BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 10 maja 2025, 12:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e36] Jak naciągnąć pasek wielorowkowy bo piszczy?
PostNapisane: 29 października 2010, 19:01 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 Sedan 5.0 v8
beciak, Ten avatar co masz to moze twoje dzielo ??? :szok: :szok:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 października 2010, 21:19 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e34
Kod silnika: m50b25
podepne sie do tematu. jak przeciagne auto na obrotach pod odcinke to slychac krótki pisk paska w momence zapinania nastepnego biegu.co to oznacza?zuzyty pasek, napinacz?czy tak ma byc?

PostNapisane: 3 listopada 2010, 02:21 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e 39
Kod silnika: m52
beciak napisał(a):
Wita. Mam problem z piszczącym paskiem klinowym (wielorowkowym) od parunastu dni. Piszczy dobre kilka minut nim się silnik rozgrzeje. Zawsdze popiskiwał jak auto było odpalane w warunkach wilgotnych (deszcz, rosa itp). Mam pytanie jak go naciągnąć można? Pisk dochodzi z pod rolki "śliskiej plastikowej" gdy pasek lekko schodzi z toru prowadzony przez rolkę z "rowkami".

Witam i przyznaje ci piąteczkę za pomysł z tą podkładeczką pod rolką,u mnie znalazło to też rozwiązanie też ale zanim to zrobilem musialem dotrzec do problemu bo mi to spac nie dawalo dlaczego go spycha po wymianie napinaczy.otórz niech bedzie to pomocne dla innych:
pasek schodzil mi z rolki napinajacej u góry silnika a luz ktory sie znalazl to luz na pompie wspomagania..chodzi tu o to ze jak zlapalem za rolke i ja szarpalem bylo wszystko ok,dala sie przesunąć do srodka czyli w strone pompy i do zewnatrz czyli przodu auta..to jest cala przyczyna spychajacego paska....obecnie jerzdze na podkladce bo jest ok ale juz zaczynam szukac pompy uzywki.Powiem tez ze ta pompa która jest nie daje oznak ze jest zepsuta bo nie cieknie ani nie piszczy ale coz chyba zmeczenie dopadlo material na osce pompy.spróboje jeszcze moze ja rozebrac i poprobowac moze cos sie wymysli.

tak wiec Piateczka dla Ciebie

PostNapisane: 10 marca 2012, 19:28 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 325 TDS
mam pytanie
moze wiecie czemu przy maksymalnym skrecie kół piszczy mi jakis pasek czy cos?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1