Tak to prawda iPhone jest bardzo wrażliwy na upadki. Ja używam 4-ki i ostatnio uparłem się, że wezmę z samochodu wszystko na raz (kluczyki, portfel torby jakieś butelki po napojach no i ten cholerny telefon), żeby się nie wracać no i oczywiście iPhone wyleciał mi z rąk. Odruchowo ścisnąłem nogi i jakimś totalnym fartem złapałem go butami

Potem dałem dobrze du*y bo wypuściłem go z "uchwytu" z butów i spadł dosłownie z jednego centymetra na kostkę na podjeździe i ekran mam już minimalnie pęknięty

. Jak bym go nie złapał butami to bym miał do wymiany pewnie przód i tył. Wymiana samego przodu do minimum 250 zł a z tyłem jest podobnie.
Poza tym to telefon jest ekstra. Nie zawiesza się szybko działa (a 4S jest jeszcze szybszy) robi naprawdę ładne zdjęcie aparat ma 5Mpx (4S robi ponoć jeszcze lepsze). Plusem jest też nieskończona ilość aplikacji na iPhone z czego soro fajnych jest za darmo. Co do Office to nie wiem bo uważam to za pomyłkę... od tego jest komputer i tyle. Pracować na telefonie komórkowym w Office to tak jak wymieniać rozrząd przez rurę wydechową...
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
No dać się da ale to już wolę to olać
Poczta działa super. Wpisujesz swojego maila i hasło i już śmiga jak trzeba. Możesz założyć tyle kont ile Ci się podoba. No i niewątpliwy plus tego telefonu to ekran. Retina to poezja. Nie ma najmniejszego pikselka wszystko ostre jak żyleta. Aż miło się wpatrywać w podświetlony ekran

W pełnym słońcu też bez problemu daje radę.
Poza tym to bateria trzyma około 2 dni jak używasz oszczędnie. Jak słucham sporo muzyki, do tego pół dnia mam podłączone Wi-Fi a w aucie łączę się z audio na Bluetooth to wieczorem zostaje mi 20-30% baterii czyli następnego dnia nie wytrzyma. Ostatnio na wakacjach miałem tylko włączony telefon bez żadnych SMS-ów i dzwonienia to padło po 4,5 dnia.
Na minus w iPhone jest to, że fabrycznie z pudełka jest trochę hmm... "interneto żrący"

Trzeba pogrzebać trochę w opcjach i powyłączać wszystkie opcję łączenia się z netem bo jak przyjdzie rachunek to można się ostro zdziwić.

Ja mam obecnie zrobione tak, że łączy się tylko jak jest Wi-Fi. Jak Wi-Fi nie ma to muszę ręcznie odpalić, że chce korzystać 3G.