Kamil xD napisał(a):
nasz mistrz był by światowym mistrzem gdyby w timie BMW nie robili na przekur Kubicy
oni chcą go zniszczyć

bo jest za dobry
Ssivy napisał(a):
jest za dobry - po1, po 2 mają Niemca w zespole, po 3 po prostu go nie lubią

Powiem szczerze ze ja sie juz wyleczylem z choroby zwanej "teoria spiskowa w BMW" Nawet jesli bylo kiedys tak ze cos mu umyslnie spaprali to wydaje mi sie ze w koncu zrozumieli iz lepiej miec dwa bolidy w czolowce (nawet z Polakiem stojacym wyzej od Niemca) i zdobywac punkty niz wracac z GP z polowa mozliwych do zdobycia punktow.
Czytalem ostatnio wypociny niemieckiej prasy nt jaki to Nick jest lepszy od Roberta. Ile w sumie zdobyl punktow jakie miejsca zajmowal itp. Tylko nie wzieli pod uwage tego ile lat jezdzi jeden a ile drugi w F1 czy w BMW Sauber. Podniecali sie kiedys na lamach Bilda jak Kubice mial zastapic Vettel. Kurcze co oni o nim nie pisali Bubbi-Schumi ... itp a o Robercie: Crash Pilot Kubica. I co Vettel pokazal? Nic. Ledwo ten jeden punkt zdobyl a w wyscigu zero jakiejkolwiek akcji - nic. Jechal bo jechal. Niemcy maja kompleks Michaela, ktory byl niewatpliwie utalentowanym kierowca i trafil na dobry zespol w najlepszym momencie. Niemcow boli ze juz nie graja ich hymnu i moje zaryzykowac stwierdzenie ze juz nigdy nie bede mieli tak w F1 jak bylo za czasow Schumiego
Mysle ze teoria spiskowa nt Roberta juz nie ma zbytnio uzasadnienia. Daja czasem d... ale to sie zdarza w kazdym zespole.
Co do samego badania... mozna sie zgodzic. Duzo sie ostatnio o nim mowi w F1 i sa to same pozytywy. Nawet ostatnio RTL zrobil taki krotki material o Robercie i o jego historii niestety pokazujac stan naszych torow kartingowych bo od tego zaczyna wiekszosc. Nie ma sie zbytnio gdzie u nas poscigac, karting jest malo popularny (pomijajac fakt ze jest cholernie drogi), a tory kartingowe w halach na wysluzonych kartach z silnikami hondy 200ccm to moim zdaniem porazka. Sam jezdze amatorsko swoim wlasnym gokartem w Niemczech wiec mniej wiecej wiem jak to np. wyglada w Vaterlandzie. Dla przykladu Kartcenter Michaela Schumachera zobaczycie
tutaj. Jest tam tor halowy i jest tez otwarty. Nie wspomne o infrastrukturze. Jedyny znany mi otwarty tor katingowy jest w Poznaniu, ale o zapleczu mozna w sumie tylko pomarzyc. Dlatego mekka staja sie Wlochy. Nawet Czesi maja kilka dosc fajnie przygotowanych torow ...