BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 30 kwietnia 2025, 21:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Opinia użytkowników na temat iPhone 4S - prośba
PostNapisane: 19 lipca 2012, 21:36 
Forumowicz

Moje BMW: BMW 330d
Kod silnika: m57
Czy jest wart swojej ceny. Mamy wymiany aktualnie i zastanawiam się czy warto ładować tyle grosza w ten styl.
A i priorytetem jest funkcjonalność w pracy - pakiet office, poczta i foto.

Będę wdzięczny za opinie użytkowników.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Opinia użytkowników na temat iPhone 4S - prośba
PostNapisane: 19 lipca 2012, 21:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: E60/E60
Garaż: Jest 525D:

Jest 530D: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=140951

Było 320D: http://www.bmw-sport.pl//viewtopic.php?f=6&t=150648

Było 320D: http://www.bmw-sport.pl//viewtopic.php?f=6&t=140952

Było 530D: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=127470

Było 320D: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=103604
Ja mam 3gs 16gb i naprawde jestem zadowolony i chyba zostane przy tej marce telefonu :)
Mój kuzyn ma 4s 16gb i też jest zadowolony jak zawsze się z nim spotkam to muszę się nim pobawić :D
Ja bym brał :cwaniak:
Mi i kuzynowi się nigdy nie zawiesiły :super:

Pozdrawiam :piwo:

PostNapisane: 19 lipca 2012, 21:44 
Forumowicz

Moje BMW: E91 320d
Kod silnika: N47
Jak dla mnie to na ten moment ma jedną poważną wadę, jest dość wrażliwy na upadki: http://www.youtube.com/watch?v=IsTCTLn3vJU
Wiem, że na takie telefony się uważa, mimo to moje raz na jakiś czas i tak lądują na ziemi.
Polecam bardziej serię Galaxy, mam jako firmowego Galaxy S Plus i na prawdę się dobrze spisuje - dużo dzwonienia, arkusze, maile i radio:)

PostNapisane: 19 lipca 2012, 23:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: F10 M5
Kod silnika: S63
Tak to prawda iPhone jest bardzo wrażliwy na upadki. Ja używam 4-ki i ostatnio uparłem się, że wezmę z samochodu wszystko na raz (kluczyki, portfel torby jakieś butelki po napojach no i ten cholerny telefon), żeby się nie wracać no i oczywiście iPhone wyleciał mi z rąk. Odruchowo ścisnąłem nogi i jakimś totalnym fartem złapałem go butami :hyhy: Potem dałem dobrze du*y bo wypuściłem go z "uchwytu" z butów i spadł dosłownie z jednego centymetra na kostkę na podjeździe i ekran mam już minimalnie pęknięty :kwasny: . Jak bym go nie złapał butami to bym miał do wymiany pewnie przód i tył. Wymiana samego przodu do minimum 250 zł a z tyłem jest podobnie.

Poza tym to telefon jest ekstra. Nie zawiesza się szybko działa (a 4S jest jeszcze szybszy) robi naprawdę ładne zdjęcie aparat ma 5Mpx (4S robi ponoć jeszcze lepsze). Plusem jest też nieskończona ilość aplikacji na iPhone z czego soro fajnych jest za darmo. Co do Office to nie wiem bo uważam to za pomyłkę... od tego jest komputer i tyle. Pracować na telefonie komórkowym w Office to tak jak wymieniać rozrząd przez rurę wydechową... :] No dać się da ale to już wolę to olać :hyhy:

Poczta działa super. Wpisujesz swojego maila i hasło i już śmiga jak trzeba. Możesz założyć tyle kont ile Ci się podoba. No i niewątpliwy plus tego telefonu to ekran. Retina to poezja. Nie ma najmniejszego pikselka wszystko ostre jak żyleta. Aż miło się wpatrywać w podświetlony ekran :) W pełnym słońcu też bez problemu daje radę.
Poza tym to bateria trzyma około 2 dni jak używasz oszczędnie. Jak słucham sporo muzyki, do tego pół dnia mam podłączone Wi-Fi a w aucie łączę się z audio na Bluetooth to wieczorem zostaje mi 20-30% baterii czyli następnego dnia nie wytrzyma. Ostatnio na wakacjach miałem tylko włączony telefon bez żadnych SMS-ów i dzwonienia to padło po 4,5 dnia.

Na minus w iPhone jest to, że fabrycznie z pudełka jest trochę hmm... "interneto żrący" :hyhy: Trzeba pogrzebać trochę w opcjach i powyłączać wszystkie opcję łączenia się z netem bo jak przyjdzie rachunek to można się ostro zdziwić. :orany: Ja mam obecnie zrobione tak, że łączy się tylko jak jest Wi-Fi. Jak Wi-Fi nie ma to muszę ręcznie odpalić, że chce korzystać 3G.

PostNapisane: 21 lipca 2012, 20:06 
Częsty bywalec

Ekstra telefon bierz nie zastanawiaj się :ok: nie wiesza się i jest bardzo intuicyjny :super:

PostNapisane: 21 lipca 2012, 20:36 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Telefon super, ale bardzo podatny na pekanie LCD przy upadkach, mojemu bratowi już 2 razy pękł, raz już mu go wymieniałem i powiem ze jest masakrycznie trudno go wymienić, a przede wszystkim rozebrać ten telefon :/
Najlepszy motyw jest z jego płytka główna-bo jest na prawdę malutka... :hyhy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Ostatnio edytowano 26 lipca 2012, 19:30 przez COUPE, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 21 lipca 2012, 20:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: Corvette Z06
Kod silnika: LSX
Użytkuję 4s od premiery i jestem bardzo zadowolony - wcześniej używałem Iphona 3 ,3GS i 4.
Wszystkie Iphony wieszały się i był problem z softem - w 4s tego problemu nie ma - telefon jest bardzo dobry .
Załóż gumkę PURO - odsłaniającą krawędzie i problem uszkodzeń wyeliminujesz - mnie kilkukrotnie już wypadł - nie ma śladów uszkodzeń - osłona działa rewelacyjnie .

PostNapisane: 21 lipca 2012, 22:07 
Forumowicz

Moje BMW: BMW 330d
Kod silnika: m57
Łukasz_P napisał(a):
Co do Office to nie wiem bo uważam to za pomyłkę... od tego jest komputer i tyle. Pracować na telefonie komórkowym w Office to tak jak wymieniać rozrząd przez rurę wydechową...
No widzisz Łukaszu pracuje w serwisie i jestem 99% czasu po za biurem. Instrukcje i dokumenty są zawsze w smartfonach jako pdf i docx. Innej możliwości nie ma. I tak chodzimy jak wielbłądy, dodatkowa torba z netbookiem odpada. Także robimy zdjęcia a laptopem będzie cięzko. Po za tym masz wszystko pod ręką - telefon - nawigację - biuro - aparat - i rozrywka w jednym miejscu. Dodatkowo dochodzi kwestia częstej roboty w syfie. Tu laptopy odpadają.

PostNapisane: 14 sierpnia 2012, 19:03 
Forumowy terrorysta

Czy na iphonie działa nawi offline?

PostNapisane: 27 sierpnia 2012, 07:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
renoraines napisał(a):
Czy na iphonie działa nawi offline?

Chyba te "dogrywane"

Bo oryginalnie są mapy google - nie działają bez neta.

Co do upadków iPhone 4 - upadł mi parę razy na beton, kostkę i jakoś żyje :D Niestety wszelkiej maści condonów nie potrafię nosić na telefonie, nie po to kupuję płaski żeby później go tak upośledzać :(

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1