|
Troche sie interesowałem ostatnio telefonami i napisze tak.
Neo V miałem przez 3 dni, jeżeli szukasz WIFI i zabawy w Internecie będzie ok, ekran nie jest przeraźliwie miały, jest w sam raz do takiego telefonu. Jest szybki. Wykonany średnio.
Xperia ARC S jeszcze szybszy od Neo V troche lepiej wykonany lepszy wyświetlacz więcej aplikacji, lepsza obsługa flash. Najlepszy aparat z tych wszystkich telefonów.
Galaxy S Plus nie warto brać, lepiej wziąć Galaxy S różnica w tych telefonach nie duża, ale Audio na korzyść zwykłego 'S', procesor graficzny na korzyść zwykłego 'S' procesor można wgrać Kernela i będzie szybszy od S Plus. Ale nie brałbym ani S Plus, ani S bo nie będą one miały wsparcia na ICS... Więc prędzej czy później przestaną być na te telefony robione aplikacje etc.
HTC Sensation, szybki, fajna nakładka, metalowy, design nie każdemu podpasuje. Mnie raczej interesuję wnętrze telefonu. Aparat taki sobie. ekran fajny, dobra obsługa, wsparcie dla ICS, jedynie czarne kolory nie są takie jakie powinny być.
LG Optimus 2, kombajn jeżeli chodzi o Gry, wykonanie takie sobie więcej sie nie wypowiem bo nie korzystałem dłużej.
SGS2 dla mnie bomba telefon mam, aparat spoko, wykonanie spoko, wyświetlacz bajka, szybkość telefonu najszybszy z wymienionych wyżej, dobra navi, internet hula aż miło, brak problemów z flash, wsparcie dla ICS, poręczny (nie słuchaj, że wielki) telefon jest duży, ale nie jest jakimś wielgusem.
Galaxy Note bawiłem sie kilka dni w życiu codzienym i faktycznie duży, ale do internetu to już mega telefonik, jakies programy graficzne itd... Super służy jako navi. Wykonanie równie dobre, fotki też.
Symbian'a sobie odpuść na starcie, ten system to przeżytek. Nokia N97 to już staroć, ani do szybie, ani dobry aparat, ani wyświetlacz, ani wykonanie, już przeżył ten telefon lata swojej świetności. System też.
Generalnie Symbian juz umarł.
jeszcze moge dodać.
Lumia 800 fajny design, system WP7 też (jednak nie zagłebiałem sie tak jak w Gingerbread i ICS w Andku) ale telefon nie jest jakis bardzo szybki, internet obsługuje tak sobie... To jeszcze nie jest to. HTC, SE, Samsung lepsze propozycje.
Jeżeli na prawde zalezy ci na szybkości telefonu, internecie, dobrym wyświetlaczy, dobrym systemie to ja bym postawił na SGS2, HTC Sensation, Xperia Arc S, no i wyższa półka Sensation XE oraz XL... Ten pierwszy XE mega dobry komabajn, muzyka na najwyższym poziomie jaki może byc chyba w telefonie, szybkość wykonanie na prawde syper. XE? Wolałbym zwykłego Sensationa.
Jednak nadal uważam, tak.
1. SGS2 2. Sensation (zwykły i XE) 3. Galaxy Note 4. ARC S 5. Galaxy S i S PLUS (byłby gdzieś na 3 miejscu ale brak wsparcia ICS je bardzo poniża) 6. Optimus 2x 7. Neo V
|