Witam!
Niestety 2dni temu przytrafiła mi się nie miła sytuacja.

Siedziałem w nocy z koleżanką w samochodzie, hmm jakieś 2 godziny ? Silnik i ogrzewanie były cały czas włączone. Następnie zgasiłem silnik jakby nigdy nic, nigdzie od tamtego momentu jak on stał nie jechałem, stał całą noc w tym samym miejscu. Rano odpalam silnik, wszystko normalnie. Przejechałem nie wiem 3-4km nagle patrze, że wskazówka temperatury zaczyna uciekać powyżej 90c co się nigdy nie zdarzało, oczywiście od razu się zatrzymałem otwieram maskę a tam wszystko w płynie - całe lampy, silnik, visco, filtr powietrza, otworzyłem zbiorniczek wyrównawczy, oczywiście płynu było na dnie. Poleciałem na stacje kupić płyn, dolałem niestety tylko 1l, po dolaniu (nie odpalałem jeszcze silnika) zauważyłem, że pod samochodem zrobiła się plama oleju.. wtedy się załamałem

Silnik ostygł, bo było już prawie na niebieskim polu, za to co teraz powiem będziecie mnie bić.. źle zrobiłem, bo po dolaniu tego litra płynu pojechałem z powrotem do domu te 3-4km postawiłem i już nie ruszałem, pod samochodem zrobiła się druga plama oleju.. Następnego dnia kiedy silnik już był zimny postanowiłem rozebrać termostat, wsadziłem go w domu do wrzątku i się normalnie otworzył. Zamontowałem z powrotem termostat, dolewam płynu (weszło 6l) gdy już było prawie max zaczęła cieknąć chłodnica, no to zacząłem spuszczać to 6l co wlałem... wykręciłem chłodnice i ją obejrzałem, była cała spuchnięta i miała dziurkę przy zbiorniczku wyrównawczym. No to pojechałem kupić nową chłodnicę, dzisiaj będę ją montował. W między czasie kiedy było prawie max płynu odpaliłem silnik, żeby zobaczyć jak chodzi, chodził 2min niby nic się nie działo, rowno chodzi, trzyma obroty, nie dymi. Mam do Was pytanie, jak myślicie czeka mnie wymiana uszczelki, albo co gorzej głowicy ?

Jak go odpaliłem, nic już nie ciekło, olej nie wyleciał, myślicie, że jak złapie 90c po wymianie chłodnicy to nie będzie ciekło, a jeśli będzie ciekło co mam robić ? Znacie kogoś w Lublinie kto mi splanuje głowicę ? Co jeszcze powinienem sprawdzić ? Mój silnik to 2.0 M50, rok 93
Z góry dzięki za pomoc.