Witam wszystkich. Jak widac jestem tutaj nowy, tzn forum czytam od kilku dobrych miesiecy (bo tak posiadam BMW)

. Do tej pory znajdowalem to co chcialem,ale teraz musialem sie zalogowac bo teraz niestety nie znalazlem.
Wiec tak, chodzi mi o to zeby zamontowac w moim samochodzie (E36 ,316i sedan),halogeny. Kupilem juz lampy, lecz z tego co ogladalem to najprawdopodobniej nie mam oryginalnej instalacji aby je podlaczyc. Prosilbym o wytlumaczenie (krok po kroku, bo jestem laikiem

) jak mozna cos takiego zrobic. Wiem ze wiekszosc napisze zebym poszedl z tym do elektryka, zeby mi to zrobil, lecz ja nie mialbym z tego takiej satyswakcji, bo wiem, ze moglbym to sobie sam zrobic

. Wiem ze musze dokupic wlacznik swiatel przeciwmglowych, tzn nie chialbym kupowac calego panelu, tylko sam "pstryczek", a dziure to przeciez zawsze mozna wywiercic (o ile dojde do tego jak sciagnac ten caly panel) , nad tym co juz jest do tylnego swiatla. Wiem ze z wytlumaczeniem tego to bedzie spory klopot bo pewnie troche tego jest do podlanczania, wiec zawsze moge przelac na jakies konto cos na piwo, lub dobrej klasy wino

. Co do surowych schematow to raczej u mnie ciezko,bo na elektryce to ja sie nie znam. Interesuje mnie rowniez aby to bylo jak najmniejszym kosztem.