BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 09:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zobacz jak można opisać auto na allegro.
PostNapisane: 18 listopada 2009, 07:25 
Forumowicz

Moje BMW: e36 316i sedan
Kod silnika: M40
Opis daje do myślenia ,nie ma co ukrywać :zdziwko:

O to link do ogłoszenia: http://moto.allegro.pl/item811381887_bm ... _opis.html

A to sam opis bez fotek:
Nadszedł czas sprzedaży mojej zadbanej BEMKI, ale po kolei: auto zostało sprowadzone dla mnie z Holandii w 2006 roku. Pierwsza rejestracja za granica: 16 grudzień 1992. Posiadam do auta książkę serwisową, szczegółowo prowadzoną do momentu zakupu auta przeze mnie, której ostatni wpis kończy się na przebiegu 218 000 km, a obecnie jest 260 000km. Proszę zwrócić uwagę przy wyborze auta nad faktem, ze większość kilkunastoletnich BMW sprzedawanych tutaj ma przebiegi po 170 000 km co jest niemożliwe. Auto to jest naprawdę warte uwagi i informację, kótre tutaj opiszę są prawdziwe. Sam kupując kolejne auto nie raz jechałem po kilkast kilometrów, żeby obejrzeć zachwalanego przez sprzedawce szrota i wrcałem bez auta.Jeśli przyjedziesz obejrzeć moje auto z daleka będzie ono takie jak w opisie i czy to będzie z gór, czy z nad morza, ta bemka tam zajedzie. Ponieważ znam się trochę na tym modelu opiszę na co zwrócić uwagę w takiej BEMCE. Auto ponad dziesięcioletnie zawsze na start potrzebuje gotówki na wymianę elementów zawieszenia i silnika nomalnie się zużywających, u mnie masz to już wymienione. Ponieważ dbam o swoje auta w samochodzie wymieniono: - termostat (oryginał BMW 150zł) - komplet sworzni wachaczy przednich (koszt 200 zł, niemieckie wzmacniane firmy MEYLE), - komplet amartyzatorów przód (koszt 550 zł, niemieckie BILSTEIN - montowane w profesjonalnym warsztacie z podbita gwarancją), - sorzęgło wiskotyczne (koszt ok 300zł, niemieckie oryginał BEHR - sprzęgło to w autach ponad dziesięcioletnich jest zawsze do wymiany, a jego niedomagania powodują przegrzewanie się silnika, poniżej opiszę jak je sprawdzić), - sprzęgło: tarcza, łożysko, docisk (koszt 550zł niemieckie oryginał SACHS) - wymienone niecały rok temu, - akumulator wymieniony, kupiony w salnie BMW, oryginał produkt BMW, - płyn chłodniczy wymieniony przed zimą na PRESTONE, - olej w skrzyni biegów wymieniony na ELF, - olej w silniku MOBIL1 syntetyczny, - wymienione przednie tarcze hamulcowe wraz z klockami i czujnikami zużycia (firmy MEYLE), wymiana 3 miesiące temu, tarcze widać, że nowe, tarcze ponad 200zł, klocki 100zł, - wymienione sworznie dolne przednie wachacza tylnego na niemieckie MEYLE, koszt 70zł, - wymienione wszystkie paski osprzętu na paski firmy BOSCH, - wymieniony olej we wspomaganiu na ELF, - wymienone świece na BOSCH, - wymieniony płyn hamulcowy, - wymienione popychacze hydrauliczne w silniku na oryginał FEBI BMW, koszt kilkaste zł (już nie pamiętam): popychacze te regulują luz zaworów, przy większych przebiegach powodują charakterytyczne cykanie (mówi się, że słychać szklanki), w tych autach przy zużytych popychaczach słychać to cykanie na rozgrzanym silniku - u mnie tego nie ma. Co powodują wszystkie te wymiany? Powodują to, że możesz moim autem przejechać się po dziurach, szybko czy wolno, bez włączonego radia i nic nie stuknie i nie puknie. Auto można odpalić na zimnym czy gorącym silniku - będzie trzymało oborty i odpali od razu, a obroty nawet raz nie zafalują. Z rury nie leci dym, przy gazowaniu czy ostrym przyspieszaniu. Oborty będą chodziły do końca skali na każdym biegu. Kontrolka oleju zaświeci się przy zapłonie i zgaśnie zaraz po rozruchu i nie zaświeci się po rozgrzaniu silnika na wolnych obrotach (jak to ma miejsce w wyeksplatowanych egzamplarzach a sprzedawca mówi, że ten model tak ma). Kierownica nie ma żadnych luzów. ABS jest sprawny. Osprzęt elektryczny i wszystkie elementy w samochodzie są sprawne. W auacie nie ma wody po opadach deszczu - możemy go polewać wodą:) Jest to dobry samochód, sprzedają go, bo mam już drugie auto i nie stać mnie na utrzymywanie dwóch. To auto nigdy nie jeździło na gazie więc silnik jest naprawdę zdrowy, nie wibruje nie trzesie się, pracuje cicho bez metalicznych odgłosów - wszystko do sprawdzenia.Silnik nie jest myty,jest cały zakurzony, będzie widac wszystkie nieszczelności jeśli by były. Oczywiście auto w takim wieku musi mieć jakieś mankamenty i moje je ma: - widoczna jest rdza na prawym tylnim nadkolu widać na zdjęciu, - odbrapałem trochę plastikowy tylni zderzak, widac na zdjęciu, - malowane dwa lata temu były progi na kolor nadwozia, w oryginale są czarne, z jednego z nich pod spodem zeszła konserwacja i pojawił się nalot rdzy (nalot bez dziur chyba nie za dobrze zostało to pomalowane), poza tymi dwoma elementami auto jest bez rdzy, - do wymiany uszczelka pod klawiaturą, lekko się poci (mialem to zorbić przy zbliżającej sie wymianie olej), - zbliża się wymiana oleju. I to wszystko co jest z autem nie tak. Jeśli nawet nie chcesz obejrzeć mojego auta, a wybierzesz sobie inny egzemplarz to sprawdź: - pobuksuj trochę kołami na piachu kilka razy, jak później auto zacznie bardzo szarpać sprzęgło do wymiany, - przejedź się szybko, a następnie wolne obroty i gazowanie do 4000, jak temperatura zacznie rosnąć, sprzęgło wiskotyczne do wymiany, jak sprzęgło działa wiatrak powinien wyrywac włosy z głowy przy załączniu - taki pęd powietrza:) - czy kontolka od oleju gaśnie od razu i nie świci się po rozgrzaniu silnika na wolnych obrotach, - czy po rozgrzaniu silnika nie cykają popychacze, - stan wspomagania i pompy, kierownica skręcona do opru w jednąi drugą stronę i zachowanie pompy (powiny leko wzrosnąć obroty silnika), - luzy nie kirownicy. - stan wału napędowego, jak auto przyspiesza przy zmianie biegów. Do auta dodaję radioodtwarzacz kasetowy, którego nie ma na zdjęciach, oraz dywaniki materiałowe koloru czarnego. Mimo swoich lat auto jest w bardzo dobrym stanie technicznym, po wywoskowaniu lakieru jest bardzo ładne. Ewnetualny nowy właścicielu zawsze będziesz miał mój nr telefonu, a ja zawsze postaram sie doradzić po zakupie i użytkowaniu tego modelu. Więcej zdjęć mogę przesłać na meila, infomację udzielę też telefonicznie. Do aukcji dodałem zdjęcia pedałów i kierownicy z bliska...Dodatkowo auto ma założone zabezpieczenie przed kradzieżą mojej produkcji (które raz uratowało auto), oprócz fabrycznego immobilizera.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Zobacz jak można opisać auto na allegro.
PostNapisane: 18 listopada 2009, 08:12 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: N42
Opis nie odbiega znacznie od normy, bywały lepsze ;) Ale jest jedno zdanie które mnie rozbroiło:

"W aucie nie ma wody po opadach deszczu - możemy go polewać wodą"

:hyhy:

Obrazek

PostNapisane: 18 listopada 2009, 10:35 
Forumowicz

Ewnetualny nowy właścicielu zawsze będziesz miał mój nr telefonu, a ja zawsze postaram sie doradzić po zakupie i użytkowaniu tego modelu.

Koleś jak sprzeda to i nr zmieni :rotfl:

PostNapisane: 18 listopada 2009, 10:56 
Naczelny killer

Widzial ktos ten samochod na zywo?

PostNapisane: 18 listopada 2009, 11:17 
Częsty bywalec

Moje BMW: e90
Kod silnika: M47/T2
nie czytałem całego bo mi się znudziło. ale sporo on wymienił tych części i z opisu wynika, że sporo zapłacił. ale cena troche niska jak za taki stan i takie "super auto"

PostNapisane: 18 listopada 2009, 12:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
No i ??/ :znudzony: :znudzony:

porostu dokładny opis . . .

Jak wystawiałem auto na sprzedaż to też dokładnie opisałem co i jak . . .

Jak zadzwonił klient to zadał tylko pytanie gdzie i o której godzinie możemy się spotkać żeby obejrzeć . . .

PostNapisane: 18 listopada 2009, 22:59 
Forumowicz

emcio napisał(a):
Jeśli nawet nie chcesz obejrzeć mojego auta, a wybierzesz sobie inny egzemplarz to sprawdź: - pobuksuj trochę kołami na piachu kilka razy, jak później auto zacznie bardzo szarpać sprzęgło do wymiany, - przejedź się szybko, a następnie wolne obroty i gazowanie do 4000, jak temperatura zacznie rosnąć, sprzęgło wiskotyczne do wymiany, jak sprzęgło działa wiatrak powinien wyrywac włosy z głowy przy załączniu - taki pęd powietrza:) - czy kontolka od oleju gaśnie od razu i nie świci się po rozgrzaniu silnika na wolnych obrotach, - czy po rozgrzaniu silnika nie cykają popychacze, - stan wspomagania i pompy, kierownica skręcona do opru w jednąi drugą stronę i zachowanie pompy (powiny leko wzrosnąć obroty silnika), - luzy nie kirownicy. - stan wału napędowego, jak auto przyspiesza przy zmianie biegów.

Opis ma ciekawą puentę ;) Kto pisze takie smeęty w ogłoszeniu.. :zabawa:

PostNapisane: 18 listopada 2009, 23:55 
Forumowicz

Moje BMW: E91 LCI Mpakiet
Kod silnika: N47
http://moto.allegro.pl/item802503199_sm ... awsze.html

To jest ciekawy opis :]

PostNapisane: 19 listopada 2009, 00:00 
Uzależniony od forum :)

heh nieźle się napisał. Ale podejżane jak za taką cenę :niepewny: :dontgetit:

PostNapisane: 19 listopada 2009, 00:09 

tryall napisał(a):
http://moto.allegro.pl/item802503199_smart_ktory_zmieni_twoje_zycie_na_zawsze.html

To jest ciekawy opis :]

Hehe, ten to dopiero ma fantazje :D

PostNapisane: 19 listopada 2009, 00:10 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
A tego już nie opisał :rotfl:
Obrazek

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

PostNapisane: 19 listopada 2009, 07:10 
Forumowicz

Moje BMW: E36 316i
Kod silnika: M43
Cytuj:
A tego już nie opisał :rotfl:

No co chcesz Coupe , igraszek w aucie nie będzie opisywał :rotfl:

PostNapisane: 19 listopada 2009, 17:10 
Forumowicz

Driver25 napisał(a):
No co chcesz Coupe , igraszek w aucie nie będzie opisywał :rotfl:

Mi to wygląda na hafta bardziej :piwo:

To tak jak w kawale którego nie pamiętam za bardzo ale leciał jakoś tak:

Wsiadają 3 blondynki do windy,a na podłodze biała plama.
Pierwsza Blondyna na to :co to?
Druga odpowiada : to sperma
Na to trzecia kuca i mówi : Hmm i to nie z naszego Osiedla ;)

PostNapisane: 19 listopada 2009, 19:10 
Zacna persona forum

Wracajac do plamy. Z tego wzgledu uwazam ze skora jest idealna w aucie, zwlaszcza przy malych dzieciach i innych tego typu osobnikach, bo nawet jak cos sie wyleje to latwo mozna ja wyczyscic :super:

A tego smarta to chyba kupie zonie. W koncu bedzie wiedziec o co chodzi z "tym dlubaniem po nocach w garazu" :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 20 listopada 2009, 21:38 
Forumowicz

Ten smart ma super opis całkiem prawdziwy ... koleś dostał za niego ostrzeżenie od allegro :rotfl:

fajny jest w jego opisie ten kawałek :
Po przeanalizowaniu wszelkich możliwych przyczyn tego stanu rzeczy, doszedłem do wniosku, że mają one podłoże metafizyczne. Ktoś rzucił na niego klątwę, bądź też wyposażył w złośliwą osobowość

albo:

Jako, że w smarcie wszystko padło, wszystko też wymieniłem (bądź naprawiłem). Myliłby się jednak ten, kto sądziłby, że autko jest sprawne.
Otóż nie jest.

to jest niezłe :
W Smarcie w ciągu tego czasu zepsuło się wszystko. Niektóre rzeczy nawet po kilka razy. Jeśli istniało jakiekolwiek, najmniejsze prawdopodobieństwo, że jakaś rzecz padnie: padała. Jeśli nie istniało takie prawdopodobieństwo: padała również.

Cóż, ma to swoje dobre strony: poznałem chyba wszystkie SmartCenter w Polsce. Zaprzyjaźniłem się z serwisantami. Nie popadłem w alkoholizm, ponieważ nie miałem kasy na gorzałkę. Nauczyłem się cierpliwości. A moje zdolności techniczne osiągnęły taki poziom, że swobodnie mogę poskładać do kupy latający talerz, który niegdyś rozbił się w Roswell.

Smarta opisuje Prawdziwy Polski Ziomal .Handlarze piszą zawsze OC do... Przegląd do... Wymieniony rozrząd,nowe płyny,zapala od pierwszego strzała itp podobne bzdety ale zawsze Minimalny Przebieg od dziadka 35rocznik,unikat lub Od Kobiety super okazja.. :mur:

PostNapisane: 20 listopada 2009, 23:29 
Przyjaciel forum

Jezeli chodzi o opis, to jak dotad, to jest moj faworyt

Obrazek

“2002 BMW M3 Coupe, 6-speed manual, Rare Laguna Seca blue, Gruppe M intake, Remus exhaust, Fully adjustable coilover suspension, AC Schnitzer rear spoiler, AC Schnitzer roof spoiler, AC Schnitzer clear corners, LED tail lights with smoke colored lenses, 50k service (big one including valve adjustment) done at 65k miles, New brakes, Maintenance records available, New 18″ wheels and tires, Harman Kardon premium sound system, Ice cold A/C, Looks & runs great, Non-smoker, Power everything, Very clean interior, Well maintained, 100k BMW engine warranty. Private Seller (no sales tax). This car has gotten me laid so much it is ridiculous. I would like pull up to a pimp club in Scottsdale and the valet would crap his pants, but I wouldn’t let him park it. I just leave it up front and make sure all the ladies saw me get out. I’m also totally ripped so that helps too. I inject myself with pure bull shark testosterone and lift 4 hours a day. My diet also consists of 24 egg whites a day. I’ve got a killer 6 pack and some delts that you would not believe. I only hook up with 9s and 10s. Never less because I’m a winner! I’m not saying this car will do the same for you but it’s a start. If you’re interested in taking the first step to becoming a true Jedi Pimp email me at conner.john2@xxxxx.com. I’ll probably be working out so I’ll get back to you as soon as I finish my protein shake (and probably hooking up with a hot chick).”

PostNapisane: 21 listopada 2009, 01:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
trzeba mieć fantazje :hyhy:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1