgadzam sie jednak,ze temat kille przyciaga uwage rowniez osob, ktore potrafią w miescie jezdzic 200km/h, lub przez całą Europę w 9 h. Nic na to jednak poradzic sie nie da.
Pozdrawiam.