BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 18:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] 316i compact duzo pali i straszny muł
PostNapisane: 26 marca 2007, 16:35 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: było 320d jest 323ci
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 19&start=0
witam wszystkich kupiBem wlasnie bmw 316 compact m43 samochód jest mulem i pali 13 litrów benzyny na 100km po miescie przy spokojnej jezdzie POMOCY moze ktos wie co moze byc popsute gdzie szukac przyczyny a moze przeplywomierz jest uszkodzony pomocy dzieki

Ostatnio edytowano 26 marca 2007, 19:07 przez steryd81, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 marca 2007, 22:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36 323ti Compact
Kod silnika: M52B25
co do wiekszego spalania to moze wina uszkodzonej sondy lambda

moje CB -- > President Harry II ASC + Sirio ML-145

Mój mały czarny diabełek BMW 323Ti Compact

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2007, 10:25 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36
Przyczyn moze byc bardzo duzo. trzeba obejrzec i przesledzic dokladnie autko. proponuje dobry zaklad diagnostyczny zeby nie wymieniac niepotrzebnie czesci. po co dodatkowe koszta...

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2007, 16:41 
Pierwsze kroki

A czym wcześniej jezdziłeś? Ona ma sto-pare koni więc rakietą nie jest, a jeśli poprzedni Twój samochód był mocniejszy to takie odczucie może być i wtedy ciśniesz nie świadomie po garach i spalanie rośnie. A 13L to wiesz mi nie jest aż tak dużo na ten motor o tej porze roku. Miałem ostatnio okazje zrobić pare-set kilometrów moja byłą audicą 80 1.6E b3 prześiadłem sie do niej z cienkiego700 bożę co to była za rakieta!! spalała mi 6.5l w drodze Katowic-Wiedeń, po roku byłem zmuszony zawieść ja właśnie do Wiednia i najlepesze jest to ze ledwie w 10L sie zmieściłem, moją Bunią 7L! po prostu tempo było to samo, tylko nie ten motor! Jedz na komputer wtedy prawdy sie dowiesz. POZDRAWIAM!

Tytuł: Re: [e36] 316i compact duzo pali i straszny muł
PostNapisane: 28 marca 2007, 19:08 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E-39 530D
Musisz jechać na diagnostyke bo jest za dużo do sprawdzenia,a pali ci jakby miał co najmniej 6 garów , ja mam E-36 z M-43 z 94r i pali po mieście 8,5l,a gazu do 11 a pomału nie jeżdrze a M-43 jest silniczkiem nowszej generacji które nie palom tak dużo.Ja proponuje diagnostyke bo wymienisz pół silnika i dalej będzie to samo.Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2007, 19:53 
Zacna persona forum

steryd81 napisał(a):
kupiBem wlasnie bmw 316 compact m43 samochód jest mulem i pali 13 litrów benzyny na 100km

tyle benzyny to paliło moje 192KM , jak je przywiozłem z niemiec w zeszłym roku , wiec weż to pocis i kup betę z pożądnym motorem , a napewno ci się szybko zwruci , biorąc pod uwage spalanie.
Życie zaczyna sie dopiero od 6garów , niemiałem jeszcze w moich betach mniejszego silnika niż m30b25 i jakos sobie nie mogę wyobrazić zebym miał mniejszy.
Teraz mam to co widać z sekwencją i zaskakuje mnie z dnia na dzień , przez ostatnie dwa miesiące spalanie mi się wachało między 11,8- 13,8 gazu, a 2 dni temu po ostatnim tankowaniu liczyłem 3 razy bo niewierzyłem; wyszło 11,3 litra gazu/100km, zawsze tankuję do pełna więc spalanie łatwo policzyć , i robię to po kazdym tankowaniu gazu.
Było to liczone w cyklu miejskim + 2razy odcinek 60km więc cykl mieszany i butowanie kiedy tylko sie da do prędkości 180km/h bo więcej po zadupiach to raczej samobujstwo.
Nadmienię również, że mam załozonego od 2 miesięcy chipa od reserweda.
To sie nazywa oszczędny silnik skoro można stuknąc setkę za 20 zł, majac do dyspozycji 200KM butując kiedy tylko sie da , a nie jakies tam 1,6 m43 dający złudne pojecie ekonomi. :rotfl: :rotfl:
m50b25 żądzi hehe ;)

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1