BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 16:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] Gasniecie silnika na postoju
PostNapisane: 11 marca 2009, 00:15 
Pierwsze kroki

Witam wszystkich bardzo serdecznie jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumialosc :]
Od 9 dni jestem szczesliwym posiadaczem BMW 525i vanos e34 z 1994r (piekna srebrna maszyna) Moze opisze co mi sie przytrafilo : Jechalem wieczorem przez miasto (okolo 90km/h przy hamowaniu dojezdzajac do swiatel samochod jakos tak dziwnie zaczol chodzic nie bylo zadnych stukow temp tez dobra ale czulem ze cos nie tak i po dojechaniu do swiatel samochod zgasl .... zapalily sie wszystkie diotki zgasilem samochod i probowalem odpalic... niestety samochod nie chcial odpalic zgasilem i znowu to samo ..... (jechalem na lpg instalacja IIgen nawet nie wiem jakiej firmy ;/ ) sprobowalem znowu (na benzynie) troszke dluzej i wkoncu zapalil... zapalil ale nie reagowal na pedal gazu nie wchodzily na obroty nic.... dopiero po nerwowym szybkim i troszke dlugim naciskaniu pedalu zaskoczyl i juz bylo wszystko ok .... Czy to moze byc wina instalacji gazowej ? jesli tak to co moze byc powodem?????moze to wina ABS ???? 4 dni temu wymienilem rozrusznik.. przez te 9 dni zdazylem wymienic 2 zarowki od cofania i postoju..... a dzisiaj poszla mi zaroweczka z prawej strony tez stopu .... :zalamany:
Przy okazji chcialbym sie zapytac czy da sie jakos z komputera wykasowac blad poduszki powietrznej sieci sie czasem bardzo dlugo a czasem wcale.... ;/

Ostatnio edytowano 11 marca 2009, 08:44 przez Cerber, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2009, 07:58 
Pierwsze kroki

jesli na gazie nie pali a na bezynie tak to napewno jest jakas usterka gazu byc moze parownika albo jakiegos przewodu skoro mowisz ze nie reagowal na pedal gazu juz na benzynie musisz najlepiej podjechac do gazownika on powinien ci wykryc usterke a co do zarowek to zobacz czy lacza wszystkie styki przy lampach bo mozesz wymieniac dobre zarowki ja mialem tak u siebie ze z tylu mi nie laczylo przesadz zarowke w inne gniazdo i aobacz !! a co do wskaznika poduszki poszukaj na forum byly juz tematy o tym ..nie dziekuj wcisnij pomogl !! :cwaniak: :cwaniak: :cwaniak: :cwaniak: :cwaniak: :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2009, 08:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
Skoro jestes nowy to prosze zapoznaj sie z zasadami panujacymi na forum i staraj sie poprawnie tytulowac tematy, tak aby bylo wiadomo czego dotyczy problem.

Twoje problemy prawdopodobnie zwiazane sa z instalacja gazowa, silnik zgasl na gazie, gaz zostal miedzy reduktorem gazowym i cylindrami (glownie w kolektorze). Przez co nawet po przelaczeniu na benzyne silniknie mogl odpalic, dostawal 2 dawki paliwa.
Po odpaleniu silnik nadal kulal, poniewaz dostawal troche gazu. Dopiero po przepaleniu calej mieszanki zaczal pracowac prawidlowo.

Proponuje dokladne sprawdzenie wszystkich podzespolow instalacji gazowej.

Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2009, 14:56 
Poszukaj zanim zapytasz

dokładnie tak poprostu się zalał może to być związane z dawką powietrza

Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2009, 14:59 
Forumowicz

Moje BMW: E38
Kod silnika: M60B40
A miałes przypadek że strzelił Ci ??? bo może przepływomierz dostał po dupci i nie trzyma obrotów ???

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2009, 12:02 
Pierwsze kroki

Wymień filtr gazu bo nie wiadomo kiedy był wymieniany, a kosztuje nie wiele.
Może byc tak, że jeszcze świece masz do wymiany. Taki przypadek miał mój brat w e30, podjezdzał pod światła i gasł, wymienił to co wyżej i jak ręką odjął.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1