Witam mam problem z moim silnikiem, mam bmw e36 325 o pojemnosci 2500 TDS. Problem tkwi w tym, że obroty strasznie falują, kiedyś miałem problem z tym i wstawiałem filmik oto on-
http://www.youtube.com/watch?v=EvLu07fSLM0 . Czyli obroty nadal falują, nie tak dawno doszło mi coraz częstsze gaśnięcie silnika jak jest na biegu jałowym np. dojeżdżam do skrzyżowania wrzucam na luz i auto gaśnie nie zawsze ale coraz częściej. ok. tydzień temu doszedł dziwny stukot z silnika... taki metaliczny tylko zanika on jak dodam gazu na wolnych obrotach go tylko słychać. Co dalej hmm auto pali według mnie ok na zimnym troszke dłużej musze pokręcić na ciepłym lepiej odpala. We wtorek odstawiłem auto do mechanika w woznikach do mazanka dziś pojechałem po auto bo zdiagnozował że to jest wina rozrządu... bo podobno łańcuch jest luźny że strach tym jeździć... czy jest to możliwe, że te objawy co mam w aucie są przez rozrząd ? przemyślałem odebrałem auto i powiedziałem, że się zastanowie co dalej robić... zawiozłem auto do drugiego mechanika w siewierzu powiedział że jutro będzie rozbierać i patrzec co się z tym dzieje... i teraz pytanie do was czy wiecie moze co to moze byc ? i jak się zachować aby mechanicy nie zrobili mnie na kase... ?
pozdrawiam jestem bezradny... nie chcę wsadzić 2 tysi w naprawe ;/