Kisiel24, oczywiście że nie wymieniam sobie od tak,powiem tyle byłem z zamiarem sprzedania tego autka\,smiga na oleju10W40 którego niestety z czasem ubywa ...co jest?zaglądneliśmy z mechanikiem pod spód,spocona uszczelka pokrywy zaworów(podobno była wymieniana jeszcze w aso w Niemczech,ok,patrzymy dalej,spocona uszczelka miski,niestety spod uszcz.głowicy tez mokrawo,choć temperaturke trzyma wspaniale,nie gotuje sie,no i ta skrzynia na linku widac
skrzynka przekrój
skrzynie przedzielona na pół,chodzi mi o te drugie przeciecie przy korku spustu-tam podobno nie ma gumy tylko na jakiś silikon łączenie jest....nastepnym razem sprawdze stan oleju ,jeżeli nie ubywa zbytnio chyba to zostawię,a wracając do uszczelki pod głowica obawiam jednego...auto ewidentnie traci olej,jest tzw kapanie i mała plamka na postoju na asfalcie,teraz nie wiem czy o od tej uszczelki michy czy samej uszcz pod głowica,nie wiem co jest 100%przyczyna, jest ciezki dostęp by zobaczyc całą uszczelkę głowicy,wiemze auta o tym przebiegu poca sie i siły na to nie ma,boje si ez emoje zaniedbanie doprowadzi do uszkodzenia bloku wiec chyba sie jednak zdecyduje na wymiane tego o czym pisałem,zastanawiam sie też na tym czy auto bedzie pracowało i trzymalo obroty tak jak teraz,wiadomo jak to jest gdy rozbierze sie silnik na czesi i złoży o ponownie,różne sie rzeczy dzieją

,wiem tez o dotarciu po takiej wymianie,na poczatk jednak zdecyduje sie na dokładne umycie całego silnika od spodu wysuszenie , posypanie delikatnie mąka miejśc uszczelek i rozgrzanie motoru jak wiadomo gdy olej ciepły zachowuje sie prawie jak woda wtedy mozna będzie ewentualnie zobaczyc gdzie się poci...A WY CO MI RADZICIE? :dontgetit]