DamianRR napisał(a):
1. Z samego rana pasek mi nie piszczy, samochód trochę pojeździ, to przy każdym późniejszym odpalaniu jak jest ciepły, pasek lekko zapiszczy i dośc szybko przestanie.
obserwuj czy nie masz wycieku z pompy wody na pasek,albo kończy się łożysko w rolce prowadzącej napinacza.
DamianRR napisał(a):
2. Mam klimatyzację dwustrefową na pokrętła.. Pod tymi pokrętłami jest taki mały głośnik i cicho z niego mi burczy, jak wyłączę samochód to również - z 1min. i przestanie,
wszystko oki ,tak ma być to mały wentylator podaje powietrze do czujnika temperatury w kabinie.
DamianRR napisał(a):
oraz o co chodzi z przyciskiem gdy włączę klimatyzację, wyglądającym jak odświeżenie czegoś? Nie chcę czegoś poknocić..
ten przycisk to obieg zamknięty ,wtedy nie pobiera powietrza z zewnątrz.
DamianRR napisał(a):
3. Czasami maska się w ogóle nie zamknie i muszę się z nią pomęczyć, ale na ogół zamyka się z prawej strony, że opór jest silny i nie otworzę jej, natomiast z lewej również się zamknie, ale bez problemu mog z lewej strony ją uchylić.. coś nie trzyma..
wyreguluj jeśli nie potrafisz sam to blacharz samochodowy poradzi.
DamianRR napisał(a):
4. Mam radio z Pionnera, dośc starsze i nie wiem czy to jego wina, ale co 5-10 min. coś mi piszczy w samochodzie.. kilka takich pisków/piknięć i przestanie.. Pasy mam, światła mam, drzwi zamknięte, wszystko ok.. pojęcia nie mam co to i skąd
to pewnie masz OBC ustawione tak że na kwadrans przed pełną godziną pika albo temperatura zewnętrzna jest bliska 0 i ostrzega przed śliską nawierzchnią.