Andrzej20 napisał(a):
witam mam pytanie moze ktos zwas bedzie znal odpowiedz na nie jesli tak to z gory dziekuje . kupilme niedawno bmw e30 320 rocznik 1990 i zaczynam przywracac go do jakiego normalnego stanu . auto na wolnych obrotach nierowno chodzi ok 500 obr./min czyli za malo auto mialo zalozozny gaz ale kazalem go wywalic ( na LPG rowno chodzil) dzis wymienilem świece i probowalem bez filtra jak chodzi dalej tak samo kanciato a co najdziwniejsze jak wyciagnie sie bagnet z oleju albo korek z odkreci to auto momentalnie spada na jeszcze nizsze obroty i ma prawie zgasnac tak jak by sie robilo podcisnienie i korkiem zasysalo powietrze . dodam jeszcze ze swieci kontrolka silnika CHECK ale po zapaleniu auta i nacisniecia hamulca przestaje sie palic ( przy zbiorniczku z plynem hamulcowym jest uwalona gora korka ta co idzie z plywakiem i blaszka na dol jak sie ma zamalo plynu i wtedy niby powienien zwierac te styki ) klocki sa grube i zabardzo nie wiem czemu ta kontrolka sie swieci a z tylu bebny sam wymienialem z szczekami pare dni temu . a i oczywiscie mam urwany czujnik z klockow i swiecilo mi sie ze klocjki do wymiany ale zwarlem te 2 kable z tego i juz nie swieci . Moze ktos zwas wpadnie co jest nie tak bo mi juz sie opcje koncza w e34 ktora mam nadal nie mialem jeszcze takich objaw
Cytuj:
silnik nierowno chodzi na wplnych obrotach i swieci CHECK

Tytułuj tematy zgodnie z ustalonymi ZASADMI.
Zapoznaj się z nimi jeśli chcesz uniknąć ostrzeżenia
robertbmw
Jak miał gaz to sprawdź przepływkę czy nie dostała kiedyś strzału i cały dolot czy nie jest gdzieś łatany, dziurawy.
Trzyma równo 500 czy faluje ? To samo na zimnym i ciepłym ? To że prawie gaśnie po wyjęciu bagnetu to normalne bo tak jak napisałeś dostaje lewe powietrze.