BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Tel. z WiFi: Nokia N97 vs SE Xperia X1 - który lepszy??
PostNapisane: 15 lutego 2012, 15:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=129501
Witam.
Czas na zmianę telefonu i szukam czegoś głownie z wifi, zastanawiałem się nad dwoma modelami:
-Nokią N97 mini, ma wbudowaną pamięć 8GB, bateria 1200mah, system to symbian 9.4, procesor 434mhz, aparat 5mpix, oraz ekran 16m 340x640 3,2"
Obrazek
- albo Sony Ericsson xperia x1 ma pamięci wbudowanej 400mb, baterię 1500mah, system windows mobile, procesor 528mhz, aparat 3,2mpix, oraz ekran 64k 480x800 3,0"
Obrazek
Który według was jest lepszy i bardziej funkcjonalny? Mało dzwonię, częściej korzystam z internetu i dużo piszę. Według mgsm Sony ma ogólna ocenę 7,48, a Nokia 6.97.
Możecie też zaproponować coś innego w cenie tych wyżej. Z góry dzięki za odpowiedz.

Bmw e46 320i m52 bylo
Bmw e36 325i m50 jest
Bmw e39 525i m54 jest

Ostatnio edytowano 15 lutego 2012, 18:20 przez iroonhide, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Tel. z WiFi: Nokia N97 vs SE Xperia X1 - który lepszy??
PostNapisane: 15 lutego 2012, 16:47 
Częsty bywalec

Moje BMW: e30
Kod silnika: 2jz
jak juz musi byc ta qwert to brałbym n9
lecz jesli nie jest to priorytetem to atakowałbym w kierunku Sensation ewentualnie produkty Sony Ericsson (niedługo Sony) są stosunkowo tanie a praktycznie standardem jest juz procek 1ghz wyświetlacze też maja bardzo spoko
Bo np shitsung galaxy s II jest tak chwalony ale musiałbys chodzić wiecznie w bojówkach aby go zmieścić w jakąś kieszeń.
Jeśli teraz mialbym kupować nowego fona to napewno nie Nokie symbian jest juz przestarzały niestety.
Dla mnie najbardziej odpowiada HTC Sensation ogromny + za wykonanie, Samsung moze sie schować z tym swoim plasticzkiem co nie odzwierciedla jego wnętrza :)
PS. iPhon'a nie wymieniłem bo ma dla mnie absurdalne niedociągnięcia np. Bluetooth słuzy tylko do komunikacji ze sluchawkami jak chcesz coś szybko wysłac na inny odbiornik to nie ma takiej opcji mozesz e_mailem :rotfl: :rotfl:

Ostatnio edytowano 15 lutego 2012, 16:58 przez OnlieSt, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 lutego 2012, 16:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e28 520i| e38 740i
Kod silnika: m20b20 |m60b40
iroonhide jesli chodzi o N97 Mini to mam ja od Ponad roku

i nie nażekam :)

lubi sie czasem zamulic

ale jak na warunki warsztatowe - brudne ręce itp to daje rade naprawde.

dotyk nie łapie tak jak w samsungach ale to kwestia przyzwyczajenia ;)

a jesli chodzi o baterie to 2 dni Max trzyma

teraz miałem wymiane na N9 ale N9 sprzedaje i zostaje przy N97mini :D :)

także polecam :ok:

pozdro

PostNapisane: 15 lutego 2012, 18:05 
Forumowicz

Jak już to N97, ale nie mini. Większy wyświetlacz, pamięć 32Gb i dodatkowo przydatne klawisze kierunkowe. Na minus Noki to słaba bateria, czasem lubi się przyciąć i ekran oporowy którego nie obsługuje się tak gładko ja w SE. Z tańszych tel Nokia z qwerty to moim zdaniem niezła jest C6, wszystko śmiga jak należy tylko bateria znów nie jest idealna, a tel nie jest zbyt szybki.
Są lepsze tel, ale mam sentyment do Noki:) Rzuć jeszcze okiem na N900

PostNapisane: 15 lutego 2012, 18:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
Hamela napisał(a):
i nie nażekam
naRZekam :P
Mariano napisał(a):
Z tańszych tel Nokia z qwerty to moim zdaniem niezła jest C6, wszystko śmiga jak należy tylko bateria znów nie jest idealna, a tel nie jest zbyt szybki.
Co innego C3 - przy dobrych wiatrach trzyma 5-7 dni po roku czasu użytkowania ;)

Poza tym fajne:
N8, N9, E6-00.

A sam przymierzam się albo do Samsunga Wave 3 albo do N8 :)

PostNapisane: 15 lutego 2012, 18:47 
Zacna persona forum

c3, e6, htc, samsung raczej odpada,
n8, c6, n97mini, n900, n9 no ładne telefony, prawie podobne do siebie parametrami i dylemat zrobił się jeszcze większy :kwasny:
A Sony Ericsson Xperia Neo?
Obrazek

Bmw e46 320i m52 bylo
Bmw e36 325i m50 jest
Bmw e39 525i m54 jest

PostNapisane: 15 lutego 2012, 23:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 520IA FL
Kod silnika: M54B22
Te telefony to sa nieco zabytkowe jak na dzisiejsze czasy. X1 nowej nie dostaniesz, premiere miala w 2008roku.
Jak chcesz cos z klawiatura sprzetowa to polecam HTC Desire Z. Jak cos normalnego to Xperie Neo V - udany model jak na swoja cene.

PostNapisane: 15 lutego 2012, 23:23 
Zacna persona forum

Nie musi to być tel nie wiadomo jaki, to ze z 2008r mi nie przeszkadza, qwerty tez nie musi posiadać, ma być wifi jak podałem wyżej, a z tymi w/w fonami miałem do czynienia i dlatego je podałem w propozycji.
Ale jak widzę z opinii na nokie nie narzeka nikt, a gadałem dziś ze znajomym co posiada xperie x1 i mówi że szalu nie robi i drug raz by go już nie kupił.

Bmw e46 320i m52 bylo
Bmw e36 325i m50 jest
Bmw e39 525i m54 jest

PostNapisane: 15 lutego 2012, 23:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
nie miałem za dużo do czynienia z nowszymi symbianami ale doświadczenie mówi że to syf. bierz coś z Androidem lub Win

PostNapisane: 16 lutego 2012, 00:26 
OnlieSt napisał(a):
shitsung galaxy s II jest tak chwalony ale musiałbys chodzić wiecznie w bojówkach aby go zmieścić w jakąś kieszeń.
mam sgs II, ale nie mam pojęcia o czym piszesz, mieści się spokojnie w kieszeni, wcześniej miałem nokię w51 i była mniej wygodna, bo grubsza.

Win mobile nie używałem, ale słyszałem różne opinie. Androida mogę polecić, ale też na jakimś sensownym telefonie żeby to płynnie działało. Nie wiem dlaczego, ale jakoś Nokia z dotykowym wyświetlaczem do mnie nie trafia, ja szukałbym pewnie czegoś Samsunga lub HTC.

PostNapisane: 18 lutego 2012, 19:56 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
Troche sie interesowałem ostatnio telefonami i napisze tak.

Neo V miałem przez 3 dni, jeżeli szukasz WIFI i zabawy w Internecie będzie ok, ekran nie jest przeraźliwie miały, jest w sam raz do takiego telefonu. Jest szybki. Wykonany średnio.

Xperia ARC S jeszcze szybszy od Neo V troche lepiej wykonany lepszy wyświetlacz więcej aplikacji, lepsza obsługa flash. Najlepszy aparat z tych wszystkich telefonów.

Galaxy S Plus nie warto brać, lepiej wziąć Galaxy S różnica w tych telefonach nie duża, ale Audio na korzyść zwykłego 'S', procesor graficzny na korzyść zwykłego 'S' procesor można wgrać Kernela i będzie szybszy od S Plus. Ale nie brałbym ani S Plus, ani S bo nie będą one miały wsparcia na ICS... Więc prędzej czy później przestaną być na te telefony robione aplikacje etc.

HTC Sensation, szybki, fajna nakładka, metalowy, design nie każdemu podpasuje. Mnie raczej interesuję wnętrze telefonu. Aparat taki sobie. ekran fajny, dobra obsługa, wsparcie dla ICS, jedynie czarne kolory nie są takie jakie powinny być.

LG Optimus 2, kombajn jeżeli chodzi o Gry, wykonanie takie sobie więcej sie nie wypowiem bo nie korzystałem dłużej.

SGS2 dla mnie bomba telefon mam, aparat spoko, wykonanie spoko, wyświetlacz bajka, szybkość telefonu najszybszy z wymienionych wyżej, dobra navi, internet hula aż miło, brak problemów z flash, wsparcie dla ICS, poręczny (nie słuchaj, że wielki) telefon jest duży, ale nie jest jakimś wielgusem.

Galaxy Note bawiłem sie kilka dni w życiu codzienym i faktycznie duży, ale do internetu to już mega telefonik, jakies programy graficzne itd... Super służy jako navi. Wykonanie równie dobre, fotki też.

Symbian'a sobie odpuść na starcie, ten system to przeżytek. Nokia N97 to już staroć, ani do szybie, ani dobry aparat, ani wyświetlacz, ani wykonanie, już przeżył ten telefon lata swojej świetności. System też.

Generalnie Symbian juz umarł.

jeszcze moge dodać.

Lumia 800 fajny design, system WP7 też (jednak nie zagłebiałem sie tak jak w Gingerbread i ICS w Andku)
ale telefon nie jest jakis bardzo szybki, internet obsługuje tak sobie... To jeszcze nie jest to. HTC, SE, Samsung lepsze propozycje.

Jeżeli na prawde zalezy ci na szybkości telefonu, internecie, dobrym wyświetlaczy, dobrym systemie to ja bym postawił na SGS2, HTC Sensation, Xperia Arc S, no i wyższa półka Sensation XE oraz XL... Ten pierwszy XE mega dobry komabajn, muzyka na najwyższym poziomie jaki może byc chyba w telefonie, szybkość wykonanie na prawde syper. XE? Wolałbym zwykłego Sensationa.

Jednak nadal uważam, tak.

1. SGS2
2. Sensation (zwykły i XE)
3. Galaxy Note
4. ARC S
5. Galaxy S i S PLUS (byłby gdzieś na 3 miejscu ale brak wsparcia ICS je bardzo poniża)
6. Optimus 2x
7. Neo V

PostNapisane: 18 lutego 2012, 22:04 
Częsty bywalec

Moje BMW: brak
Sony experie.zdecydowanie.nie polecam.mamy je jako firmowe,bateria slaba i ciagle problemy z softem(wymieniali.nam juz chyba 8 razy jeden z tel i ciagle nie tak jak ma byc)

PostNapisane: 18 lutego 2012, 22:11 

iroonhide w ogóle pokazałeś jakieś przeżytki. :P

PostNapisane: 19 lutego 2012, 00:31 
Częsty bywalec

Moje BMW: E30 316+
Kod silnika: M52TUB28
Mariano napisał(a):
Z tańszych tel Nokia z qwerty to moim zdaniem niezła jest C6, wszystko śmiga jak należy tylko bateria znów nie jest idealna, a tel nie jest zbyt szybki.

mam te nokie i narzekam na zbyt małą ilośc ramu, po prostu przy przegglądaniu np jakieś galeri na forum, zamknie przeglądarke z powodu małej pamięci

"Wiedza daje pokorę wielkiemu, dziwi przeciętnego, nadyma małego. Nic tak nie ogranicza prawdziwej wiedzy, jak przekonanie, że się wie to, czego się nie wie".

PostNapisane: 19 lutego 2012, 00:37 

Maverick:] napisał(a):
Mariano napisał(a):

mam te nokie i narzekam na zbyt małą ilośc ramu, po prostu przy przegglądaniu np jakieś galeri na forum, zamknie przeglądarke z powodu małej pamięci

Wolna
Słaby system
Klawiatura wcale nie wymiata
Szybko pada taśma
wpada kurz pod obudowe na ekran.

PostNapisane: 19 lutego 2012, 10:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e28 520i| e38 740i
Kod silnika: m20b20 |m60b40
Hubson ale gafa :(

pozdro

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1