steryd81 napisał(a):
kupiBem wlasnie bmw 316 compact m43 samochód jest mulem i pali 13 litrów benzyny na 100km
tyle benzyny to paliło moje 192KM , jak je przywiozłem z niemiec w zeszłym roku , wiec weż to pocis i kup betę z pożądnym motorem , a napewno ci się szybko zwruci , biorąc pod uwage spalanie.
Życie zaczyna sie dopiero od 6garów , niemiałem jeszcze w moich betach mniejszego silnika niż m30b25 i jakos sobie nie mogę wyobrazić zebym miał mniejszy.
Teraz mam to co widać z sekwencją i zaskakuje mnie z dnia na dzień , przez ostatnie dwa miesiące spalanie mi się wachało między 11,8- 13,8 gazu, a 2 dni temu po ostatnim tankowaniu liczyłem 3 razy bo niewierzyłem; wyszło 11,3 litra gazu/100km, zawsze tankuję do pełna więc spalanie łatwo policzyć , i robię to po kazdym tankowaniu gazu.
Było to liczone w cyklu miejskim + 2razy odcinek 60km więc cykl mieszany i butowanie kiedy tylko sie da do prędkości 180km/h bo więcej po zadupiach to raczej samobujstwo.
Nadmienię również, że mam załozonego od 2 miesięcy chipa od reserweda.
To sie nazywa oszczędny silnik skoro można stuknąc setkę za 20 zł, majac do dyspozycji 200KM butując kiedy tylko sie da , a nie jakies tam 1,6 m43 dający złudne pojecie ekonomi.
m50b25 żądzi hehe